«Ταξίδι στην Ιταλία»: Δύο φίλοι, έξι γεύματα on the road

Ο Ρομπ και ο Στιβ αναλαμβάνουν -ξανά- να παρουσιάσουν για λογαριασμό του Observer, την κριτική τους για εστιατόρια. Μία υπέροχη περιπέτεια, μία απολαυστική κωμωδία.

SHARE THIS
0
SHARES

«Περίεργο να κάνεις κάτι για δεύτερη φορά...»

Δεν πρόκειται μόνο για μια γαστρονομική εξερεύνηση, αλλά και για ένα κεφάτο ταξίδι ζωής, καθώς οι δύο παλιοί φίλοι ακολουθούν τα βήματα των άγγλων ρομαντικών ποιητών, Μπάιρον και Σέλεϊ στην Ιταλία, αναζητώντας τα σημεία που πέρασαν μια καθοριστική για το έργο τους χρονική περίοδο.  

Κι όλα αυτά, ενώ γράφουν για τον Observer, κριτική για εστιατόρια.

Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Μάρτα Μπάριο, Ρόζι Φέλνερ, Κλερ Κίλαν στην απολαυστική κομεντί «Ταξίδι στην Ιταλία» του Μάικλ Γουιντερμπότομ, που βγαίνει στις αίθουσες στις 25 Ιουνίου. 

 

Ένα γεμάτο γεύσεις road trip

Πού πάνε; 

- Villa Saluzzo στη Γένοβα, τελευταία κατοικία του Byron στην Ιταλία, από όπου και απέπλευσε προς την Ελλάδα για να υποστηρίξει την ελληνική ανεξαρτησία κατά των Τούρκων - ένα ταξίδι κατά το οποίο επρόκειτο να πεθάνει. 
- Casa Magni στο Lerici, το σπίτι στο οποίο ο Shelley και η Mary Shelley ζούσαν την εποχή που εκείνος πνίγηκε σε ένα ναυάγιο, και η παραλία στο Βιαρέτζιο, όπου τελικά ξεβράστηκε το σώμα του και αποτεφρώθηκε παρουσία του Byron και του Trelawney. 
- Πίζα, όπου έζησαν τόσο ο Byron όσο και ο Shelley και αναζητούν το Palazzo στο οποίο έμεινε ο Byron. 
- Μουσείο Keats Shelley στη Ρώμη, το σπίτι δίπλα στα Ισπανικά Σκαλιά, όπου πέθανε ο Keats και το προτεσταντικό νεκροταφείο στη Ρώμη, που αποτελεί την τελευταία κατοικία του John Keats, και όπου επίσης θαφτήκαν οι στάχτες του Shelley,  καθώς και ο Trelawney και ο γιος του Percy Shelley, William, ο οποίος πέθανε από πυρετό στη Ρώμη, στην ηλικία των τριών ετών. 
-Νάπολη, όπου θα προσπαθήσουν να επισκεφτούν το σπίτι που έζησε και έγραψε ο Shelley, όσο διέμενε εκεί.

Δύο φίλοι, έξι απίστευτα γεύματα σε ένα road trip (ταξίδι με αυτοκίνητο) στην Ιταλία -Λιγουρία, Τοσκάνη, Ρώμη, Αμάλφι και για φινάλε, Κάπρι.

Ο Ρομπ, πατέρας ενός μικρού παιδιού, κουρασμένος από τις ευθύνες, αναζητά λίγη περιπέτεια.

 

Ο Στιβ έχει περάσει μια περίοδο σκληρής δουλειάς στο Λος Άντζελες μακριά από το σπίτι του, αλλά τώρα βρίσκεται σε παύση, έχοντας τον χρόνο που χρειάζεται για να επιστρέψει στην Ευρώπη και να δει τα παιδιά του.
Οι δυο τους συζητούν για τη ζωή, την αγάπη, την εργασία και την ξενιτιά.

Ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, κουζίνες και σεφ που μαγειρεύουν -μία εξαιρετική περιήγηση. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook