Στιγμές με μουσική και κατάνυξη στον Άγιο Παύλο

Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου.

stigmes-me-mousiki-kai-katanuksi-ston-agio-paulo
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μια συναυλία με κατανυκτικό χαρακτήρα, την Μεγάλη Τετάρτη στις 24 Απριλίου και ώρα 22:30, στον υποβλητικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας, μας αποκαλύπτονται τα κρυφά choral της 2ης παρτίτας για σόλο βιολί του J. S. Bach. Το φωνητικό σύνολο "Εμμέλεια" και η Ίρις Λουκά παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε αυτή τη συναυλία, την ανατρεπτική θεωρία της μουσικολόγου Helga Thoene, σύμφωνα με την οποία η 2η παρτίτα και η ciaccona είναι ένα πένθιμο αφιέρωμα στην πρώτη σύζυγο του συνθέτη Maria Barbara Bach και περικλείει χορωδιακά αντίστοιχου χαρακτήρα που θα αναδειχθούν από το φωνητικό κουαρτέτο.

Το φωνητικό σύνολο «Εμμέλεια» αποτελείται από τους:

Σοφία Λεκατσά – σοπράνο | Αντωνία Τζίτζικα – άλτο

Valery Oreshkin – άλτο, τενόρος, διεύθυνση

Γιώργος Κυριαζής – τενόρος | Βαγγέλης Μανιάτης – βαρύτονος

Η Ίρις Λουκά είναι μουσικός στις Βιόλες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (μόνιμο μέλος από το 2007) και υποψήφια Διδάκτωρ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
 
Η πρωτότυπη σειρά συναυλιών "Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο", εγκαινιάστηκε το 2016 και μετά την επιτυχημένη παρουσίαση 50 και πλέον συναυλιών, συνεχίζεται και το 2019, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, που αγκαλιάζει όλα τα είδη της μουσικής. Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

"Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο"
Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου - Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα

Πληροφορίες - Κρατήσεις
- Υπηρεσία εισιτηρίων: 2107234567
Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook