«Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας»

Εικόνες, μουσική, ποίηση - Το ηχόραμα «Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας», στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας - 500 φωτογραφίες του Δημήτρη Ταλιάνη

«Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας»

Ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς διαβάζει τη «Σαντορίνη» του Γιώργου Σεφέρη και την «Ωδή στη Σαντορίνη» του Οδυσσέα Ελύτη. Αυτό, μεταξύ άλλων. Γιατί το «ταξίδι», διάρκειας μίας ώρας, που ετοιμάζεται την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, με τίτλο «Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας» είναι και άλλα πολλά.

Είναι οι 500 φωτογραφίες, χωρισμένες σε 14 θεματικές ενότητες - καλντέρα, ενδοχώρα, Οία, ηφαίστειο, πανηγύρι, τρύγος, στα υπόσκαφα του οίνου, απόηχος, όνειρο- του Δημήτρη Ταλιάνη, με τα πρόσωπα του νησιού από όλες τις εποχές του χρόνου.

«Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας»

Είναι τα κείμενα του Πάνου Θεοδωρίδη, διαβασμένα από τον Γρηγόρη Βαλτινό. Είναι ακόμη, η νοσταλγική μουσική του συνθέτη, Ηλία Ανδριόπουλου.

Είναι εν ολίγοις, κάτι, πέρα από τα τουριστικά τυποποιημένα πλάνα της Καλντέρας.

Την εκδήλωση, που ξεκινά στις 7 μ.μ., παρουσιάζει ο Μανώλης Λιγνός.

«Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας» - εικόνα 2

Το πρώτο «ηχόραμα», πίσω στα 1986

Το 1986 και με τίτλο «Προσανατολισμοί στο Αιγαίο», ο Δημήτρης Ταλιάνης παρουσίασε το πρώτο του ηχόραμα, πάνω σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Ηλία Ανδριόπουλου.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περισσότερες από τριακόσιες προβολές ηχοραμάτων στην Ελλάδα (Θέατρο Hρώδου του Aττικού, Mέγαρο Mουσικής Aθηνών, Bυζαντινό Mουσείο, Παλιά Bουλή) αλλά και στο εξωτερικό (Kαθεδρικός Nαός της Aγίας Tριάδος στη Nέα Yόρκη, Iνστιτούτο Dei Ciechi στο Mιλάνο, Unesco στο Παρίσι, Πανεπιστήμια Γενεύης, Πέρθ στη Δ. Aυστραλία και Harvard, έδρα Γ. Σεφέρη, στη Bοστώνη).

Info: «Σαντορίνη, ο τόπος ο μικρός ο μέγας», Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 7 μ.μ. Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (Όθωνος 100, Κηφισιά, τηλ. 210-80 83 289 και 210-9407641) . Είσοδος: 10 ευρώ. Tα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr