Τι λέει ο νέος Πρόεδρός του Μεγάρου Μουσικής για τις απολύσεις

Διασφαλίζονται ή όχι οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας στο Μέγαρο μετά την κρατικοποίησή του; Η απάντηση του Προέδρου του στις «καυτές» διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Τι λέει ο νέος Πρόεδρός του Μεγάρου Μουσικής για τις απολύσεις

΄Ηταν το Φεβρουάριο του 2016 όταν ανακοινώθηκε ότι το Μέγαρο Μουσικής - μαζί μ' όλα τα χρέη του που έχουν φτάσει τα 414 εκατομμύρια ευρώ - θα περνούσε στο κράτος ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πολύπαθου ΟΜΜΑ που ξεκίνησε ως ένα πολυδύναμο κέντρο που θα άλλαζε την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας και στην πορεία ένιωσε τη θηλιά των δανείων πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ίδιος ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, είχε διαβεβαιώσει τους 180 εργαζόμενους στο Μέγαρο ότι είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας τους. Και στην πρώτη συνάντηση που είχε μαζί τους, ο νέος Πρόεδρος του ΟΜΜΑ, κ. Νίκος Θεοχαράκης, δεν μίλησε για απολύσεις όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο.

Ναι γιατί με έκπληξη κι απορία, οι εργαζόμενοι στο Μέγαρο πληροφορήθηκαν μέσα από την τηλεόραση της ΕΤ 1 και την εκπομπή του Πάνου Χαρίτου ότι υπάρχει «ενδεχόμενο απολύσεων», προοπτική η οποία τους ανάγκασε να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας.

Στην επιστολή αυτή απαντά ο νέος Πρόεδρος διευκρινίζοντας ότι «το Μέγαρο θα τηρήσει στο ακέραιο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς».

Αναλυτικά η επιστολή του νέου Προέδρου του ΟΜΜΑ

Μετά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΜΜΑ περί μισθών και "απολύσεων" θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω τα εξής:

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας το Μέγαρο θα τηρήσει στο ακέραιο τις διαβεβαιώσεις που έδωσε και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς.

Σχετικά με τους μισθούς του προσωπικού, η κυβέρνηση η οποία πρότεινε και τα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν το νόμο για την διάσωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, εξέφρασαν νομοθετικά τη βούλησή τους να εντάξουν το προσωπικό του Μεγάρου στο ενιαίο μισθολόγιο με τρόπο που να διατηρεί μέρος της προσωπικής διαφοράς του μισθού που ελάμβαναν πριν την ένταξη και του μισθού που προβλέπεται από το ενιαίο μισθολόγιο του Ελληνικού Δημοσίου. Ο νόμος (4366/2016, Άρθρο 6) προβλέπει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι μέχρι 200 ευρώ δεν μειώνεται, διαφορά από 200-300 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 25%, από 300-400 ευρώ μειώνεται κατά 40%, διαφορά μεγαλύτερη από 400 ευρώ μειώνεται κατά 60%, ενώ το σύνολο των τακτικών αποδοχών δεν δύναται να υπερβαίνει τις αποδοχές Γενικού Διευθυντή Υπουργείου. Οι μισθοί του προσωπικού του ΟΜΜΑ θα καθοριστούν με τρόπο απόλυτα διαφανή και προκαθορισμένο σύμφωνα με τις οδηγίες εφαρμογής που έχει δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η διοίκηση του ΟΜΜΑ έχει συστήσει σχετική επιτροπή αλλά δεν θα παρέμβει στο έργο της εφόσον οι νέοι μισθοί του προσωπικού έχουν καθορισθεί νομοθετικά.

Δε θέλω με κανένα τρόπο να έρθω σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους του ΟΜΜΑ και της συλλογικής τους έκφρασης. Ο διάλογος είναι πάντα λυσιτελέστερος στην επίλυση των προβλημάτων από την ανταλλαγή ανακοινώσεων. Έχουμε μια μεγάλη μάχη να δώσουμε προκειμένου να καταστεί το Μέγαρο ένας οικονομικά βιώσιμος κορυφαίος θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας και δεν περισσεύει το σπαθί καμίας και κανενός από εμάς».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η EUROLIFE FFH ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 23 Οκτ 2020 | 15:34

Οι Μουσειοσκευές ταξιδεύουν με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

Δύο εκπαιδευτικές μουσειοσκευές βρίσκονται ήδη στον πρώτο παιδικό σταθμό της Πάτμου και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης Καβάλας

23 Οκτ 2020 | 13:29

Marina Abramović: "Δεν μπορούμε να δούμε την πανδημία ως μια απελπιστική κατάσταση, πρέπει να διατηρήσουμε το χιούμορ μας"

Η καλλιτέχνης - ίσως στο πιο future forward έργο της - πουλάει μια εκδοχή επαυξημένης πραγματικότητας του εαυτού της.

Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 23 Οκτ 2020 | 10:44

Βικτόρια Χίσλοπ: Μετά το "Νησί" έρχεται στην ΕΡΤ - Ετοιμάζει σειρά 12 αυτοτελών επεισοδίων

Τη συνεργασία της με την πολυβραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέα, Βικτόρια Χίσλοπ, ανακοίνωσε η ΕΡΤ.

ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΗΘΗΚΑΝ 22 Οκτ 2020 | 20:00

Εντυπωσιακά ευρήματα αποκαλύφθηκαν στη μυκηναϊκή νεκρόπολη της Τραπεζάς Αιγίου [Εικόνες]

Ένα πλήθος ταφικών κτερισμάτων και σκευής τάφων υψηλής ποιότητας, αποκαλύφθηκε στη μυκηναϊκή νεκρόπολη της Τραπεζάς,

22 Οκτ 2020 | 15:58

Ο "Ελληνικός Κόσμος" επαναλειτουργεί από τις 30 Οκτωβρίου

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" υποδέχεται ξανά το κοινό από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 22 Οκτ 2020 | 12:58

Ξάνθη: 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, η γενέτειρά του τιμά τη μνήμη του

Με αφορμή την 95η επέτειο από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, πλήθος εκδηλώσεων

«ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ, ΧΑΜΗΛΟΤΟΝΗ ΒΡΑΔΙΑ» 21 Οκτ 2020 | 19:58

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο βραβείο "Μελίνα Μερκούρη": "Το θέατρο είναι ο τόπος της συγκινησιακής αμεσότητας"

"Δύναμη και έμπνευση, ώστε να συντηρήσουν το θαύμα" ευχήθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου "Μελίνα Μερκούρη".

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ 21 Οκτ 2020 | 12:20

"Ας κρατήσουν οι χοροί"- Με Σαββόπουλο το βιντεοκλίπ για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση- Η ηχογράφηση στο Παναθηναϊκό Στάδιο [βίντεο]

Το βίντεο παρουσιάζει την ιστορική πορεία της Ελλάδας, μέσα από την αλληγορία της γιορτής μιας παρέας σύγχρονων Ελλήνων.

ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ REX- ΣΚΗΝΗ ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ 20 Οκτ 2020 | 22:45

Βραβείο "Μελίνα Μερκούρη": Φετινή νικήτρια η Δήμητρα Βλαγκοπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη" στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου

ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ 20 Οκτ 2020 | 14:10

Πέθανε ο Jose Padilla - Ο "νονός" της Chill out μουσικής

Ο Jose Padilla θεωρούνταν ο "νονός" της Chill Out μουσικής.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 20 Οκτ 2020 | 09:52

Με λέμφωμα διαγνώστηκε ο ηθοποιός Τζεφ Μπρίτζες- Το μήνυμα του "Μπιγκ Λεμπόφσκι"

Ο 70χρονος Αμερικανός ηθοποιός Τζεφ Μπρίτζες ανακοίνωσε χθες το βράδυ σε μήνυμά του στο Twitter ότι έχει λέμφωμα.

19 Οκτ 2020 | 14:27

Η Μελίνα Μερκούρη μιλά για... τη Μελίνα στο ERTFLIX

Η Μελίνα Μερκούρη μιλάει για γνωστές και άγνωστες πτυχές τόσο της προσωπικής της ζωής όσο και της καριέρας της ως ηθοποιού και πολιτικού.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ 18 Οκτ 2020 | 20:56

Μελίνα Μερκούρη: Την τελευταία Ελληνίδα "θεά" τιμά η Αυστρία- Μεγάλη εκδήλωση αύριο στη Βιέννη

Την αυριανή εκδήλωση στο Μέγαρο της Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης, θα παρουσιάσει η Αραμπέλα Φενίβες, με την μονωδό και υψίφωνο Ελπινίκη Ζερβού να ερμηνεύει τραγούδια της Μελίνας.