Follow us

Τι θα δούμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα: Ενας αγνώριστος Τζόνι Ντεπ, σικελική νοσταλγία και Γκαγκάριν

Εννέα ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε και ενώ συνεχίζουν να τραβούν κόσμο η τελευταία περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ και τα δυο επικά μπλογκμπάστερ της προηγούμενης εβδομάδας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ

Εννέα ταινίες κάνουν πρεμιέρα απόψε και ενώ συνεχίζουν να τραβούν κόσμο η τελευταία περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ και τα δυο επικά μπλογκμπάστερ της προηγούμενης εβδομάδας. Ξεχωρίζουν το κοινωνικό δράμα ”Minimata”, με τον αγνώριστο Τζόνι Ντεπ, το σικελικό νοσταλγικό δράμα ”Μόνη με τα Όνειρά της” και το ”Γκαγκάριν” από τη Γαλλία.

Minamata. Κοινωνικό δράμα, βρετανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Άντριου Λέβιτας, με τους Τζονι Ντεπ, Χιρογιούκι Σανάντα, Μινάμι, Μπιλ Νάι, Τζουν Κουνιμούρα κ.ά.

Οι φωτορεπόρτερ και ειδικά αυτοί που έχουν το ”χάρισμα”, το ξεχωριστό ταλέντο, το ένστικτο του θέματος, έχουν προσφέρει πολύ περισσότερα από όλους στον χώρο του Τύπου, την καταγραφή της ιστορίας, της αποκάλυψης, της αφύπνισης- ίσως γιατί κατά κύριο λόγο μπορούν να αποφεύγουν τις κακές συναναστροφές, να αυτολογοκρίνονται αυτού του θαύματος που ακούει στο περίφημο ”κλικ” της μηχανής. Ο σκηνοθέτης Άντριου Λέβιτας, ένας πολυσχιδής εικαστικός, καταλαβαίνει αυτό το ”θαύμα” και παρά τις όποιες σκηνοθετικές του αδυναμίες, καταφέρνει να περάσει τη δύναμη της φωτογραφίας, την αξία ενός μαχητικού φωτορεπόρτερ, που θα πάει κόντρα και στο συμφέρον του, για αυτό μαγικό ”κλικ”, την αποτύπωση της αλήθειας του. Και στην προκείμενη περίπτωση είναι ο Αμερικάνος φωτορεπόρτερ Γιουτζίν Σμιθ (1918-1978), που είχε διακριθεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και για τη δουλειά του στο ιστορικό περιοδικό Life. Ένας κουρασμένος άνθρωπος, αντικοινωνικός, αλκοολικός, με τάσεις αυτοκτονίας, μετά από αυτά που έζησε στην πολυκύμαντη ζωή του, τις εποχές που είδε με θλίψη να περνούν και την είδηση να δίνει τη θέση της στην εμπορικότητα και τη διαπλοκή τεράστιων συμφερόντων, ξαναβρίσκει την ορμή του και την όρεξη για ένα καυτό θέμα. Ένα οικολογικό έγκλημα στις αρχές του ‘70, στην ιαπωνική πόλη Μινιμάτα, όπου ένα εργοστάσιο μόλυνε τα νερά διαρρέοντας υψηλές δόσεις υδράργυρου, εξολοθρεύοντας δεκάδες κατοίκους της.

Ο Λέβιτας θα εστιάσει πάνω στον Σμιθ και στην τέχνη του, όταν ακόμη οι φωτογράφοι δεν είχαν τις ψηφιακές ευκολίες, τύπωναν μόνοι τους τις φωτογραφίες, στον σκοτεινό θάλαμο σε ασπρόμαυρο, έπρεπε να περάσουν το μήνυμά τους μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, σε ένα κάδρο όλη την ιστορία. Αυτή ίσως να είναι και η μεγαλύτερη αξία τής ταινίας, καθώς από κει και πέρα το στόρι και η ροή της δεν ξεφεύγει από τα αναμενόμενα, δουλεύει επαρκώς αλλά και συμβατικά πάνω στο θέμα του. Έχει, όμως και την αμέριστη βοήθεια του φωτογράφου Μπενουά Ντελόμ, ένα ταιριαστό ηχητικό σκορ από τον Ρουίτσι Σακαμότο κι έναν αγνώριστο Τζόνι Ντεπ, που μας αποδεικνύει ότι παραμένει ένας ηθοποιός που ακόμη μπορεί να το παλέψει για να βγάλει μια αξιοπρόσεκτη ερμηνεία. Μπορεί να μην τα καταφέρνει πάντα, καθώς ορισμένες φορές -τις λιγότερο δραματικές- δείχνει κάπως αμήχανος, αλλά σίγουρα η ερμηνεία του κρίνεται θετικά. Όπως βεβαίως και του υπόλοιπου καστ, αλλά και των απλών κατοίκων της ιαπωνικής πόλης.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Ο διάσημος φωτογράφος Γιουτζίν Σμιθ έχει αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και την κοινωνία, αφού έχουν πλέον περάσει τα χρόνια από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο είχε αποτυπώσει στις φωτογραφίες του και τις μάχες του Ειρηνικού. Μέχρι την στιγμή που ένας φίλος του, του προτείνει να φωτογραφίσει για λογαριασμό του περιοδικού Life της επιπτώσεις στους κατοίκους της σταθερής δηλητηρίασης των νερών από τα απόβλητα ενός χημικού εργοστασίου στην Μιναμάτα της Ιαπωνίας. Ο Γιουτζίν Σμίθ έζησε δύο χρόνια στην Μιναμάτα και οι φωτογραφίες που τράβηξε εκεί έφεραν την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στην κατάσταση της πόλης και τις τραγικές επιπτώσεις της ”ασθένειας της Μιναμάτα”, του νευρολογικού συνδρόμου που οφείλεται στα τοξικά απόβλητα του εργοστασίου.

Μόνη με τα Όνειρά της (Alone with Her Dreams). Δραματική ταινία, ιταλικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Πάολο Λικάτα, με τις Τάνια Μπαμπάτσι, Κάτια Γκρέκο, Μάρτα Καστίλια κ.ά.

Ένα ακόμη μικρό δείγμα ανάκαμψης του ιταλικού σινεμά από τον Σικελό σκηνοθέτη Πάολο Λικάτα, που εδώ κάνει το ντεμπούτο του. Μια τρυφερή αλλά και συνάμα σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, με το υπέροχο σκηνικό ενός παραθαλάσσιου χωριού της Σικελίας, που ωστόσο, σε αντίθεση με το μεγαλείο τής μεσογειακής απλότητας και γοητείας, της απελευθέρωσης των αισθήσεων, των χρωμάτων και των αρωμάτων, τη χαρά της ζωής, η θέση της γυναίκας φέρνει το βάρος αιώνιων στερεότυπων που πληγώνουν βαθιά ακόμη και σήμερα.

Ο Λικάτα μας μεταφέρει στο 1960 και σε ένα ψαροχώρι της Σικελίας όπου ζει η 11χρονη Λουτσία, η οποία μένει μόνη με τη γιαγιά της καθώς οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να δουλέψουν. Υπό την καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της, η Λουτσία θα περάσει από την παιδική αθωότητα στην πρόωρη ενηλικίωση, γνωρίζοντας τη σεξουαλική κακοποίηση.

Νοσταλγικές πινελιές, αλλά χωρίς τη συνηθισμένη γραφικότητα, καλογραμμένο σενάριο κι ένα σχόλιο για τη φτώχεια και τη μετανάστευση, διεισδυτικότητα στους χαρακτήρες, που γνωρίζει πολύ καλά ο Λικάτα, και μια γιαγιά κέρβερος, απ’ αυτές που τα βάσανα, οι χαρακιές της ψυχής, αποτυπώνονταν και στο πρόσωπο, μια γιαγιά που κάτι θα θυμίσει στους μεγαλύτερους, είναι τα ελκυστικά σημεία τής ταινίας, που όμως έχεις την αίσθηση ότι κάτι της λείπει για να ανέβει επίπεδο, να φτάσει, ας πούμε, τη ”Μαλένα” τού Τορνατόρε. Αποτελεί όμως και μία βάσιμη υπόσχεση του Λικάτα ότι στο μέλλον μπορεί να βελτιωθεί και να αναδείξει θέματα από τον τόπο του, να διηγηθεί ιστορίες που θα αγγίξουν ακόμη περισσότερους και πιο αποτελεσματικά.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Τέλη της δεκαετίας του 1960 και η 11χρονη Λουτσία μένει πίσω με τη γιαγιά της, Μαρία, ενώ οι γονείς της μεταναστεύουν στη Γαλλία για να βρουν δουλειά. Η Λουτσία προσπαθεί να βρει τον ρόλο της ανάμεσα στους κατοίκους του παραδοσιακού όσο και ειδυλλιακού χωριού στη Σικελία, υπό την άγρυπνη καθοδήγηση της αυστηρής γιαγιάς της. Καθώς η Λουτσία οδηγείται στο να αποχαιρετίσει την ανήλικη ζωή, η παιδική της αθωότητα χάνεται υπό το βάρος ενός αποτρόπαιου οικογενειακού μυστικού, για το οποίο η νεαρή κοπέλα θα πληρώσει βαρύ τίμημα.

Κβο Βάντις, Άιντα; (Quo Vadis, Aida?). Δραματική ταινία, βοσνιακής και πολυεθνικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τζασμίλα Ζμπάνιτς, με τους Γιάσνα Ντούρισιτς, Μαντίτα, Ντίνο Μπαζροβιτς, Μπόρις Ισάκοβιτς κ.ά.

Οι πληγές, είναι φανερό, παραμένουν ακόμη ανοικτές από τον εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Εδώ, η Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μετά το "”Σεράγεβο Σ’ Αγαπώ”, θα ξαναπιάσει το νήμα του εμφυλίου στη γείτονα, εστιάζοντας το στόρι της στην πολιορκία της Σρεμπρένιτσα και την αγωνιώδη προσπάθεια μιας γυναίκας, που εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις του ΟΗΕ, να σώσει την οικογένειά της από την σφαγή που ακολούθησε, όταν οι ξένες δυνάμεις ουσιαστικά ώθησαν τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση αυτή, προβάλλοντας γραφειοκρατικές αδυναμίες και αναποφασιστικότητα.

Η ταινία, παρά τη μονοδιάστατη στάση της, περιγράφει τη φρίκη του εμφυλίου, χωρίς να υπάρχει ούτε ένα πλάνο από τις εκτελέσεις, έχει ενδιαφέρον, με την ντοκιμαντερίστικη προσέγγισή της, αλλά κυρίως για τις απελπισμένες προσπάθειες της Άιντα να σώσει τους δυο γιους της και τον άνδρα της, αλλά και το ηθικό δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα στην οικογένειά της και στους συμπατριώτες της. Άλλωστε δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος που παραπέμπει στο περίφημο δίλημμα του Απόστολου Πέτρου όταν εγκατέλειπε τη Ρώμη κατά τη διάρκεια των χριστιανικών διωγμών.

Η ταινία της Ζμπάνιτς, κουβαλά πολλές διακρίσεις (υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, BAFTA Σκηνοθεσίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας και πλήθος βραβείων σε διεθνή φεστιβάλ) αλλά το πιθανότερο με όχι και τόσο κινηματογραφικά κριτήρια αλλά πολιτικές σκοπιμότητες.

Πάντως, η ερμηνεία της Γιάσνα Ντούρισιτς, στην οποία κρέμεται και όλη η ταινία, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, καθώς στα μάτια της, στο κουρασμένο σώμα της, αποτυπώνεται όλη η απελπισία, μιας μάνας και συζύγου που βλέπει ότι μπορεί να χάσει τα παιδιά της, για ένα χαρτί, έναν χαλασμένο εκτυπωτή, την αδιαφορία των αξιωματούχων του ΟΗΕ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1995, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Σρεμπρένιτσα στη Βοσνία από τον στρατό της Σερβίας. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών που βρίσκονται στην περιοχή για τη διατήρηση της ειρήνης. Καθώς ο κλοιός πολιορκίας της πόλης σφίγγει, η Άιντα θα πρέπει να πάρει αποφάσεις ζωής και θανάτου για τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Γκαγκάριν (Gagarine). Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Φανί Λιατάρ και Ζερεμί Τρουλ, με τους Αλσένι Μπαθιλί, Λίνα Κούντρι, Τζαμίλ ΜακΚρέιβεν, Ντενί Λαβάντ κ.ά.

Ελπιδοφόρο ντεμπούτο, από τα πιο αξιοσημείωτα των τελευταίων ετών, στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, των Φανί Λιατάρ και Ζερεμί Τρουί, που δίνουν τα διαπιστευτήριά τους με ένα δράμα το οποίο μπορεί να ενταχθεί στο σύγχρονο κοινωνικό σινεμά. Κι αυτό διότι με μία φρέσκια μελαγχολική νεανική ματιά, τα δύο νέα αυτά παιδιά, συνδυάζουν τη μυθοπλασία με τον ρεαλισμό και τη σκληρή πραγματικότητα, φουτουριστικά στοιχεία με τις μνήμες και βασισμένοι σε αληθινά γεγονότα, να μιλήσουν για την ιστορία ενός κτιρίου, τα όνειρα ενός αγοριού, τις συνθήκες των υποβαθμισμένων παρισινών προαστίων.

Η Λιατάρ και ο Τρουί δεν θα μας δείξουν το Παρίσι που προβάλλεται, τον τουριστικό προορισμό, την ”Πόλη του Φωτός”, αλλά το γκρίζο, αυτό στο οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν εκατομμύρια καταφρονημένοι της γαλλικής πρωτεύουσας. Επίκεντρό τους είναι ένα απ’ αυτά τα τεράστια μπλοκ εργατικών κατοικιών που ανεγέρθηκαν τη δεκαετία του ‘60, όταν ακόμη υπήρχε κοινωνική πολιτική στην Ευρώπη και σήμερα έχουν πια ρημάξει και πρέπει να ”αξιοποιηθούν”. Από τα εγκαίνια, γεμάτα ενθουσιασμό και την παρουσία του φημισμένου κοσμοναύτη Γκαγκάριν, στην εξαθλίωση και την περιφρόνηση.

Ένα νεαρό μαύρο αγόρι, που το όνειρό του είναι να πάει στο φεγγάρι, επηρεασμένο από τον ήρωά του Γκαγκάριν και που αντιμετωπίζει τα δικά του προσωπικά προβλήματα, θέλει να σώσει το σπίτι από την κατεδάφιση. Στην αρχή θα έχει τη συμπαράσταση κάποιων φίλων και γειτόνων του αλλά την κρίσιμη στιγμή θα χάσει κι αυτούς, θα μείνει μόνο του.

Με σκηνοθετική λιτότητα, αλλά δουλεύοντας στην λεπτομέρεια τους χαρακτήρες και την ιστορία του κτιρίου, το οποίο κινηματογραφούν χρησιμοποιώντας ευρυγώνιες λήψεις και τράβελιγκ για να το ζωντανέψουν και να δώσουν μία άλλη διάσταση, αυτή της ανυπότακτης συνείδησης που δεν πρέπει να το βάλει κάτω, η Λιατάρ και ο Τρουί θα συγκινήσουν και θα στείλουν το μήνυμα ότι δεν χάνονται όλα με ένα γκρέμισμα. Όλα μπορούν να ξαναχτιστούν. Εν ολίγοις, πολυσήμαντη ενδιαφέρουσα ταινία, που παρά τις όποιες αφηγηματικές αστοχίες της και κάποια αχρείαστα πλάνα, θα κερδίσει την καρδιά του κοινού και σε αυτό συμβάλουν και οι μετρημένες ερμηνείες των νεαρών ηθοποιών.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Ο νεαρός Γιούρι είναι αποφασισμένος να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αποτρέψει την κατεδάφιση του σπιτιού του, που βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα εργατικών κατοικιών που έχει το όνομα του διάσημου Σοβιετικού κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν.

Δεν Υπάρχει Κακό (There Is No Evil). Κοινωνικό δράμα, ιρανικής, γερμανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Μοχάμαντ Ρασούλοφ, με τους Εσάν Μιροσεινί, Σαγκαχιέγκ Σουριάν, Καβέ Αχανγκάρ Αλιρεζά Ζαρεπαράστ κ.ά.

Όχι από τις καλύτερες ταινίες της ιρανικής κινηματογραφικής σχολής, αλλά με μία γοητευτική ιστορία να την ακολουθεί, απ’ αυτές που έχει ανάγκη σήμερα η τέχνη, η διανόηση, καθώς το φιλμ γυρίστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές και απόντος του σκηνοθέτη, ενώ ο δημιουργός της Μοχαμάντ Ρασούλοφ παραμένει σε περιορισμό από την ιρανική κυβέρνηση, λόγω της αντικαθεστωτικής του στάσης και της επιμονής του να μιλάει για τα κακώς κείμενα της εξουσίας στη χώρα του. Κάτι που του χάρισε εν πολλοίς και την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Πρόκειται για ένα σπονδυλωτό φιλμ, δυόμισι ωρών, που οι ήρωες των τεσσάρων ιστοριών του, συναντούνται στο ζήτημα διατήρησης της θανατικής ποινής στη χώρα του. Τέσσερις ιστορίες, χωρισμένες σε κεφάλαια και όπως συνήθως, δημιουργώντας την αίσθηση της άνισης ταινίας, που χάνει αφηγηματικά, αλλά διατηρεί το ενδιαφέρον και τη γοητεία της σε μεγάλο βαθμό, αλλά κυρίως κρατά τη λάμψη μίας ανυπότακτης συνείδησης.

Στα συν της ταινίας και το εύρος των ερμηνειών, η φωτεινή κινηματογραφική εικόνα που δίνει κουράγιο σε όλους τους απανταχού αμφισβητίες που διώκονται για τα πιστεύω τους.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Το 24ωρο ενός μεσήλικα άντρα με την οικογένειά του μέχρι να ξαναπιάσει δουλειά. Η κρίσιμη νύχτα ενός αποφασισμένου στρατιώτη. Η τριήμερη άδεια ενός άλλου για να επισκεφθεί την αρραβωνιαστικιά του που έχει γενέθλια. Η εβδομάδα ενός αγρότη/γιατρού της επαρχίας, όταν τον επισκέπτεται η ανιψιά του από τη Γερμανία. Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα.

Venom 2 (Venom: Let there be Carnage). Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Άντι Σέρκις, με τους Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ναόμι Χάρις, Γούντι Χάρελσον κ.ά.

Ακόμη πιο απογοητευτικό από το πρώτο, αυτό το σίκουελ της Marvel, εκτός από αχρείαστο μοιάζει και ως μια ακόμη υποχρέωση που πρέπει να βγει προς την επένδυση του σχεδίου Venom, για την ακρίβεια ενός αντιήρωα που κατοικεί στη σκοτεινή πλευρά της πληθώρας των υπερηρώων της εταιρείας.

Μονότονη συνέχεια, που εξακολουθεί να ”πουλάει” τα κοινότοπα ηπερηρωικά κλισέ και ένα χιούμορ βγαλμένο από τα κομμένα άλλων παραγωγών, πολλές φορές αντιαισθητική και με ένα στόρι που δεν μπορείς να το πάρεις ούτε στην πλάκα, ενώ η πολυαναμενόμενη τελική μάχη είναι από τις πιο απογοητευτικές του είδους.

Ο Τομ Χάρντι ό,τι κι αν κάνει μένει στη σκιά του τέρατος με το οποίο συνυπάρχει, ενώ ο Γούντι Χάρελσον στο ρόλο του διεστραμμένου φονιά, παραγεμίζει την ερμηνεία του με γραφικότητες και τις γνωστές μανιέρες.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… Ο Έντι Μπροκ αποπειράται να ξαναγεννήσει την καριέρα του με το να πάρει συνέντευξη από τον κατά συρροήν δολοφόνο Κλέτους Κάσαντι, ο οποίος γίνεται ξενιστής για τον Κάρναζ και καταφέρνει να το σκάσει από τη φυλακή.

Προβάλλονται ακόμη οι ταινίες:

Γεώργιος Καραϊσκάκης: Στα Σύνορα του Μύθου. Ελληνικό ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Νίκος Παπακώστας, για τη ζωή του αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, το αδιαμφισβήτητα πιο ανυπότακτο πνεύμα της εποχής, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Ο Παπακώστας, που εκτός της σκηνοθεσίας, υπογράφει και το μοντάζ και τη μουσική, προσπαθεί να φωτίσει την ομιχλώδη γέννησή, τη ζωή και την πλούσια δράση, αλλά και τον θάνατό τού εθνικού ήρωα, μέσα από την ιστορία, την ποίηση, κείμενα συναγωνιστών του, επιστολές, γραφτά που καλύπτουν τη δράση του, τόσο σαν κλέφτη, αρματολού, αλλά και ως αρχιστράτηγου του εθνικού απελευθερωτικού στρατού. Σοβαρή έντιμη προσπάθεια, που φωτίζει πολλές πτυχές γύρω από τον θρύλο ”Καραϊσκάκης”, αλλά που η φόρμα και η ανάδειξη του αρχειακού υλικού παραπέμπει σε τηλεοπτική παραγωγή.

Ανάμνηση (Memoria). Ψυχολογικό δράμα απαιτήσεων και κυρίως από τους θεατές, που πρέπει να αφεθούν πλήρως στους αντισυμβατικούς ρυθμούς και την υπερβατική αφήγηση του Ταϊλανδού ανεξάρτητου σκηνοθέτη Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν (”Τροπική Ασθένεια”). Πανέμορφες εικόνες που υπνωτίζουν, ονειρικά τοπία που μαγεύουν, απόκοσμος ήχος και μια θαυμάσια ερμηνεία από την Τίλντα Σουίντον, η οποία πρωταγωνιστεί στο ρόλο μιας Σκοτσέζας που ταξιδεύει στην Κολομβία για να επισκεφτεί την άρρωστη αδελφή της, έχει προβλήματα με τον ύπνο που διακόπτεται κάθε βράδυ από επαναλαμβανόμενους θορύβους και οράματα, ενώ το πραγματικό αρχίζει να μπερδεύεται με το φανταστικό. Η ταινία κέρδισε το Βραβείο Κριτικής στο Φεστιβάλ Καννών και εκπροσωπεί την Κολομβία για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Ο Ρον Χάλασε (Ron's Gone Wrong). Χαριτωμένη, ορισμένες φορές ξεκαρδιστική, αλλά και συγκινητική παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων των Ζαν-Φιλίπ Βάιν, Σάρα Σμιθ (αμερικάνικης παραγωγής του 2021) που εξιστορεί την ιστορία μιας ιδιότυπης φιλίας μεταξύ ενός γυμνασιόπαιδου και του ελαττωματικού του ρομπότ, θέλοντας να σχολιάσει την εξάρτηση των ανθρώπων από τη νέα τεχνολογία. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 25 Οκτ 2025 | 09:40

Ο παλιός κινηματογράφος φέτος στο θέατρο - 4 ελληνικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν στο σανίδι

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος ζωντανεύει αυτή τη σεζόν στο θεατρικό σανίδι.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 24 Οκτ 2025 | 11:32

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει με τον εμβληματικό ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ

Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη φιλόδοξη παραγωγή "Ebenezer: A Christmas Carol", μια νέα κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Τσαρλς Ντίκενς.

23 Οκτ 2025 | 12:29

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά - Μαραθώνιος ταινιών στο Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη μέσα από έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο, αφιερωμένο στο έργο του για τη μεγάλη οθόνη.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ 20 Οκτ 2025 | 22:55

Σινεμά στο Λος Άντζελες προβάλει δωρεάν σε φαλακρούς το "Bugonia" του Γιώργου Λάνθιμου

Φόρος τιμής στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει η Έμα Στόουν στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου από τον κινηματογράφο στο ΛΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 16 Οκτ 2025 | 11:26

"Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως" - Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Finos Film για την Ημέρα Διατροφής

Η Φίνος Φιλμ δημοσίευσε ένα απολαυστικό αφιέρωμα με σκηνές από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Διατροφής.

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

10 Οκτ 2025 | 09:00

Ποια είναι τα κορυφαία θρίλερ της δεκαετίας; Τα μυστήρια και οι ανατροπές που δεν θα ξεχάσουμε

Μια αναδρομή στις πιο αγωνιώδεις ταινίες των τελευταίων δέκα ετών.

09 Οκτ 2025 | 09:00

30 Οκτωβρίου μην κανονίσετε - έχει Γιορτή του Σινεμά με είσοδο 2€

Για μία μέρα και μόνο οι κινηματογράφοι έχουν κοινό ελάχιστο εισιτήριο στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης που επιστρέφει.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 09 Οκτ 2025 | 08:33

Επιστρέφει η Γιορτή του Σινεμά: Για μία μέρα σε όλες τις αίθουσες, όλες οι ταινίες με εισιτήριο 2 ευρώ

Η Γιορτή του Σινεμά, μία ιδέα που έγινε θεσμός, έρχεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με μειωμένη τιμή.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ 07 Οκτ 2025 | 11:49

Ξύλο μέσα σε σινεμά στου Ρέντη - Τους έκαναν παρατήρηση για φασαρία και μετά τους πλάκωσαν στο ξύλο [βίντεο]

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί φέρεται να έκαναν φασαρία κατά τη διάρκεια της ταινίας με αποτέλεσμα κάποιοι από τους θεατές να τους κάνουν παρατηρήσεις.

06 Οκτ 2025 | 10:44

Αληθινές Ιστορίες που έγιναν ταινίες: Νέο αφιέρωμα στο ERTFLIX για τα βράδια του Οκτωβρίου

Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 05 Οκτ 2025 | 09:27

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο "σφουγγαρίστρα" και τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες στο μεγάλο σφάλμα της ζωής του

Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".

ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ, ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ 01 Νοε 2025 | 15:00

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών ο Λεό Λέανδρος - Ο πατέρας και δημιουργός των επιτυχιών της Βίκυς Λέανδρος

Συνολικά, ο Λεό Λέανδρος άφησε το στίγμα του ως πολύπλευρος καλλιτέχνης και ως ο μέντορας πίσω από τη μεγάλη επιτυχία της Βίκυ Λέανδρος

ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 01 Νοε 2025 | 12:23

Αίγυπτος: Σήμερα τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Στην τελετή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η περιοχή γύρω από το μουσείο, που βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας, έχει αποκλειστεί

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΜΝΗΜΗΣ 01 Νοε 2025 | 11:20

Η Ελληνίδα πρίμα μπαλαρίνα που ενώνει Ελλάδα και Αίγυπτο στα ιστορικά εγκαίνια του Grand Egyptian Museum

Στους διαδρόμους του μουσείου, δίπλα στα αγάλματα και τα αντικείμενα που άντεξαν χιλιετίες, η Ελληνίδα μπαλαρίνα θα προσθέσει τη δική της προσφορά

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ 31 Οκτ 2025 | 22:42

"Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; - Μέρος Α'" - Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της ταινίας που κάνει πρεμιέρα στις 13/11 [βίντεο]

Η υπόθεση της ταινίας είναι κοινή με αυτήν της τηλεοπτικής σειράς - Τέσσερις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να πάρουν εκδίκηση

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 15:30

Κηδεία Γιώργου Νιάρχου: Συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του σπουδαίου μαέστρου για το τελευταίο αντίο

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μαέστρο Γιώργο Νιάρχο στην κηδεία του στην Κηφισιά

31 Οκτ 2025 | 12:57

"Δυτικά της Εδέμ": Εικαστική έκθεση του Βαγγέλη Καρανάσιου στην Art Prisma Gallery

Σε μια νέα ενότητα έργων, ο Βαγγέλης Καρανάσιος επαναπροσδιορίζει τα όρια του ωραίου και του εφήμερου.

MEGA 31 Οκτ 2025 | 11:43

"Μια νύχτα μόνο": Πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη δραματική σειρά - Τι θα δούμε στο πρώτο διπλό επεισόδιο

Η νέα δραματική σειρά του MEGA, "Μια νύχτα μόνο", κάνει πρεμιέρα αύριο Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 21:00, με διπλό επεισόδιο, και θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή με Τρίτη, την ίδια ώρα.

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 31 Οκτ 2025 | 10:47

Ξεκίνησαν στα Χανιά τα γυρίσματα της ταινίας "Ξανασταυρώνεται" του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Πρόκειται για την κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται", ενός από τα πιο αναγνωρισμένα έργα του Νίκου Καζαντζάκη.

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 31 Οκτ 2025 | 08:41

Από τον Τσαρούχη και τη Μερκούρη ως τον Φελίνι και την Φόντα - Η εκρηκτική ζωή του Ανδρέα Βουτσινά

Με αφορμή την προετοιμασία της έκθεσης, ιδρύθηκε και ξεκινά την επίσημη δράση του το Σωματείο των Φίλων Ανδρέα Βουτσινά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

30 Οκτ 2025 | 18:08

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Jazz@megaron - 1 με 18 Νοεμβρίου 2025

Η σειρά Jazz@Megaron, για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει τα καλύτερα ελληνικά τζαζ σύνολα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ INSTAGRAM 30 Οκτ 2025 | 15:41

Γιορτή του Σινεμά 2025: Η σινεφίλ Μιλένα Αποστολάκη μάς καλεί να το γιορτάσουμε

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, προτρέπει το κοινό να πάει σινεμά απόψε, επιλέγοντας όποια αίθουσα και όποια ταινία θέλει, με μόλις 2 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ 29 Οκτ 2025 | 22:04

Στην Αθήνα οι θρυλικοί Cure το καλοκαίρι - Πού και πότε θα παίξουν

Η εμφάνιση των αγαπημένων Βρετανών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Ejekt Festival 2026, την Τετάρτη 15 Ιουλίου, στο Telekom Centre του ΟΑΚΑ

ΣΤΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 18:17

Κιμούλης και Δαμανάκη θαύμασαν την κόρη τους στην παράσταση "Απόρρητο" - Στάη και Τσίμας συμμετέχουν στην παράσταση

Από τη βραδιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γονείς της Μαριάννας Κιμούλη, Γιώργος Κιμούλης και Μαρία Δαμανάκη.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 29 Οκτ 2025 | 16:14

"Εγώ ο Ανδρέας Βουτσινάς": Έκθεση για τον Έλληνα που άγγιξε το αμερικανικό όνειρο

Ακολουθώντας τον εκρηκτικό και πολυτάλαντο βίο του δημιουργού, απολαμβάνοντας άγνωστες λεπτομέρειες μέσα από τα πολύτιμα και εφήμερα αντικείμενα των εμμονικών συλλογών του, τις επιστολές και τα άλλα προσωπικά κατάλοιπα και τεκμήρια της πυκνής καθημερινότητάς του

ΑΚΡΟΒΑΤΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ 29 Οκτ 2025 | 12:48

O Γιώργος Καραμίχος υποδύεται 8 ρόλους στον "VANYA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Η σύγχρονη και συμπυκνωμένη εκδοχή του γνωστού έργου του Αντόν Τσέχωφ, προκαλεί έναν ηθοποιό να υποδυθεί οκτώ χαρακτήρες που θέλουν απεγνωσμένα να αλλάξουν τις ζωές τους.

3 ΚΥΚΛΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ 29 Οκτ 2025 | 11:42

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: "Πες μου μια Ιστορία" - Εθνικοί μύθοι, Αρχαιότητα, Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

Κύκλοι συζητήσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Κάθε Κυριακή από 2/11/2025 έως 18/1/2026 - Ώρα έναρξης: 19.30

Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΣΕ 27 Οκτ 2025 | 22:20

Αντίο "Τάτζιο": Πέθανε το ωραιότερο αγόρι του παγκόσμιου κινηματογράφου - Ο Σουηδός από τον "Θάνατο στη Βενετία"

Ο Αντρέσεν ήταν μόλις 14 ετών όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Τάτζιο στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Τόμας Μαν - Έγινε σύμβολο της απόλυτης ανδρικής ομορφιάς

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 70 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:17

Πέθανε ο Μπιορν Αντρέσεν, ο Τάτζιο της ταινίας "Θάνατος στη Βενετία"

Ηταν ένα αγόρι 15 ετών όταν συναντήθηκε με τον ιταλό σκηνοθέτη Λουκίνο Βισκόντι που αναζητούσε τον τέλειο έφηβο

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ 27 Οκτ 2025 | 20:05

Πέθανε ο Τζακ ΝτεΤζονέτ ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της σύγχρονης τζαζ

Ο ΝτεΤζονέτ είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως ο ντράμερ της περιόδου fusion του Μάιλς Ντέιβις

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 27 Οκτ 2025 | 12:20

Πάμε θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας - Δυνατές επιστροφές, παραστάσεις sold out και νέα έργα

Η θεατρική Αθήνα ανοίγει ακόμα μια εβδομάδα αυλαία, με πρεμιέρες της φετινής φθινοπωρινής σεζόν.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ 27 Οκτ 2025 | 08:30

Ανοίγει τις πύλες του το Μεγάλο Aιγυπτιακό Μουσείο: Το μεγαλύτερο στον κόσμο, χτισμένο δίπλα στις πυραμίδες [εικόνες]

Από τις 14 αίθουσες, οι δύο είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στον Τουτανχαμόν, τον "μεγάλο σταρ του νέου μουσείου".

Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ 26 Οκτ 2025 | 14:29

70 χρόνια "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο": Το παρασκήνιο της αγαπημένης κλασικής ταινίας και το όχι στον Αυλωνίτη

Όλα ξεκίνησαν από μία παρεξήγηση ανάμεσα στους καλύτερους σκηνοθέτες της εποχής

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΟ ΛΟΥΒΡΟ 26 Οκτ 2025 | 14:23

Είναι ασφαλή τα ελληνικά Μουσεία; Πόσο εκτεθειμένοι είναι οι κινητοί πολιτιστικοί θησαυροί

Μετά τη θεαματική κλοπή στο Λούβρο απασχολεί με ιδιαίτερη ένταση τους ειδικούς σε όλον τον κόσμο και φυσικά και στην Ελλάδα

26 Οκτ 2025 | 09:52

Δύο ποιητές μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ένας δημιουργός που κατανοούσε ποιητικά τον κόσμο"

Ο Γιώργος Μαρκόπουλος από τους παλαιότερους και ο Δημήτρης Αγγελής από τους νεότερους, μιλούν για τον Διονύση Σαββόπουλο.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 25 Οκτ 2025 | 19:14

Το σημείο όπου ετάφη ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών

Ακόμα και αρκετή ώρα μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, πολίτες άφηναν λουλούδια

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 16:26

Συγκινημένος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στον επικήδειο για τον Σαββόπουλο: Μου είπαν ότι καταργείς το πένθος, τότε εγώ για ποιον κλαίω;

"Ανέδειξες το πολύτιμο, ανέβασες το επίπεδο της χώρας συνολικά και το επίπεδο του καθενός και της καθεμιάς προσωπικά"

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 15:13

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκλονιστική η Δήμητρα Γαλάνη στον επικήδειο: "Είσαι τόσο βαθιά ριζωμένος μέσα μου - Ξεκουράσου"

"Το έργο σου είναι και θα είναι πάντα ολοζώντανο, νέο, αιώνια κληρονομιά μας. Εσύ θα λείπεις, θα μου λείπεις"

ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ 25 Οκτ 2025 | 13:54

Διονύσης Σαββόπουλος - Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης: "Φύγανε όλοι - Παρακαλώ τους νέους..."

Συγκινημένος ο Γιάννης Ζουγανέλης στη δήλωσή του για τον Διονύση Σαββόπουλο

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 11:48

Θηβαίος για Σαββόπουλο: "Χάσαμε όλοι τον παππού μας που μας έλεγε παραμύθια - Εφυγε το πρωτότυπο και μείνανε τα αντίγραφα"

"Έχουμε μιλήσει όλοι, όλος ο κόσμος μιλάει με τα πιο σπουδαία λόγια για αυτόν τον υπέροχο Ελληνα."

25 Οκτ 2025 | 11:11

Διονύσης Σαββόπουλος: Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον "Νιόνιο", συγκίνηση στο τελευταίο αντίο με το "Ας κρατήσουν οι χοροί"

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο... ΑΘΕΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ 25 Οκτ 2025 | 10:20
ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 25 Οκτ 2025 | 10:15

Στο σχολείο του Διονύση Σαββόπουλου στη Θεσσαλονίκη: Άγνωστες ιστορίες από ένα παιδικό του φίλο [βίντεο]

Ο παιδικός φίλος του "Νιόνιου", Γιάννης Αικατερινάρης, μίλησε για τον ίδιο και πως ήταν στα νιάτα του, αλλά και πως από μικρή ηλικία και μετέπειτα "σκάρωνε" τα τραγούδια του.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 25 Οκτ 2025 | 09:40

Ο παλιός κινηματογράφος φέτος στο θέατρο - 4 ελληνικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν στο σανίδι

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος ζωντανεύει αυτή τη σεζόν στο θεατρικό σανίδι.

25 Οκτ 2025 | 08:21

Η στιγμή που φτάνει η σορός του Διονύση Σαββόπουλου στη Μητρόπολη – Σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 11:30

Η σορός του σπουδαίου τραγουδοποιού θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, από τις 8.30 π.μ. έως τις 11.30 π.μ., για όσους επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ 25 Οκτ 2025 | 08:00

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον "Νιόνιο" της: Όλο το πρόγραμμα

Με τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά του, τις τιράντες του, το γένι, ο Νιόνιος καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων, ως ένας σύγχρονος λαϊκός ήρωας - Το τελευταίο αντίο στον μελωδικό παραμυθά που μας μεγάλωσε, μας διαμόρφωσε, μας έδωσε αφορμές να ονειρευτούμε.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ COME BACK 24 Οκτ 2025 | 23:59

Νever say goodbye: Οι Bon Jovi επιστρέφουν στη σκηνή μετά από 3 χρόνια και ταυτόχρονα κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ [βίντεο]

Ο Τζον Μπον Τζόβι έρχεται ξανά στο προσκήνιο μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις φωνητικές του χορδές

ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 24 Οκτ 2025 | 21:08

Τζον Μπον Τζόβι: "Ευγνώμων και ταπεινός" που επιστρέφει μετά την επέμβαση στις φωνητικές χορδές

Ο 63χρονος τραγουδιστής υποβλήθηκε σε επέμβαση το 2022 και χρειάστηκε τρία χρόνια αποκατάστασης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 24 Οκτ 2025 | 16:39

Το "Άξιον Εστί" στον Καθεδρικό Ναό της Βιέννης

Με αφορμή τα 100 χρονια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη

ΣΤΟ ORANGE PRESS AGENCY 24 Οκτ 2025 | 14:38

Σαββόπουλος: Τι λέει ο κόσμος για τον θρυλικό συνθέτη - "Μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες - Μια κατηγορία μόνος του"

"Ο Σαββόπουλος ήταν μια κατηγορία μόνος του σαν άνθρωπος - Ένα κίνημα στη μουσική που ακόμα υπάρχει - Ήταν ένας ατομιστής του κλίματος του Μάη του '68" λένε απλοί πολίτες

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 24 Οκτ 2025 | 13:53

Γιώργος Λάνθιμος: Κάνει παύση από το σινεμά μετά το "Bugonia" – "Χρειάζομαι ένα μικρό διάλειμμα"

Την απόφασή του να κάνει ένα διάλειμμα από τον κινηματογράφο ανακοίνωσε ο Γιώργος Λάνθιμος μετά το "Bugonia".

ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 24 Οκτ 2025 | 11:32

Ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει με τον εμβληματικό ρόλο του Εμπενέζερ Σκρουτζ

Ο Τζόνι Ντεπ βρίσκεται σε τελικές συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη φιλόδοξη παραγωγή "Ebenezer: A Christmas Carol", μια νέα κινηματογραφική εκδοχή του κλασικού έργου του Τσαρλς Ντίκενς.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:10

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν επιστρέφει με το νέο best seller "Οι φίλοι μου"

Το νέο βιβλίο του Σουηδού σταρ της λογοτεχνίας, Φρέντρικ Μπάκμαν, έρχεται για πρώτη φορά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για να μας θυμίσει γιατί τον αγαπήσαμε.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 10:43

Η μεγάλη δικαστική διαμάχη του Σαββόπουλου - Πώς ένα πασίγνωστο τραγούδι τον οδήγησε στα δικαστήρια

Η ξεχασμένη ιστορία για ένα διάσημο τραγούδι, που οδήγησε τον Διονύση Σαββόπουλο ως τις δικαστικές αίθουσες.

ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 23 Οκτ 2025 | 16:35

Επιστρέφει το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2025

Το φεστιβάλ γίνεται η φωνή των παιδιών και των εφήβων αντανακλώντας όλα όσα τους απασχολούν σήμερα - οικογενειακές σχέσεις, φιλίες, απώλειες, τα πρώτα σκιρτήματα της καρδιάς, ζητήματα ταυτότητας και αποδοχής, bullying και διαφορετικότητα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ 23 Οκτ 2025 | 16:01

Διονύσης Σαββόπουλος: Η επιθυμία της οικογένειας για την κηδεία - Λαϊκό προσκύνημα το πρωί του Σαββάτου στη Μητρόπολη

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου έπειτα από ανακοπή καρδιάς

23 Οκτ 2025 | 12:29

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά - Μαραθώνιος ταινιών στο Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη μέσα από έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο, αφιερωμένο στο έργο του για τη μεγάλη οθόνη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΠΟ 23 Οκτ 2025 | 12:02

Αφιερωματικό έτος στον Μάνο Χατζιδάκι το 2026 - 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ανήμερα των εκατοστών γενεθλίων του, το υπουργείο Πολιτισμού ανακηρύσσει το 2026, ως αφιερωματικό έτος στον Μάνο Χατζιδάκι.

ΣΤΟΛΙΔΙ ΓΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 23 Οκτ 2025 | 11:39

Ξάνθη: 100 χρόνια μετά, στο σπίτι που μεγάλωσε ο Μάνος Χατζιδάκις - Ενα αρχιτεκτονικό κόσμημα [εικόνες]

Η Ξάνθη, μια πόλη ανοιχτή, πολυπολιτισμική, γεμάτη φως, πρόσφερε στον Χατζιδάκι τις πρώτες του μουσικές καταβολές.

23 Οκτ 2025 | 11:25

Οι Bon Jovi επιστρέφουν στη σκηνή - Παγκόσμια περιοδεία του εμβληματικού συγκροτήματος το 2026

Επιστροφή του Jon Bon Jovi μετά τη χειρουργική επέμβαση στις φωνητικές του χορδές το 2022.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ 23 Οκτ 2025 | 08:48

"Ας κρατήσουν οι χοροί": Η ιστορία του τραγουδιού του Σαββόπουλου που ένωσε όλους τους Ελληνες

Είναι ένας ύμνος ενότητας και αισιοδοξίας, που μέσα από τη χαρακτηριστική ποιητική ματιά του Σαββόπουλου, αφηγείται την πορεία και τη δύναμη της Ελλάδας.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ RELEASE ATHENS 22 Οκτ 2025 | 23:04

Sold out άλλη μια συναυλία του καλοκαιριού: Οι Gorillaz θα πλημμυρίσουν την Πλατεία Νερού

Τα εισιτήρια για τη συναυλία του αγγλικού σχήματος στις 25 Ιουνίου 2026 έκαναν... φτερά και άλλο ένα μουσικό σόου θα γίνει μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος κόσμου

ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ 22 Οκτ 2025 | 22:12

Το "αντίο" του Ξαρχάκου στον Σαββόπουλο: "Πολεμήθηκε και έγινε βορά, επειδή είχε διαφορετική άποψη ή ιδεολογία"

"Ας αναρωτηθούμε πόσο δημοκράτες είμαστε όταν αποδομούμε τόσο εύκολα τους καλλιτέχνες", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Ξαρχάκος

ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 22 Οκτ 2025 | 14:55

Η Σακελλαροπούλου περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του Σαββόπουλου: "Τον είδα πριν πεθάνει, ήταν πολύ γλυκός και ήρεμος"

Η πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκάλυψε ότι επισκέφτηκε τον Διονύση Σαββόπουλο στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Τρίτης (21/10), λίγο πριν πεθάνει.

ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 22 Οκτ 2025 | 12:53

"Ας κρατήσουν οι χοροί": Οταν ο Σαββόπουλος έστησε το μεγαλύτερο γλέντι στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 [βίντεο]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, με υψωμένο ένα τύμπανο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο έδωσε το σύνθημα για να "αρχίσουν οι χοροί".

ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 22 Οκτ 2025 | 12:08

Βικτόρια Χίσλοπ: Ντρέπομαι ως Βρετανίδα για το δείπνο στην αίθουσα των Γλυπτών, ήταν ασέβεια

"Έπρεπε να πάνε να δούνε τα Γλυπτά, αλλά όχι να φάνε εκεί", είπε η Βικτόρια Χίσλοπ και τόνισε πως και η ίδια είχε πρόσκληση αλλά δεν πήγε.

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΕ 22 Οκτ 2025 | 11:47

"Το Περιβόλι του Τρελού": Ο δίσκος του Σαββόπουλου που άλλαξε τον ρου της μουσικής ιστορίας και το εμβληματικό εξώφυλλο

Σαν χθες, τη μέρα που ο Νιόνιος έφυγε για τη γειτονιά των Αθανάτων, το 1969, παρουσιάστηκε ένας από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της σύγχρονης ελληνικής μουσικής: "Το Περιβόλι του Τρελού".

ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΡΥΛΟΣ 22 Οκτ 2025 | 10:27

Το πασίγνωστο τραγούδι του Σαββόπουλου που αρνήθηκε να πει ο Καζαντζίδης - "Φοβόταν τα λόγια του"

Ο Σαββόπουλος είχε συχνά εκφράσει τον βαθύ του θαυμασμό για την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του Καζαντζίδη.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 09:50

"Οχι κλάψες για τον μέγιστο": Το αντίο του Αρη Δαβαράκη στον Διονύση Σαββόπουλο

Συγκίνηση σκόρπισε στο πανελλήνιο ο χαμός του μεγάλου τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 09:35

Οταν το ΑΠΘ τιμούσε τον Διονύση Σαββόπουλο - Η ομιλία του, γεμάτη εικόνες, υπαινιγμούς και εξομολογήσεις

Η αναγγελία του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου λειτούργησε σαν σιωπηλό κλείσιμο μιας μεγάλης συναυλίας, όταν τα φώτα σβήνουν και μένει μόνο η αντήχηση.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 09:05

Ο Φοίβος Δεληβοριάς είπε όλη την αλήθεια για τον Διονύση Σαββόπουλο - Ο λόγος που "τον ακούγαμε όλοι"

Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων τραγουδοποιών, που χάραξε νέους δρόμους στην ελληνική μουσική και τέχνη, πέθανε χθες σε ηλικία 81 ετών.

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΟΝΙΟΣ 22 Οκτ 2025 | 08:24

Το "πολιτισμικό φαινόμενο" Διονύσης Σαββόπουλος - Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον καρκίνο και η γυναίκα της ζωής του

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" της Ελλάδας, "έφυγε" σε ηλικία 81 ετών - Υπήρξε ένας από τους βασικούς διαμορφωτές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής και καλλιτεχνικής ταυτότητας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Οκτ 2025 | 07:56

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο: "Ό,τι έζησα μαζί σου, κόσμημα στη ψυχή μου"

Το δικό της "αντίο" στον Διονύση Σαββόπουλο είπε με μια συγκινητική ανάρτηση η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

ΘΛΙΨΗ 22 Οκτ 2025 | 07:35

"Σήμερα μένω για τρίτη φορά ορφανός": Το σπαρακτικό αντίο του Πορτοκάλογλου στον Σαββόπουλο

Με λίγα λόγια και με συγκίνηση, αποχαιρέτησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου τον σπουδαίο Διονύση Σαββόπουλο.

22 Οκτ 2025 | 07:21

Σαββόπουλος "long play" - Το μεγάλο αφιέρωμα του ΣΚΑΪ στον σπουδαίο συνθέτη

Ένα ταξίδι ιστορίας και πολιτισμού, μέσα από το πνεύμα και την ιδιαίτερη ματιά του Διονύση Σαββόπουλου.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 22 Οκτ 2025 | 07:10

Αυτή ήταν η τελευταία δημόσια εμφάνιση του "Νιόνιου" - Στο ντοκιμαντέρ "Χαίρω πολύ, Σαββόπουλος" [εικόνες]

Ο Διονύσης Σαββόπουλος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 81 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα.

22 Οκτ 2025 | 06:54

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με συναυλίες και αφιερώματα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ERTFLIX

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" είχε συνεργαστεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που σφράγισε εποχές και ενέπνευσε γενιές.

ΣΤΑ 80 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 21 Οκτ 2025 | 21:38

Πέθανε ο σπουδαίος Διονύσης Σαββόπουλος: Ο πρωτεργάτης των Ελλήνων τραγουδοποιών

Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπητός Νιόνιος, ο μουσικός μύθος της Ελλάδας

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ 21 Οκτ 2025 | 17:58

Αύγουστος Κορτώ: "Καταλήγεις στο μίσος επειδή δεν έχεις γνωρίσει αρκετά την αγάπη - Είναι εξουθενωτικό"

"Πολλές φορές βλέπω ανθρώπους που προάγουν το μίσος και σκέφτομαι πως δεν τους αγάπησε κανείς πραγματικά"

21 Οκτ 2025 | 17:47

Μέγαρο Μουσικής: Mozart Concerti - Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής

Αναβίωση της εποχής του Μότσαρτ με όργανα εποχής - Kυριακή 2 Νοεμβρίου, 20:30, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης - Η προπώληση έχει αρχίσει

Η ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ 21 Οκτ 2025 | 13:38

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου στο TheTOC: "Θέλω να τραγουδώ κομμάτια που εκφράζουν τις ανησυχίες μου"

Η νεαρή ερμηνεύτρια Βασιλική Μιχαλοπούλου μιλάει για το πώς βιώνει την εμπειρία μίας live εμφάνισης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24/10 21 Οκτ 2025 | 13:07

"Μετά την τελευταία σελίδα" στο Gallery Theater στο Κολωνάκι

Πέντε ήρωες -από μνημειώδη θεατρικά έργα που έγραψαν ιστορία- μάς αφηγούνται τι απέγιναν αμέσως μετά το τέλος του έργου!

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ 21 Οκτ 2025 | 12:58

Ο Ορφέας Αυγουστίδης "εγκατέλειψε τα πάντα" όταν γνώρισε την Ευγενία Σαμαρά

Η νέα αυτή ανάγνωση αξιοποιεί τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην εφιαλτική κωμωδία και το υπαρξιακό δράμα.

ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 21 Οκτ 2025 | 12:47

"Μπλε Υγρό": Μία παράσταση με "street" διάθεση, hip pop ρυθμό και νεανική ενέργεια

Το βιβλίο "Μπλε Υγρό" της Βίβιαν Στεργίου ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία και δραματοποίηση του Κώστα Κουτρούλη.

21 Οκτ 2025 | 10:21

Η "Λήθη" του Δημήτρη Δημητριάδη στο BIOS

Μια σωματική και ψυχική κατάβαση, εμπνευσμένη από το έργο ΛΗΘΗ του Δημήτρη Δημητριάδη, που μεταμορφώνεται σε μια χοροθεατρική εμπειρία.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ 21 Οκτ 2025 | 09:58

Ο Μάικλ Φασμπέντερ θα πρωταγωνιστήσει σε σειρά για την άνοδο των Κένεντι στο Netflix

Το Netflix σε συνεργασία με την Chernin Entertainment έδωσε το πράσινο φως για τη νέα, δραματική σειρά με τίτλο "Kennedy", η οποία θα εστιάσει στη ζωή της πιο εμβληματικής οικογένειας των ΗΠΑ

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 06:38

Σπουδαία διάκριση για μια σπουδαία ηθοποιό: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρέλαβε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ενσαρκώσει εμβληματικούς ρόλους, από την αρχαία τραγωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.

ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 21 Οκτ 2025 | 06:30

Πιατάς, Καραμπέτη, Χουβαρδάς, οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου από την Ενωση Κριτικών - Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, για τρίτη χρονιά, τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΞΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ 20 Οκτ 2025 | 22:55

Σινεμά στο Λος Άντζελες προβάλει δωρεάν σε φαλακρούς το "Bugonia" του Γιώργου Λάνθιμου

Φόρος τιμής στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει η Έμα Στόουν στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου από τον κινηματογράφο στο ΛΑ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 20 Οκτ 2025 | 21:06

Πέθανε στα 48 του ο Σαμ Ρίβερς, μπασίστας των Limp Bizkit

Το συγκρότημα ανακοίνωσε την απώλειά του μέσα από ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποχαιρετώντας τον με συγκινητικά λόγια

20 Οκτ 2025 | 14:36

Harmonika: Το Νήμα της Ζωής σε 3D Mapping στο Σχολείον της Αθήνας - "Ειρήνη Παππά"

Μια μοναδική εμπειρία υψηλού κύρους που θα ενώσει το Θέατρο, τη Μόδα, τη Μουσική και την Τεχνολογία με 3D Mapping

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτ 2025 | 10:47

Ηρώδειο: Κλείνει για τα επόμενα 3 χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης - Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις στο Ηρώδειο για τη φετινή σεζόν αλλά και για τα επόμενα περίπου τρία χρόνια.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 20 Οκτ 2025 | 10:00

Κλασικά και νέα έργα, μονόλογοι, μιούζικαλ, κωμωδίες - Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες. Ολες οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας.