Τattoo και … Γοργόνες στη Θεσσαλονίκη

Η αρχαία τέχνη της δερματοστιξίας και οι σύγχρονοι tattoo artists, 19-21 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Με έμβλημα τη Γοργόνα, την αδελφή του Μέγα – Αλέξανδρου…

tattoo-kai--gorgones-sti-thessaloniki
|
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί τo παλαιότερο σώμα που βρέθηκε με τατουάζ (όχι ένα και δύο, περισσότερα από 50) να χρονολογείται στο 3.300 π.Χ., όμως η δερματοστιξία ήταν διαδεδομένη -πρώτα για θεραπευτικούς λόγους και μετά για αισθητικούς- σε όλο τον αρχαίο κόσμο: Σκύθες, Κινέζοι, Αιγύπτιοι, Ινδοί, Βίκινγκς, Έλληνες και Ρωμαίοι, «στόλιζαν» τα σώματα τους με τα περίτεχνα σχέδια.

«Τα παιδιά είναι σαν τα τατουάζ -δεν μπορείς να κάνεις μόνο ένα», Αντζελίνα Τζολί

Το 1ο Thessalonink- Thessaloniki International Tattoo Convention, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, 19-21 Σεπτεμβρίου, με 60 tattoo artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στόχο να εξελιχθεί σε θεσμό.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ που θα στηθεί στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα δουν από κοντά τους tattoo artists εν δράσει και θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης τους.

Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης, συναυλίες στο open air stage -10 μπάντες από Ελλάδα και εξωτερικό- διαγωνισμούς, graffiti shows και πλήθος παράλληλων θεμάτων και θεαμάτων γύρω από το tattoo –όπως προβολές ταινιών σε συνεργασία με τα Village Cinemas.

Ειδικότερα, στο Open air live stage του Thessalonink θα παίξουν οι: Jaya The Cat (Netherlands/USA), Black Raven (Germany), Barb Wire Dolls (USA), Roadkillsoda (Romania), Grandpa Candys (Serbia), Fundracar (Greece), Bullets (Greece), Koza Mostra (Greece), Baildsa (Greece).

Την επιμέλεια και τον συντονισμό έχει ο tattoo artist και τηλεοπτικός παρουσιαστής από τη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Μαυρίδης.

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη

Ο παγκόσμιος θεσμός που εδώ και χρόνια δίνει το παλμό στην tattoo κοινότητα έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να αποτελέσει τον νέο τόπο συνάντησης για όσους αγαπούν την δερματοστιξία και την κουλτούρα γύρω από αυτήν.

Η γοργόνα

Η Θεσσαλονίκη έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τον μύθο της μυθικής γοργόνας. Θεσσαλονίκη λεγόταν η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου που μετά το θάνατό της έγινε γοργόνα. Ζούσε στο Αιγαίο Πέλαγος και όποτε συναντούσε ένα πλοίο ρωτούσε τους ναυτικούς: «Ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;». Αν οι ναυτικοί έδιναν τη σωστή απάντηση, της έλεγαν δηλαδή «Ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει», η γοργόνα χαιρόταν τόσο πολύ, που ηρεμούσε τα νερά και τους ευχόταν καλό ταξίδι. Αν όμως οι ναυτικοί έδιναν οποιαδήποτε άλλη απάντηση, η Θεσσαλονίκη οργιζόταν, σήκωνε κύματα και βούλιαζε τα καράβια. Την γοργόνα λοιπόν χρησιμοποιεί το 1ο Thessalonink: Thessaloniki International Tattoo Convention ως λογότυπο και σύμβολο κρατώντας το παρελθόν του μύθου και φέρνοντάς το στο σήμερα, ανάμεσα σε μελάνια, μουσικές και τέχνη.

Info: 1ο Thessalonink: Thessaloniki International Tattoo Convention

19-21 Σεπτεμβρίου 2014

Αποθήκη Γ- Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Εισιτήριο: 7 ευρώ ημερήσιο, 15 ευρώ τριημέρου

Εισιτήρια διατίθενται και μέσω viva.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook