Στη φυλακή γιατί τραγουδούσε ...επάνω σε αυτοκίνητο

Ο Χάσκι είναι γνωστός για τα τραγούδια του που χλευάζουν τις αρχές και την αστυνομική βία.

sti-fulaki-giati-tragoudouse-epanw-se-autokinito
SHARE THIS
0
SHARES

Σε δώδεκα μέρες φυλακή καταδικάστηκε ο δημοφιλής ράπερ Χάσκι επειδή έκανε ένα gig σε οροφή αυτοκινήτου. Οι ρώσικες αρχές τον καταδίκασαν για εξτρεμισμό και χουλιγκανισμό.

Ο Χάσκι είναι γνωστός για τα τραγούδια του που χλευάζουν τις αρχές και την αστυνομική βία και όταν εμφανίστηκε στην πόλη Κρασνοντάρ την Τετάρτη το βράδυ οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η πράξη του είχε στοιχεία αυτού που ονομάζεται «εξτρεμισμός».

Η προγραμματισμένη συναυλία του σε ένα κλαμπ δεν έγιναν γιατί το έκλεισαν οι αρχές και ο κόσμος ξεχύθηκε έξω. Ο 25χρονος ράπερ του οποίου το πραγματικό όνομα είναι ο Ντμίτρι Κουζνετσόφ, άρχισε να διαβάζει τα στίχους του πάνω από ένα αυτοκίνητο, καθώς οι οπαδοί τον αποθέωναν.

Οι αστυνομικοί τον άφησαν να τελειώσει το τραγούδι και έπειτα τον συνέλαβαν ενώ συμβούλευαν τους οπαδούς του να διασκορπιστούν.

Η τοπική αστυνομία δήλωσε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου υπέβαλε καταγγελία για υλική ζημιά, κατηγορία που μπορεί να φέρει μεγαλύτερη διάρκεια φυλάκισης.

Ο ράπερ είπε στο δικαστήριο του Κρασνοντάρ ότι αναγκάστηκε να τραγουδήσει στο δρόμο επειδή η συναυλία του είχε ακυρωθεί χωρίς εξηγήσεις. Είπε ότι ήταν πρόθυμος να καταβάλει αποζημίωση για τυχόν ζημιά στο όχημα. «Ενέργησα με αυτό τον τρόπο γιατί είχα υποχρέωση στους ανθρώπους που είχαν αγοράσει εισιτήρια» είπε στο δικαστήριο.

Τα ασπρόμαυρα βίντεο του Husky χλευάζουν ένα πολιτικό καθεστώς που θέλει σιωπηρή συμμόρφωση από τους πολίτες του. Ένα νέο κύμα Ρώσων ραπ μουσικών πιστώνεται ευρέως τη διοχέτευση της απογοήτευσης των νέων Ρώσων με το πολιτικό σύστημα και την έλλειψη οικονομικών προοπτικών.

Οι αρχές άλλων ρωσικών περιφερειών έχουν επίσης προχωρήσει στην απαγόρευση των συναυλιών του Husky.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook