Θεία απ'το Σικάγο:Το Ελλ/κο Ίδρυμα Πολιτισμού στη Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

Με τη «Θεία από το Σικάγο» του Αλ. Σακελλάριου, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού δίνει φέτος το δικό του «παρών» στο ετήσιο Διεθνές Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βιβλιοθήκης

theia-apto-sikagoto-ellko-idruma-politismou-sti-bibliothiki-aleksandreias
SHARE THIS
0
SHARES

   Παρούσα θα είναι η Ελλάδα φέτος στο ετήσιο Διεθνές Καλοκαιρινό Φεστιβάλ της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, με μία από τις πλέον προβεβλημένες και αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, το φιλμ του Αλέκου Σακελλάριου «Η Θεία απ’ το Σικάγο» με τη Γεωργία Βασιλειάδου και τον Ορέστη Μακρή.

Την κορυφαία αυτή εκδήλωση της Αλεξάνδρειας, που ξεκινά στις 16 Ιουλίου με μια συναυλία της Ιορδανικού μουσικού συγκροτήματος Autostrad, και θα διαρκέσει πέντε εβδομάδες, συνδιοργανώνουν η Bibliotheca Alexandrina και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Αλεξανδρινής Βιβλιοθήκης, θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από τη Γαλλία, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σουηδία και τη Συρία.

Η ελληνική συμμετοχή με το θρυλικό φιλμ της Φίνος Φιλμ «Η Θεία από το Σικάγο», που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1957, θα παρουσιαστεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας την Πέμπτη 19 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, με αγγλικούς υπότιτλους. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

ΦΩΤΟ ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜΣ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook