Σάλος με τον ανεμβολίαστο Σερβετάλη που αφήνει άνεργους τους συναδέλφους του- Τον καρφώνουν Καφετζόπουλος, Κοκκινοπούλου

Αν και βαθιά θρησκευόμενος ο Αρης Σερβετάλης δεν έχει πρόβλημα να αφήσει άνεργους τους συναδέλφους του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
aris servetalis

Τίτλοι τέλους για την θεατρική παράσταση Ρινόκερος, στο Θέατρο Κιβωτός, αφού ο πρωταγωνιστής της Άρης Σερβετάλης αποχωρεί, καθώς δεν θέλει να παίζει μόνο για εμβολιασμένους.

Καθόλου περίεργο ότι ο Αρης Σερβετάλης είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος- σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους ηθοποιούς του θιάσου- δηλώνει βαθιά Χριστιανός και υποστηρίζει- σε αντίθεση με την επίσημη θέση της Εκκλησίας- ότι δεν δέχεται τον διαχωρισμό των ανθρώπων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον στα θέατρα, με κυβερνητική απόφαση, μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι, ενώ μέχρι πριν δύο ημέρες υπήρχε και η επιλογή -ανάλογα με την απόφαση του θεάτρου- όποιος επιθυμούσε να μπορεί να μπει και με την επίδειξη αρνητικού rapid test. Σημειώνεται ωστόσο, ότι τα περισσότερα θέατρα είχαν επιλέξει από την αρχή της σεζόν, τον Οκτώβριο, να δέχονται κοινό μόνο με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, καθώς με αυτό τον τρόπο έχουν και 100% πληρότητα.

Ήδη από όταν είχαν αρχίσει να λαμβάνονται μέτρα για την είσοδο σε συγκεκριμένους χώρους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο ηθοποιός είχε προειδοποιήσει ότι θα αποχωρήσει από την παράσταση, σε περίπτωση που τελικά τα θέατρα υποδέχονται μόνον εμβολιασμένους και αποκλείσουν μερίδα πολιτών. Τελικά το είπε και το έκανε...

Σάλος με τον ανεμβολίαστο Σερβετάλη που αφήνει άνεργους τους συναδέλφους του- Τον καρφώνουν Καφετζόπουλος, Κοκκινοπούλου

Φαίη Κοκκινοπούλου: Ο Σερβετάλης αφήνει τους συναδέλφους του στην ανεργία

Το περίεργο είναι ότι ο κ. Σερβετάλης αν και βαθιά Χριστιανός δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι με την απόφασή του οδηγεί στην ανεργία όλους τους συναδέλφους του. Του το επισήμανε όμως η ηθοποιός Φαίη Κοκκινοπούλου με γλώσσα που σπάει κόκκαλα.

Οπως έγραψε, ο Άρης Σερβετάλης είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος και με αυτή την απόφαση "κρεμάει" τους άλλους ηθοποιούς, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι.

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της, η παραγωγή τού πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεσμευόμενη ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σεζόν. Ωστόσο, ο Σερβετάλης δεν το δέχτηκε και η παράσταση θα κατέβει άδοξα…

Η ανάρτηση της Φαίης Κοκκινοπούλου για τον Αρη Σερβετάλη:

Δεν μπορώ να μην το σχολιάσω και ας μου γίνουν ριπόρτ και ας κατεβάσουν το προφίλ μου. Αξίζει.

Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση "Ρινόκερος") αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο Κιβωτός, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους.

Η παραγωγή, προς τιμήν της και χίλια μπράβο, του πρότεινε να συνεχίσει τις παραστάσεις μέχρι αρχές Ιανουαρίου και στη συνέχεια η παράσταση να κατέβει, δεμευόμενη (η παραγωγή) ότι θα πληρώσει τους ηθοποιούς κανονικά μέχρι τη λήξη της θεατρικής σαιζόν!

Ο καλοπληρωμένος συνάδελφος αρνήθηκε και πάλι. Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι.

Δεν έχουμε ελπίδα. Φάτε.

Διαβάστε Επίσης

Λαζόπουλος: Κι εγώ δεν μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές

Ο Λάκης Λαζόπουλος όταν ρωτήθηκε για την απόφαση αυτή του Αρη Σερβετάλη, τάχθηκε στο πλευρό του, λέγοντας ότι ούτε και ο ίδιος θα μπορούσε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους. Καθόλου περίεργο από τον Λάκη Λαζόπουλο...

Λέγοντας και διάφορες άλλες αρλούμπες για τα λεωφορεία και το κρεοπωλείο, είτε γιατί όντως αγνοεί τη διαφορά είτε γιατί υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ότι το μέτρο της απαγόρευσης για τους μη εμβολιασμένους να μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ ή στο κρεοπωλείο τους στερεί το φαγητό και είναι αδιανόητο, ενώ η στέρηση της απόλαυσης του θεάτρου δεν είναι φυσικά το ίδιο.

"Αγαπώ πάρα πολύ και εκτιμώ τον Άρη Σερβετάλη και ξέρουμε όλοι ότι κάνει μια επιτυχία. Το λέω γιατί είναι βασικό στην απόφασή του αυτή. Εγώ έχω κάνει αυτή τη δήλωση πολύ νωρίτερα. Κι εγώ δε μπορώ να παίζω μόνο για εμβολιασμένους θεατές. Μπορεί να το σεβαστώ αυτό το μέτρο, δηλαδή είμαι υπέρ αυτού του μέτρου, με την έννοια ότι όταν μπαίνουν στο λεωφορείο στην εκκλησία, στο κρεοπωλείο μπαίνουμε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι μαζί, γιατί να μη συμβεί αυτό και στο θέατρο;

Αυτά τα μέτρα που δεν είναι ακριβώς μέτρα δημιουργούν σύγχυση. Αν το μέτρο είναι κάθετο... αν υπάρχουν καμπύλες κάποιος θα κρυφτεί στις καμπύλες", είπε χαρακτηριστικά ο Λάκης Λαζόπουλος.

Αντώνης Καφετζόπουλος: Η υποκριτική και η υποκρισία

Από την άλλη πλευρά ο Αντώνης Καφετζόπουλος πήρε σαφή θέση υπέρ της λογικής, του ορθολογισμού και της επιστήμης και κατηγόρησε τον Αρη Σερβετάλη για υποκρισία.

Χωρίς να τον κατονομάζει, ο κ.Καφετζόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook, σε κόκκινο πλαίσιο με ρινόκερους, σημειώνει ότι "η υποκριτική και υποκρισία δεν αλληλοαποκλείονται", παίρνοντας σαφή θέση στο ζήτημα που προέκυψε.

Διαβάστε Επίσης


Και άλλοι ηθοποιοί καταφέρονται εναντίον του Σερβετάλη


Ο ηθοποιός Θάνος Μπίρκος, ο οποίος συμμετέχει και αυτός στην παράσταση Ρινόκερος με τον Άρη Σερβετάλη, μίλησε για την απόφαση του συναδέλφου του: "Οφείλω να σεβαστώ την άποψή του. Αυτός θα πρέπει όμως, επίσης να σεβαστεί τις επιπτώσεις της απόφασής του απέναντι στους συναδέλφους του".

Ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, δήλωσε σοκαρισμένος από την κίνηση του συναδέλφου του, που δεν υπολόγισε τόσους ανθρώπους που θα μείνουν άνεργοι.

"Το έμαθα και έχω σοκαριστεί. Δεν το περίμενα. Δεν περίμενα πως κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση αγνοώντας ότι δουλεύουν και άλλοι άνθρωποι εκεί. Δε μπορώ να συμφωνήσω. Μιλάω σαν Σπύρος Μπιμπίλας και όχι σαν πρόεδρος των ηθοποιών. Δε μπορώ να καταλάβω πως ένας άνθρωπος που λέει πως είναι τόσο μέσα στην πίστη δε σκέφτεται πως οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά", δήλωσε χαρακτηριστικά.


Το σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη


Θέση για τα όσα συνέβησαν πήρε και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επίσης, με μία δημοσίευση στο Twitter εξέφρασε την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα, έγραψε: "Ο καλός πράγματι ηθοποιός κ. Σερβετάλης δεν θέλει να εμβολιαστεί…οκ. Διαφωνεί με μία Κυβερνητική απόφαση...οκ. Είναι όμως αυτοί λόγοι να αφήνει ανέργους τους συναδέλφους του επειδή δεν περνάει, στη Χώρα, το δικό του; Πραγματικά κρίμα…".

Τι έλεγε ο Σερβετάλης για τις εκκλησίες, το lockdown και τα εμβόλια


aris servetalis kalogeros

Μια τέτοια απόφαση, όμως, θα έπρεπε να θεωρείται αναμενόμενη από τον γνωστό και ταλαντούχο ηθοποιό, ο οποίος ήδη από τα τέλη του περασμένου έτους είχε προβεί σε αντιεμβολιαστικές δηλώσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2020, πριν καν έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο Άρης Σερβετάλης είχε μιλήσει στο ένθετο Secret της εφημερίδας "Παραπολιτικά" και είχε αναφερθεί στην πίστη του στον Θεό.

"Με το lockdown, μου έχει λείψει πολύ η εκκλησία. Γιατί όπως υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ για την τροφή του σώματος, έτσι είναι και οι εκκλησίες για την πνευματική τροφή. Και στις εκκλησίες δεν πας επειδή είσαι υγιής. Πας επειδή νοσείς πνευματικά. Θα έπρεπε να είναι ανοιχτές" τόνισε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού ο Άρης Σερβετάλης εξήγησε: "Είμαι πολύ επιφυλακτικός επειδή διαφημίζεται σαν σωτήρας και νομίζω πως θα είμαι από τους τελευταίους που θα το κάνουν".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ 29 Νοε 2021 | 13:30

Η απάντηση στην "απορία" του Στέφανου Μάνου: Γιατί στην Ελλάδα θρηνούμε περισσότερους θανάτους από τον κορονοϊό

Πώς απάντησε στον Στέφανο Μάνο για τους θανάτους από κορονοϊό ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, με άρθρο του στην Καθημερινή

ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ 29 Νοε 2021 | 12:12

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 48χρονη ανεμβολίαστη μητέρα - Κόλλησε από τα παιδιά της, νεκρός και ο πεθερός της

Πριν από περίπου 15 μέρες είχε καταλήξει από κορονοϊό και ο 84χρονος πεθερός της 48χρονης ανεμβολίαστης μητέρας.

29 Νοε 2021 | 12:04

Θεσσαλονίκη: Πέθανε 46χρονος ανεμβολίαστος πατέρας 2 παιδιών - Ο γιατρός του έλεγε να μην πάει στο νοσοκομείο

Ένας 46χρονος ανεμβολίαστος, πατέρας δύο παιδιών από τη Θεσσαλονίκη, πέθανε από κορονοϊό, αβοήθητος στο σπίτι του.

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ 29 Νοε 2021 | 11:31

Λάκης Λαζόπουλος: Η σπάνια εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο με εντυπωσιακή συντροφιά

Μια σπάνια έξοδο στα μπουζούκια έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος έχοντας δίπλα του μια εντυπωσιακή μελαχρινή γυναίκα.

ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ 29 Νοε 2021 | 09:14

Βόλος: Θλίψη για 48χρονο επιχειρηματία που "έφυγε" από κορονοϊό - Ηταν ανεμβολίαστος [εικόνες]

Ο άτυχος επιχειρηματίας στον Βόλο δεν είχε εμβολιαστεί και γενικά σε συζητήσεις του τασσόταν κατά των εμβολίων.

ΠΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ 29 Νοε 2021 | 08:42

Κορονοϊός - Μελέτη ΕΚΠΑ: Εκτοξεύονται τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου

Η τρίτη δόση του εμβολίου φαίνεται ότι προσφέρει ισχυρή ανοσολογική απάντηση έναντι του κορονοϊού, μειώνοντας δραματικά τα επεισόδια σοβαρής νόσου και νοσηλείας.

28 Νοε 2021 | 12:30
28 Νοε 2021 | 11:51
Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΣΜΟΥ 27 Νοε 2021 | 18:13

Χάρης Ρώμας: Χώρισε μετά από δέκα χρόνια σχέσης γιατί... διαφωνούσαν για το εμβόλιο

Ο Χάρης Ρώμας παραδέχτηκε ότι χώρισε με την επί δέκα χρόνια σχέση του γιατί δεν ήθελε να εμβολιαστεί - "Είχαμε μιλήσει και για γάμο"

27 Νοε 2021 | 17:00

Τραγωδία στη Λάρισα: Ο κορονοϊός πρόλαβε μια 56χρονη φιλόλογο - Έχασε τη μάχη με τον ιό λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό

Τελευταίο θύμα της πανδημίας, μια 56χρονη φιλόλογος στη Λάρισα - Προσβλήθηκε από τον ιό δύο μέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου

ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ'' 27 Νοε 2021 | 16:08
«ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΡΕΥΝΕΣ» 26 Νοε 2021 | 14:51

Pfizer για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα: Έτοιμοι να έχουμε νέο εμβόλιό σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί

Η BioNTech, που συνεργάζεται με την Pfizer, αναμένει "το αργότερο σε δύο εβδομάδες" τα πρώτα αποτελέσματα για τη νέα παραλλαγή της Μποτσουάνα