Ράμφος σε TOC: Η ιδεολογία του κρατισμού από γιλέκο έγινε...αλεξίσφαιρο

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην ΄Ελλη Στάη τον Ιούλιο του 2012 ανατρέχει ο Στέλιος Ράμφος για να κάνει τον «απολογισμό» του για τα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ramfos-se-toc-i-ideologia-tou-kratismou-apo-gileko-eginealeksisfairo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ηταν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 που έφεραν για πρώτη φορά στην εξουσία κόμμα της Αριστεράς στη χώρα μας. Δυο χρόνια μεσολάβησαν από τότε μέχρι τώρα με τη διακυβέρνηση του συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δυο χρόνια για τα οποία το TheTOC ζήτησε έναν απολογισμό από ανθρώπους πολλών και διαφορετικών χώρων. 

Ο Ελληνας φιλόσοφος και συγγραφέας, Στέλιος Ράμφος.,στον οποίο απευθυνθήκαμε, ανέτρεξε σε μια από τις συνεντεύξεις που του είχε πάρει η Ελλη Στάη, ξεχωρίζοντας το παρακάτω απόσπασμα το οποίο το σχολίασε αμέσως μετά:

«Είμαστε λαός συντηρητικός και γι’ αυτό είναι πολύ συντηρητικά και τα αριστερά μας κόμματα. Κατεξοχήν συντηρητικά. Είναι κόμματα επαναλήψεως, απουσίας κάθε ανανεώσεως και επαναλήψεως του παρελθόντος. Αυτά τα κόμματα είναι τα πλέον συντηρητικά. Είναι "δογματοπαγείς" οι ιδέες τους. Βασίζονται σε ιδέες του 1850… Οι ιδεολογίες εμποδίζουν τη σύνθεση των απόψεων... Η ιδεολογία είναι μια απόλυτη αλήθεια την οποία "φοράς" στην πραγματικότητα κι αδιαφορείς για το τι ακριβώς συμβαίνει. Πως κατέρρευσε η Σοβιετική ΄Ενωση; Διότι έπρεπε με βάση κάποιες ιδέες να προχωρήσει. Κι αυτές διέλυσαν τα πάντα. Ο κρατισμός για παράδειγμα. Η ιδεολογία του κρατισμού. Δεν κοιτάζει ποια είναι η πραγματικότητα. Είναι ένα σχήμα που το φοράς σαν γιλέκο... », είναι το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Στέλιος Ράμφος στην εκπομπή Netweek και στην ΄Ελλη Στάη τον Ιούλιο του 2012.  

«Τότε, το 2012 μιλούσα για "γιλέκο". Σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα και μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα μιλούσα για … αλεξίσφαιρο». Αυτό είναι το σχόλιό μου για τα 2 τελευταία χρόνια της χώρας», είπε στο TheTOC ο Στέλιος Ράμφος.

Δείτε τη συνέντευξη του Στέλιου Ράμφου στην Ελλη Στάη:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook