Ταινιοθήκη: Από τις φυτείες της Κολομβίας στην Εκουαδοριανή Αμαζονία

Η βραβευμένη δουλειά της Δήμητρας Ζήρου με ιδιαίτερη οικολογική σημασία προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος το Σάββατο 21/9 στις 18.00.

SHARE THIS
0
SHARES

 

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους «Sudamerica - Τα Χίλια Χρώματα της Ζωής» της Δήμητρας Ζήρου, το οποίο πριν λίγο καιρό βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Βαρκελώνης 2019 με το ειδικό βραβείο El Rey: El Espíritu de España, θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Σάββατο 21/9 στις 18.00, παρουσία της προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρίας Αικατερίνης Τζιτζικώστα και των συντελεστών της ταινίας.

Η αφίσα του ντοκιμαντέρ
Η αφίσα του ντοκιμαντέρ

Την ίδια μέρα, στην Ταινιοθήκη, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας από τα γυρίσματα του οδοιπορικού στη Νότια Αμερική.

Παταγονία - Χιλή
Παταγονία - Χιλή

Θα ακολουθήσουν επιπλέον προβολές της ταινίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος τα τρία επόμενα Σάββατα:

*Σάββατο 28/9 - παρουσία των συντελεστών

*Σάββατο 5/10 - με συναυλία του λατινοαμερικάνικου γκρούπ Martha Moroleón y Los del Sur στο τέλος της προβολής

*Σάββατο 12/10 - παρουσία των συντελεστών. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Βολιβία
Βολιβία

Εμπνευσμένο από ένα οδοιπορικό 17.135 χμ. της Ελληνικής ΜΚΟ Green Project, από την Κολομβία έως τη Γη του Πυρός.

Από τις φυτείες του καφέ της Κολομβίας, στην Εκουαδοριανή Αμαζονία όπου η Chevron, πρώην Texaco, έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, από τα υψίπεδα του Περού και της Βολιβίας, στο Παντανάλ της Βραζιλίας, τον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη, και από τα λασπωμένα νερά του Ρίο ντε λα Πλάτα, στις αλπικές λίμνες και τα παγόβουνα της νότιας Χιλής, για να καταλήξει στις αποικίες των θαλάσσιων λεόντων και των κορμοράνων στην Ουσουάια στη Γη του Πυρός, και ακόμη πιο μακριά, στη νοτιότερη άκρη, εκεί που ο Ατλαντικός και ο Ειρηνικός Ωκεανός ενώνουν τα νερά τους.

Το οδοιπορικό αυτό ανακηρύχθηκε One Success Story 2014 από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η οποία το έχει θέσει υπό την αιγίδα της.

Παταγονία - Αργεντινή
Παταγονία - Αργεντινή


 

 


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook