Θα δοθεί λύση για Καμεράτα, ΚΟΕΜ κι Ορχήστρα των Χρωμάτων λέει το υπουργείο

Λίγα 24ωρα πριν τη συνέντευξη τύπου με την κρυαγή απόγνωσης της Καμεράτα, το υπουργείο ανακοινώνει ότι τα προβλήματα 3 ορχηστρών θα λυθούν μια για πάντα.

tha-dothei-lusi-gia-kamerata-koem-ki-orxistra-twn-xrwmatwn-leei-to-upourgeio
SHARE THIS
0
SHARES


    Δεν είναι μόνο μεγάλα αλλά και χρονίζοντα τα προβλήματα των Ορχηστρών αυτών. Και διόλου τυχαίο ότι την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιουλίου οι Μουσικοί της Ορχήστρας Καμεράτα, του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής - με τη διεθνή πορεία που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα επιβίωσης - διοργανώνουν συνέντευξη τύπου «όπου θα παρουσιάσουμε με στοιχεία, τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και επιβίωσης που αντιμετωπίζει η Ορχήστρα».

  Και καταλήγουν: «Τα τελευταία 3 χρόνια η ιστορική Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής αργοπεθαίνει χωρίς Διοίκηση, χωρίς οικονομική βοήθεια, με απλήρωτους και  ανασφάλιστους μουσικούς που πασχίζουν  να την κρατήσουν στη ζωή...»

Και είναι σ' αυτή την κρισιμη στιγμή στην ιστορία του θεσμού, όπου το ΥΠΠΟΑ ανακοινώνει τη νομοθετική ρύθμιση για την  οριστική επίλυση του θέματος της Καμεράτας ΜΕΟΕ, της Κρατικής  Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ)  και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Σύμφωνα με τη σχετικά ανακοίνωση του υπουργείου, η ρύθμιση αυτή γίνεται λαμβάνοντας υπόψη το εργασιακό καθεστώς του προσωπικού. «Ειδικότερα  για την Καμεράτα σχεδιάζεται η ένταξη  της ως μουσικό σχήμα στο Μέγαρο Μουσικής  Αθηνών. Με αυτόν  τον τρόπο  δίνονται  λύσεις στις συσσωρευμένες και χρονίζουσες παθογένειες των  οργανισμών αυτών».

 

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook