Ρωμαϊκά αντικείμενα από ναυάγιο ήρθαν στο φως

Η ανακάλυψη ανέδειξε την πιθανότητα να προέρχεται από ένα ρωμαϊκό πλοίο, που καταστράφηκε κοντά στην ακτή του Κεντ.

rwmaika-antikeimena-apo-nauagio-irthan-sto-fws
SHARE THIS
0
SHARES

Ανοιχτά των ακτών του Ramsgate πλήθος αντικειμένων που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή ήρθαν στο φως από Βρετανούς αρχαιολόγους. 

Η συλλογή από γυάλινα και κεραμικά ευρήματα υψηλής ποιότητας που ονομάζονται  σαμιανά σκεύη έχουν βρεθεί στα ανοικτά των ακτών του Κεντ και θεωρούνται από τα πιο ασυνήθιστα που έχουν έρθει μέχρι σήμερα στο φως. Η ανακάλυψη έγινε τυχαία καθώς η παλίρροια στην περιοχή επέστρεψε να αποκαλυφθούν. Η σπανιότητα του υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένα τα καθιστά πολύτιμα και είναι η πρώτη φορά ποπυ βρέθηκαν τέτοια σε υποβρύχιο ναυάγιο στη Βρετανία.

Η ανακάλυψη ανέδειξε την πιθανότητα να προέρχεται από ένα ρωμαϊκό πλοίο, που καταστράφηκε κοντά στην ακτή του Κεντ. Η άλλη εκδοχή είναι πως το μέρος που είναι καλυμμένο από τη θάλασσα ήταν προηγουμένως γη που άλλαξε εξαιτίας της διάβρωσης των υδάτων. Αν συμβαίνει αυτό, τα αντικείμενα θα μπορούσαν να είναι αναθήματα, μια πρακτική που υπαγόρευε στους Ρωμαίους να αφήνουν πολύτιμα αγαθά με την ελπίδα ότι θα εξασφάλιζαν από τους θεούς τους ένα ασφαλές πέρασμα στην άλλη ζωή.

Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα συναρπαστική επειδή η περιοχή είναι σημαντική για τη ρωμαϊκή εισβολή στη Βρετανία, δήλωσε ο Dunkley. Ο Ιούλιος Καίσαρας έφτασε στο Ebbsfleet το 54 π.Χ. και ιδρύθηκαν σημαντικά οχυρά στο Richborough και το Reculver.

φωτο:Historic England

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook