Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη με Σαββόπουλο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώνει τη φωνή του με τα παιδιά στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης στις 20 Νοεμβρίου, παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

thessaloniki---kwnstantinoupoli-me-sabbopoulo
SHARE THIS
0
SHARES

Οι προσωπικοί δεσμοί του Διονύση Σαββόπουλου με την Κωνσταντινούπολη -ο πατέρας του Γιώργος ήταν Κωνσταντινοπολίτης- αλλά και οι δεσμοί των δύο πόλεων, Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης, στάθηκαν η αφορμή για ένα ταξίδι που ενώνει ανθρώπους και μνήμες.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα ενώσει τη φωνή του με τους μαθητές της ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, σε ένα μουσικό «ταξίδι» με τραγούδια από την κοινή παράδοση της γενέτειρας του τραγουδοποιού, Θεσσαλονίκης και της Κωνσταντινούπολης.

Η μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ιστορικό Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και -μεταξύ άλλων- το «παρών» αναμένεται να δώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα τραγουδήσει μαζί με τους μαθητές και θα μοιραστεί μνήμες και ιστορίες του Κωνσταντινοπολίτη πατέρα του Γεώργιου Σαββόπουλου, ενώ ο διευθυντής του Ζωγραφείου Λυκείου Γιάννης Δερμιτζόγλου θα τού απονείμει τον τίτλο του «Επίτιμου Ζωγραφειώτη».

Το Ζωγράφειο Λύκειο και οι γιορτές των αποφοίτων

Το Ζωγράφειο Λύκειο διανύει τα 121 χρόνια από την ίδρυσή του και γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο, τα Εισόδια της Παναγίας του Πέρα. Απόφοιτοι του Ζωγραφείου τής τάξης του 1965, οι οποίοι θα γιορτάσουν τη χρυσή επέτειό τους και απόφοιτοι της τάξης του 1974, που θα γιορτάσουν τα σαραντάχρονά τους, θα παραστούν στην εκδήλωση της Πέμπτης, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (21 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση γι' αυτούς με τους μουσικούς Τέρη Ιερεμία και Σταύρο Αυγερινό.

Το πρωί της Παρασκευής, οι μαθητές και όλοι οι καλεσμένοι θα παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ναό των Εισοδίων της Παναγίας της Κοινότητας Σταυροδρομίου - Πέρα, ενώ για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τότε οι νεκροί πεθαίνουν, όταν τους λησμονούν», με θέμα το Κοιμητήριο Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook