Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους επιστρέφουν στην Αίγινα

Ξεκινά μια νέα περίοδος έντονης προσπάθειας ώστε το Αρχείο να αποδοθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε πλήρη λειτουργία στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον.

ta-genika-arxeia-tou-kratous-epistrefoun-stin-aigina
SHARE THIS
0
SHARES

Σημαντική στιγμή. Χθες έγινε το πρώτο βήμα. Τα ΓΑΚ της Αίγινας επιστρέφουν, μετά από χρόνια, στο «σπίτι» τους, στο κτήριο του Κυβερνείου.

Ένα κτήριο υψηλού συμβολισμού, το οποίο με την πολύτιμη συμβολή του Υπουργείου Παιδείας, έρχεται να προστεθεί στον ιστό των κτηρίων των ΓΑΚ που πληρούν όλες τις προβλεπόμενες ειδικές συνθήκες λειτουργίας.

 

Οι εργασίες αποκατάστασης έκρυβαν εκπλήξεις. Εκτός από την αποκάλυψη του περιβάλλοντα χώρου, όπου η ανασκαφή ανέδειξε άγνωστες μέχρι σήμερα αρχαιότητες, προστέθηκε η πρόσφατη ανακάλυψη ενός ψηφιδωτού εντός του κτηρίου.

Σύμφωνα με την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας εύρημα για το νησί της Αίγινας. Η συμβολή της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σε όλη τη διάρκεια του έργου υπήρξε πολύ σημαντική και περιμένουμε ανυπόμονα τις επίσημες ανακοινώσεις της για το σύνολο των ευρημάτων.

 


Το πρώτο βήμα έγινε. Ξεκινά μια νέα περίοδος έντονης προσπάθειας ώστε το Αρχείο να αποδοθεί, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε πλήρη λειτουργία στην τοπική κοινωνία και όχι μόνον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook