
Στην Κέρκυρα βρίσκεται ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, προκειμένου να συντονίσει την έναρξη των γυρισμάτων της ταινίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Weekenders, ο κ. Σμαραγδής δήλωσε ότι στόχος του είναι να αναδειχθεί ο εσωτερικός ψυχισμός του πρώτου Κυβερνήτη, της μεγαλύτερης πολιτικής μορφής του έθνους, όπως τον χαρακτήρισε, μετά τον Περικλή.
"Ο Καποδίστριας", επισήμανε ο κ. Σμαραγδής "είναι μεγάλος πολιτικός, στοχαστής και βαθιά Έλληνας".
Ο κ. Γιάννης Σμαραγδής μίλησε επίσης στην εκπομπή "Περίμετρο" της ΕΡΤ3 για τα γυρίσματα που ξεκινούν, εκφράζοντας το θαυμασμό του για τον Καποδίστρια, ενώ όπως είπε η πρεμιέρα της ταινίας αναμένεται στις αρχές του Νοεμβρίου.
"Ο Καποδίστριας ήταν ο μεγαλύτερος πολιτικός και στοχαστής που γέννησε η Ελλάδα μετά τον Περικλή των αρχαίων Αθηνών, είχε οραματιστεί μια Ελλάδα που να γεννά τα καινούρια πράγματα. Αν δεν είχε δολοφονηθεί από ελληνικά χέρια, η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ένα κέντρο που ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορούσε να κάνει αναφορά σε αυτά που γεννά η χώρα. Είναι αισιόδοξη ταινία, αφού στο παρελθόν υπήρξε ένα πρόσωπο σαν τον Καποδίστρια, θα γεννήσει η χώρα ξανά ένα τέτοιο πρόσωπο. Είναι μια βιογραφία που δεν έχει παραβιάσει τα πραγματικά περιστατικά, βάζει σε κίνηση πράγματα που τα έκρυβαν, δείχνει ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν η επιτομή του ελληνικού αισθήματος, ήταν πρότυπο, ανιδιοτελής, αγαπούσε υπερβολικά την Ελλάδα, το ελληνικό έθνος και ήταν και χριστιανός ορθόδοξος", όπως είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:
"Αν με ρωτούσε κανείς τι θα ήθελα να κάνω στη ζωή μου και να φύγω..θα πω τον Καποδίστρια. Η ταινία αυτή δεν είναι κερδοσκοπική, είναι ταινία προσφοράς. Στην πραγματικότητα γίνεται από προσφορές Ελληνοαμερικανών, Ελλήνων, ενεργοποιήθηκε και η παρυφή του κράτους. Έχουμε αποφασίσει -μαζί με το ίδρυμα ΚΙΚΠΕ- τις πιθανές εισπράξεις, θα τα δώσουμε για εθνικούς σκοπούς. Η πρεμιέρα θα γίνει Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη και αμέσως μετά θα βγει στους κινηματογράφους".
Η ταινία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr