Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Με βάση τα σημαντικά εκθέματα, την πλούσια γνώση και την εμπειρία αυτά είναι τα καλύτερα μουσεία του κόσμου. Το Εθνικό Αρχαιολογικό είναι στη δεκάδα

Αργυρώ Μποζώνη
ΓΡΑΦΕΙ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Σύμφωνα με το Pinticles.com τα μουσεία είναι οι ιδανικές πλατφόρμες για την προβολή εικαστικών τεχνών είτε πρόκειται για ζωγραφική, είτε για γλυπτική ή φωτογραφία.

Είναι και το αποκορύφωμα της αντοχής στο χρόνο, της προσπάθειας να καλύψουν τα γούστα πολλών γενεών και να απεικονίσουν διαφορετικές τέχνες και πολιτισμούς διαφόρων περιόδων.

Το σκεπτικό της επιλογής της δεκάδας σημαντικών μουσείων είναι η πλούσια γνώση και η αξέχαστη εμπειρία που προσφέρουν στον επισκέπτη.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι.

Το Λούβρο του Παρισιού είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία τέχνης της Γαλλίας. Η αρχιτεκτονική υπεροχή του και οι εντυπωσιακές καλλιτεχνικές συλλογές που εκτίθενται το κάνουν να έχει ευρεία απήχηση σε όλους τους επισκέπτες. Κυριαρχεί στη Γαλλία από την ίδρυσή του. Στα έργα σταρ του μουσείου, η Στέψη του Ναπολέοντα του Ζαν Λουί Νταβίντ, Ο "Louis XIV" του Ριγκό, η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 2

Εθνική Πινακοθήκη, Λονδίνο.

Συναρπαστικές συλλογές της δυτικοευρωπαϊκής τέχνης, με αποτύπωση και τεκμηρίωση της ιστορίας και εξαιρετική συντήρηση. Η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1824 και στεγάζει μια πλούσια συλλογή με πάνω από 2.300 έργα ζωγραφικής από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα. Ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν τα “Portraits of Pope Julius II” & “The Madonna of Pinks,” του Ραφαέλ και τα “The Entombment” και “The Manchester Madonna.” Του Μιχαήλ Άγγελου.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 3

Μουσείο Πράδο, Μαδρίτη.

5000 περίπου πίνακες, 2000 σχέδια και χαρακτικά, 2000 και πλέον διακοσμητικά έργα τέχνης, και 1000 νομίσματα και μετάλλια απαρτίζουν την συλλογή του μουσείου, μια ανθολογία της ισπανικής και ευρωπαϊκής τέχνης. Η Πινακοθήκη στεγάζει μία από τις καλύτερες συλλογές της ισπανικής ζωγραφικής, κυρίως των Βελάσκεθ, Γκόγια, και Ελ Γκρέκο. Ανάμεσα στα έργα σταρ του μουσείου το «Las Meninas," του Βελάσκεθ, “Self Portrait του Άλμπρεχτ Ντύρερ το “La maja desnuda,” του Γκόγια, “The Garden of Earthly Delight.” Του Ιερώνυμου Μπος.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 4

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Το μεγαλύτερο μουσείο της Βόρειας Αμερικής έχει μια κολοσσιαία συλλογή περίπου δυο εκατομμυρίων έργων τέχνης και θεωρείται το μεγαλύτερο στο είδος του. Η συλλογή ξεκινά από την κλασική αρχαιότητα και την αιγυπτιακή τέχνη, καιν περνά σε βυζαντινά και μεσαιωνικά για να καταλήξει στην σύγχρονη τέχνη όπως και τα εντυπωσιακά εκθέματα από την ασιατική και αφρικανική τέχνη. Οι πιο δημοφιλείς αίθουσες είναι αυτές με τους πίνακες των Ευρωπαίων ιμπρεσιονιστών όπως και οι κλασικές συλλογές με τους μεγάλους ζωγράφους. Ανέμεσα στα έργα τέχνης ξεχωρίζει και μια μεγάλη ποικιλία των μουσικών οργάνων του κόσμου.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 5

Σάο Πάολο Μουσείο Τέχνης, Βραζιλία.

Το μουσείο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας στεγάζει μια εξαιρετική συλλογή των έργων της Λατινικής Αμερικής, που χρονολογείται από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο. Στα πιο εκλεκτά του έργα συγκαταλέγονται το έργο του Ραφαήλ “Resurrection of Christ,” το έργο του Ρέμπραντ “Self Portrait with Golden Chain,” αριστουργήματα της Βραζιλιάνικης τέχνης και όλη η σκηνή των λατινοαμερικάνων εικαστικών, όπως και των βορειοευρωπαίων ζωγράφων.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 6

Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια, Μελβούρνη.

Αυτή η πινακοθήκη είναι από τις παλαιότερες και η μεγαλύτερη στην Αυστραλία. Υπάρχουν περισσότερα από 63.000 έργα τέχνης. Η πινακοθήκη έχει τη δική της σχολή Καλών Τεχνών και θεωρείται φυτώριο των μεγάλων καλλιτεχνών της Αυστραλίας. Στις συλλογές της έχει έργα των Μπερνίνι, Ρέμπραντ και Παλμεζάνο.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 7

Κρατική Πινακοθήκη Tretyakov, Μόσχα.

Καντίνσκι, Μαλέβιτς, Βουτσέτιτς, είναι ανάμεσα στα ονόματα της Κρατικής Πινακοθήκης της Μόσχας, μιας κιβωτού της ρώσικης δημιουργίας. Υπάρχει μια μεγάλη συλλογή έργων του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Η ιστορία του μουσείου ξεκινά το 1856, όταν ο Μοσχοβίτης έμπορος Pavel Mikhailovich Tretyakov άρχισε να αγοράζει έργα Ρώσων καλλιτεχνών της εποχής του, με στόχο τη δημιουργία μιας συλλογής, που θα μπορούσε αργότερα να εξελιχθεί σε ένα Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Το 1892 η συλλογή του είχε ήδη, 1.362 έργα ζωγραφικής, 526 σχέδια και γλυπτά.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 8

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Αθήνα.

Μια εκτεταμένη συλλογή αντικειμένων από τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, που καλύπτουν από την προϊστορική τέχνη μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αυτό το μουσείο είναι ένα ιδανικό μέρος για τους λάτρεις της ιστορίας και του αρχαίου μέτρου και κάλλους. Ιδρύθηκε το 1829, και παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα της προϊστορικής τέχνης, συλλογές γλυπτικής, τα ευρήματα της Σαντορίνης, τις συλλογές Σταθάτου, και Βλαστού, Βλαστός συλλογές, αιγυπτιακή τέχνη και αρχαιότητες της Εγγύς Ανατολής.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 9

Πινακοθήκη της Νέας Νότιας Ουαλίας, Σύδνεϊ

Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, το δημόσιο αυτό μουσείο παρουσιάζει έργα της ασιατικής και ευρωπαϊκής τέχνης. Μερικά διάσημα έργα που εκτίθενται στις αίθουσές του είναι τα “Chaucer at the court of Edward III,” του Φορντ Μάντοξ Μπράουν, “Fire’s on.” του Στρίτον.

Στα καλύτερα μουσεία του κόσμου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - εικόνα 10

Μουσείο του Βατικανού στη Ρώμη.

Τον 16ο αιώνα, ο Πάπας Ιούλιος Β’ ίδρυσε αυτό τονΡωμαϊκό Μουσείο, εμφανίζοντας την τεράστια συλλογή έργων τέχνης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Οι ξεχωριστές συλλογές του περιλαμβάνουν ανάμεσα σε χιλιάδες έργα τον «Ενταφιασμό» του Καραβάτζιο, την «Σχολή των Αθηνών» του Ραφαέλ, το “Portrait of Saint Jerome» του Ντα Βίντσι.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 28 Νοε 2021 | 21:13

Eπιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία

Δρομολογείται η επιστροφή στην Ελλάδα και στο Μουσείο Ακρόπολης θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία, με τη διαδικασία του μακροχρόνιου δανεισμού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 27 Νοε 2021 | 14:18

Κένι Λόουτς: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Ο Κεν Λόουτς, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, τάχθηκε ξανά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

ΑΠΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 25 Νοε 2021 | 13:21

Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ, του Εντγκαρ Άλλαν Πόε στο θέατρο Δρόμος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διήγημα αυτό του Πόε "Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ" μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με τους πρωταγωνιστές να βγαίνουν από τα παγωμένα άρθρα των εφημερίδων και να ζωντανεύουν στη σκηνή.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑΘΗ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ 25 Νοε 2021 | 13:09

"Συμφορά από το πολύ μυαλό" στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης

Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα θέατρα της αθηναϊκής σκηνής, περνάει στη νέα του εποχή.

ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 25 Νοε 2021 | 12:55

Θέατρο Σημείο: Ντον Ζουάν σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή - Πρεμιέρα 9 Δεκεμβρίου

Va! Pour l'amour de l'Humanité" | "Εμπρός! Από αγάπη για την Ανθρωπότητα" -Ντον Ζουάν. Πράξη Γ’. Σκηνή 2.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25 Νοε 2021 | 09:55
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 25 Νοε 2021 | 07:29

Τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν στο "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" - Φώτα, στολισμένα έλατα, παγοδρόμιο

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Νοε 2021 | 18:44

Πέθανε ο πασίγνωστος ηθοποιός στη Γερμανία, Κώστας Παπαναστασίου - Ιδιοκτήτης του εμβληματικού εστιατορίου "Terzo Mondo"

Πέθανε στο Βερολίνο στα 84 του χρόνια ο Κώστας Παπαναστασίου, γνωστός στη Γερμανία ως ηθοποιός και ιδιοκτήτης του φημισμένου ελληνικού εστιατορίου Terzo Mondo.

ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2021 | 12:46

"Εγκάρσιος Προσανατολισμός": Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έρχεται στη Στέγη

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου, με το νέο του έργο "Εγκάρσιος Προσανατολισμός".

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1991 24 Νοε 2021 | 07:03

Φρέντι Μέρκιουρι: 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε ένας θρύλος...

"Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω θρύλος", έλεγε ο Φρέντι Μέρκιουρι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 23 Νοε 2021 | 20:00

Άρης Σερβετάλης: Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι άφησε άνεργους τους συναδέλφους του

Η πρώτη αντίδραση του Άρη Σερβετάλη μετά τον σάλο για την αποχώρησή του από την παράσταση "Ρινόκερος" - Πότε το ανακοίνωσε στην παραγωγή.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ 23 Νοε 2021 | 18:03

Σάλος με τον ανεμβολίαστο Σερβετάλη που αφήνει άνεργους τους συναδέλφους του- Τον καρφώνουν Καφετζόπουλος, Κοκκινοπούλου

Αν και βαθιά θρησκευόμενος ο Αρης Σερβετάλης δεν έχει πρόβλημα να αφήσει άνεργους τους συναδέλφους του

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣΗΜΑ 23 Νοε 2021 | 17:09

Θεσσαλονίκη: Η "περατζάδα" του Άντι Γκαρσία σε Καμάρα, Ροτόντα και παραλία - Τι δώρο του έκανε πλανόδιος πωλητής

Ο χολιγουντιανός σταρ Άντι Γκαρσία θα επιστρέψει στις ΗΠΑ με μια καλή "γεύση" Θεσσαλονίκης