Τα ορυκτά κι εμείς στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

«Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη» είναι οι δυο βασικές θεματικές της έκθεσης που παρουσιάζεται μετά το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

SHARE THIS
0
SHARES

Έκθεση με τίτλο «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» και «Τα ορυκτά και η τέχνη» διοργανώνουν από σήμερα, Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου του 2020 το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και τον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

 

Η έκθεση δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με τη συνδρομή του ΣΜΕ και παρουσιάζεται στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του ΑΠΘ στο νέο κτήριο στο λιμάνι (Προβλήτα Α΄), προκειμένου να φιλοξενηθεί και να προβληθεί στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, ύστερα από την μεγάλη επισκεψιμότητα που είχε στην Αθήνα.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα εγκαινιάσει επίσημα την έκθεση την Κυριακή 27 Οκτωβρίου.

 

Παράλληλα θα υπάρχει προβολή βίντεο και ξεναγήσεις όπου θα παρουσιάζεται η ιστορία των ορυκτών σε κάθε εποχή από την αρχαιότητα έως σήμερα και πώς αυτά συνδέονται με τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξέλιξη της επιστήμης.

 

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.30 το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook