Follow us

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων μπαίνει στη σκηνή του θεάτρου "Αντιγόνη Βαλάκου"

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων μπαίνει στη σκηνή του θεάτρου "Αντιγόνη Βαλάκου" στην Καβάλα με έξι παραγωγές του για να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΘΕΑΤΡΟ

Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων μπαίνει στη σκηνή του θεάτρου "Αντιγόνη Βαλάκου" στην Καβάλα με έξι παραγωγές του για να γιορτάσει τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης με έργα του Διονύσιου Σολωμού και άλλα εμπνευσμένα από αυτον.

"Λοιπόν, που είχαμε μείνει; Με αυτή τη φράση, έτσι θα ξαναρχίσουμε, με αυτή τη φράση των ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά "του κύκλου τα γυρίσματα", πως τίποτα δε σταματά. Συνεχίζουμε λοιπόν, όχι βέβαια σα να μη συνέβη τίποτα. Συνεχίζουμε χωρίς φόβο αλλά με προσοχή και βγαίνουμε εκεί που είχαμε σταματήσει, στη σκηνή του Αντιγόνη Βαλάκου, για να γιορτάσουμε κι από δω τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Ερχόμαστε στο ραντεβού κρατώντας στα χέρια μας το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων, τον Διονύσιο Σολωμό, "τον κόπο και τον χρόνο του", τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν, τον Λάμπρο, τον Διάλογο, τον Κρητικό, τις παραγγελίες του Φεστιβάλ στους συγγραφείς Άκη Δήμου και Χάρη Μιχαλόπουλο για τον Εθνικό μας ποιητή. Καλωσορίζουμε λοιπόν τις έξι αυτές παραγωγές του Φεστιβάλ Φιλίππων και σας περιμένουμε.”

Ολες οι παραστάσεις

9 & 10 Νοεμβρίου

Διονυσίου Σολωμού, Ο Λάμπρος

Η ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου έχοντας πολύχρονη εμπειρία στην ενασχόληση με τον έμμετρο λόγο, το δεκαπεντασύλλαβο και το θέατρο σκιών, συνθέτει μια παράσταση εικόνων, μουσικής και λόγου. Ένα ηχητικό τοπίο που κατοικούν σκιές ενός κόσμου που βρίσκονται ακόμα μέσα μας. Ενός κόσμου που ζητάει να ενωθεί με το τώρα.

Η μουσική της παράστασης αντλεί το υλικό της από τα ηχοχρώματα και τις μελωδίες της δημοτικής μουσικής του τόπου μας. Σκοποί του Αιγαίου και της Ηπειρωτικής Ελλάδας μεταπλάθονται και έρχονται στο παρόν, λαμβάνουν μια σύγχρονη χροιά με την χρήση της τεχνολογίας και του ηχητικού σχεδιασμού και δημιουργούν το ηχητικό τοπίο για να υπογραμμίσει το λόγο του Διονύσιου Σολωμού.

Η Έλενα Μαυρίδου ως αφηγήτρια του ποιήματος αλλά και ενορχηστρωτής της παράστασης, στοχεύει μέσα από οπτικοακουστικά ερεθίσματα που εναλλάσσονται να δώσει "χώρο και χρόνο" στο υπέροχο ποίημα και να ζωντανέψει στη φαντασία του θεατή. Μαζί της ο σπουδαίος μουσικός και λυράρης Γιώργος Μαυρίδης.

Συντελεστές:

Σύλληψη - Δραματουργία - Σκηνοθεσία – Ερμηνεία : Έλενα Μαυρίδου

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής - Σχεδιασμός ήχου: Γιώργος Μαυρίδης

Σκηνικά - Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα

Σχεδιασμός φιγούρων: Έλενα Μαυρίδου, Στάθης Μαρκόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτιδος – Επιμέλεια κειμένων: Ιωάννα Πιταούλη

Οργάνωση Παραγωγής: Δήμητρα Κούζα, Ιωάννα Πιταούλη

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

20 & 21 Νοεμβρίου

Διονυσίου Σολωμού, Ύμνος εις την Ελευθερίαν – 158 στροφές

"Στις μεγάλες ιστορικές εποχές ο λόγος στέκει στο ίδιο ύψος με την πράξη, βρίσκει η πράξη στον λόγο το δίδυμο αντίκρισμά της", παρατηρεί ο μεγάλος μελετητής και επιμελητής του έργου του Σολωμού, Λίνος Πολίτης.

Έτσι είναι, από πολύ παλιά, η ποίηση και το τραγούδι συνδέονται με τις μεγάλες πράξεις. Κοντά στον ήρωα έχει τη θέση του και ο ποιητής.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ετοίμασε μια παράσταση αφιερωμένη στην ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, του Εθνικού μας ποιητή.

Bρεθήκαμε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στη χερσόνησο της Παναγίας, σε ένα κτίριο κλειστό, βουβό τα τελευταία χρόνια, το ανοίξαμε, καθίσαμε στα θρανία του, τρέξαμε στους διαδρόμους του και στο προαύλιό του, διαβάσαμε προσεκτικά, προσπαθήσαμε να απαγγείλουμε από στήθους τους πρώτους στίχους, τα νεανικά γυμνάσματα, τα επιγράμματα, τα σατιρικά ποιήματα, μελετήσαμε "την ετοιμασία" του μεγάλου του έργου και καταλήξαμε στον "Ύμνο εις την Ελευθερίαν", στις 158 στροφές του, σε αυτό το εμπνευσμένο, πηγαίο, ορμητικό και νεανικό ποίημα που έγραψε μέσα σε ένα μήνα, το Μάη του 1823, ο 25χρονος Διονύσιος Σολωμός, όταν εμφανίζεται μπροστά στα μάτια του, σα γνώριμη από καιρό, η μορφή της Ελευθερίας.

Οι δοκιμές και οι πρόβες μας κινηματογραφήθηκαν και παρουσιάζονται σαν ένα είδος "ντοκιμαντέρ εργασίας", σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι ένα συνοπτικό χρονολόγιο του Σολωμού που μιλάει για τη ζωή και το έργο του, διανθισμένο με κάποια από τα πρώτα ποιήματά του και αποσπάσματα από την αλληλογραφία του, ενώ το δεύτερο και κυρίως μέρος είναι ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν", εκεί όπου μας οδήγησαν τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα που λανθάνουν στις 158 στροφές του, οι μαύρες μέρες της σκλαβιάς, η Άλωση της Τριπολιτσάς, η μάχη των Δερβενακίων, η πολιορκία του Μεσολογγίου, τα πολεμικά επεισόδια στη θάλασσα, ο απαγχονισμός του Πατριάρχη και τέλος οι εκκλήσεις σε Έλληνες και Ευρωπαίους για το αίσιο τέλος της Επανάστασης του ’21.

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνοθεσία video project: Γιάννης Καραπιπερίδης

Φωτογραφίες παράστασης: Στράτος Καλαφάτης

Φωτισμοί: Γιώργος Τριανταφυλλίδης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Άρης Νινίκας, Δέσποινα Παπάζογλου, Στεφανία Χονδράκη

και ο μικρός Φώτιος Ευαγγελίδης

Μουσικοί επί σκηνής: Δημήτρης Κυραναστάσης, Στέφανος Παρασκευάς

Δεύτερη κάμερα: Δημήτρης Μαστοράκης

Ηχοληψία: Αντώνης Μαυρίδης

Συμμετέχουν οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας: Κλεονίκη Βαμβακίδου, Ελπίδα Ευαγγελίδου, Ειρήνη Καζαντζίδου, Κωνσταντίνος Κογκαλίδης, Ελένη Κογκαλίδου, Ηλιάννα Παρδαλίδου, Μελίνα Ρετζέπη, Χάρης Τσίκληρας

27 & 28 Νοεμβρίου

Άκη Δήμου, Ανθή/Ανθούλα/Μόνικα

Μια νέα γυναίκα, σε μια επαρχιακή πόλη, καθρεφτίζεται στο ποτάμι της σολωμικής ποίησης. Μοναχική, στερημένη, στοιχειωμένη από τον άδοξο έρωτά της για τον φιλόλογο των σχολικών της χρόνων, η Ανθή Διαμαντούρου, ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και την υπέρβασή της ανασύροντας απ' τις σκιές του ύπνου της τα πολλαπλά της πρόσωπα. Ερασιτέχνης συγγραφέας, συνεχώς αιωρούμενη μεταξύ δυο εποχών, επινοεί τον εαυτό της λέξη λέξη ξέροντας, κατά βάθος, ότι "όταν το στόμα πεινάει για φιλί καμιά λέξη δεν μπορεί να το χορτάσει".

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Ζωγραφική σκηνικών: Ορέστης Παπακωνσταντίνου

Ερμηνεύει η Μάρω Παπαδοπούλου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

4 & 5 Δεκεμβρίου

Διονυσίου Σολωμού, Ο Κρητικός

Η θεατρική ομάδα KOUINTA THEATER PRODUCTIONS ερευνά, και διεισδύει στα βαθιά νοήματα του εμβληματικού ποιήματος "Ο Κρητικός" του Διονυσίου Σολωμού. Η μελέτη οδήγησε στη δημιουργία ταινίας, όπου το αφηγηματικό αυτό ποίημα παρουσιάζεται μέσα από μία δυναμική σύζευξη διαφορετικών τεχνών. Στο επίκεντρο η video art και η τέχνη του θεάτρου. Ένας λυρικός μονόλογος ενός ήρωα Κρητικού, με φόντο ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης. Και έννοιες εξέχουσας σημασίας για τον άνθρωπο, όπως, ο αγώνας, το όραμα για την ελευθερία, ο έρωτας, ο θάνατος, η λύτρωση που δεν έρχεται ποτέ μέσα από τις μεταφυσικές ανησυχίες του ήρωα.

Σκηνοθεσία: KOUINTA THEATER PRODUCTIONS

Βίντεο: Μάνος Μπατζόλης

Ηθοποιοί: Παύλος Σταυρόπουλος, Ναταλία Άννα Βασιλέκα

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

11 & 12 Δεκεμβρίου

Διονυσίου Σολωμού, Διάλογος

(Όταν η γλώσσα γεννά την επανάσταση)

Μια χορική σπουδή πάνω στον λόγο και τη δύναμή του

Τέσσερις νέοι ηθοποιοί θα αναπαραστήσουν το ιδιαίτερο αυτό πεζό κείμενο σαν ένα πλατωνικό διάλογο που εξελίσσεται στο νου του Διονύσιου Σολωμού κατά τη διάρκεια της σύνθεσης των ποιημάτων του.

Είναι, θα αναρωτηθούν η γλώσσα ικανή να εμπνεύσει και να υμνήσει την ελευθερία; Αν ναι, τότε ποια πρέπει να είναι η μορφή της, η προέλευσή της; Λαϊκή, λόγια μεικτή; Κι αυτά τα ερωτήματα του ποιητή τι αξία έχουν μπροστά στον πόλεμο; Γίνεται το αίμα να εξισωθεί με το μελάνι; Κι αν ναι πώς; Κι αυτό τι σχέση έχει με την επανάσταση;

Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη

Σύνθεση-Δραματουργία: όλος ο θίασος

Μουσική: Χάρης Νείλας

Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαρίνα Παπούλια

Ερμηνευτές: Γιάννης Αποσκίτης, Ειρήνη Ζήκα, Θανάσης Λυσανδρόπουλος, Μαρίνα Παπούλια

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

18 & 19 Δεκεμβρίου

Χάρη Μιχαλόπουλου, Κανείς ποτέ δεν το ‘μαθε...

Στις 9 Φεβρουαρίου 1857 ο κόντες Διονύσιος Σολωμός έκλεισε για τελευταία φορά τα μάτια του στον μάταιο τούτο κόσμο. Αμέσως ξεκίνησε ένας λυσσώδης αγώνας για την ανεύρεση των χειρογράφων του. Χαρτιά γεμάτα μουτζούρες, πρόχειρες σημειώσεις γραμμένες ανάκατα σε ιταλικά και ελληνικά. Σπαραγμένοι στίχοι, λογαριασμοί με νούμερα, διαγραφές και διορθώσεις. Αδιάψευστοι μάρτυρες της μανίας του Σολωμού για κοπιώδη, εξαντλητική, αιματώδη επεξεργασία της αρχικής έμπνευσης με στόχο το τέλειο ποίημα.

Κάποια από τα χειρόγραφα αυτά βρέθηκαν, κάποια χάθηκαν για πάντα. Είναι αλήθεια πως λίγες μόνο στιγμές μετά το ξεψύχισμα του ποιητή ο Γιακουμάκης Κάνδηλας, ο περίφημος εκείνος υπηρέτης του αλλά και μανιώδης χαρτοπαίχτης, αφαίρεσε χαρτιά από το γραφείο του Σολωμού, προσβλέποντας σε οικονομικό κέρδος από την πώλησή τους; Ή μήπως ευθύνεται ο Δημήτριος, ο αδελφός του ποιητή, για την καταστροφή τους;

Τι περιείχε το πάντα κλειδωμένο συρτάρι στο γραφείο του ποιητή;

Και ποια ήταν η Μάρθα του χαμένου σχεδιαγράμματος των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" που διέσωσε από μνήμης ο Πολυλάς; Ποια η σχέση της με τη μυστηριώδη "γυναίκα με το μαγνάδι" των ιταλικών πεζών του Σολωμού;

Μια γυναίκα μόνη, ένας ποιητής νεκρός, ένα σπίτι άδειο, ένας μονόλογος οριστικά και αμετάκλητα… αποσπασματικός.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δέσποινα Παπάζογλου, Κατερίνα Συμεωνίδου

Φωτογραφίες: Μαρία Καλογιώργη

Ερμηνεύει η Δέσποινα Παπάζογλου

Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο

10-12 & 17-19 Δεκεμβρίου

Κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ

Ημερολόγια Εγκλεισμού: "Χτίζοντας μια ζωντανή σκηνική σχέση"

Σεμινάριο θεάτρου με τη Στέλλα Μιχαηλίδου

Με αφορμή προσωπικά μας κείμενα, τραγούδια, ποιήματα, μικρές ιστορίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την εμπειρία της καραντίνας, θα χτίσουμε σύντομες σκηνικές δράσεις που στηρίζονται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου και ενεργοποιούν την παρουσία του ηθοποιού στο Εδώ και Τώρα της θεατρικής δράσης.

Μέσα από ασκήσεις, αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια λόγου και κίνησης που καλλιεργούν την ποιότητα της προσοχής του περφόρμερ στην κάθε δράση, αναπτύσσουν τη σωματικότητα στην έκφραση και διευρύνουν τη σχέση του με το χώρο, το χρόνο, την ενέργεια, την αναπνοή, τον ήχο και το λόγο, οι συμμετέχοντες, άλλοτε ως πρωταγωνιστές και άλλοτε ως απλά μέλη του χορού, δημιουργούμε σχέσεις αληθινής επικοινωνίας με την ομάδα και καλούμαστε, παίζοντας, να πειραματιστούμε με τα όρια μας και να τα διευρύνουμε.

Το σεμινάριο, που θα καταλήξει σε μία παρουσίαση ανοιχτή για το κοινό , απευθύνεται σε ηθοποιούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σκηνοθέτες, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το θέατρο και την εμπειρία της εργασίας σε μια ομάδα.

Αριθμός συμμετεχόντων: Μέχρι δώδεκα άτομα με σειρά προτεραιότητας.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid-19

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

«ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ» 27 Νοε 2025 | 23:34

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου: Στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης κηδεύτηκε ο πατέρας μου [βίντεο]

"Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από λευχαιμία", εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξή της

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ EMBASSY THEATER 21 Νοε 2025 | 11:59

Νόνη Δούνια - Κυριάκος Μουρατίδης: Θεατρική βραδιά για το ζευγάρι

Φέτος, η Νόνη Δούνια και ο σύζυγός της Κυριάκος Μουρατίδης γιόρτασαν 21 χρόνια έγγαμου βίου

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 19 Νοε 2025 | 10:35

Μοντέρνα και κομψή η Έλλη Στάη σε θεατρική πρεμιέρα

Η Έλλη Στάη εμφανίστηκε χαμογελαστή στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Αλεξάνδρεια", κερδίζοντας για ακόμα μία φορά το στοίχημα του στιλ.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 18 Νοε 2025 | 11:35

"Μνήμη | Λήθη": Μια παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση "Μνήμη | Λήθη" σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη, διερευνά τη σχέση του Ανθρώπου με τον Χρόνο και τα όρια της ύπαρξής του.

18 Νοε 2025 | 10:29

Ο σπουδαίος Tim Crouch στην Αθήνα – Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση "Ολική άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια σωτηρία"

Ο κορυφαίος Βρετανός πειραματιστής Tim Crouch έρχεται στην Αθήνα από τον πολιτιστικό οργανισμό "Λυκόφως".

14 Νοε 2025 | 12:16

Παράταση για την υποβολή πρότασης στο Τμήμα PITCHES Σύγχρονης Ελληνικής Δραματουργίας

Στο πλαίσιο του νέου τριετούς προγράμματος "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" που ανακοίνωσαν ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ 14 Νοε 2025 | 11:45

"Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου: Επιπλέον παραστάσεις για τον Νοέμβριο - Ολο το εορταστικό πρόγραμμα

Μία περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τους ήρωες σε μοναδικές περιπλανήσεις, που φτάνουν … ως στο διάστημα!

ΤΟΥ ALEXANDER GELMAN 14 Νοε 2025 | 11:40

"Κόκκινο ρομάντζο": Ενα έργο ευαίσθητο, ανθρώπινο και βαθιά πολιτικό για την ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί και να αγαπηθεί

Λιμάνι της Οδησσού, Παρασκευή βράδυ. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται τυχαία σε ένα παγκάκι.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 09:21

Η Σία Κοσιώνη για τη συμμετοχή της σε παράσταση: "Ο κόσμος είχε πολύ χαμηλές προσδοκίες" [βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη άφησε για λίγο το πλατό των ειδήσεων πριν μερικές ημέρες και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.

14 Νοε 2025 | 09:07

Ευγενία Σαμαρά: Απόλυτα στιλάτη με oversized blazer και μαύρα μποτάκια σε θεατρική πρεμιέρα

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Αρωμα Γυναίκας", στο Θέατρο Βρετάνια, βρέθηκε η Ευγενία Σαμαρά.

14 Νοε 2025 | 06:00

Το MIR 2025 εκτινάσσεται "προς το αναπόδραστο μέλλον"

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης επιστρέφει για 17η χρονιά "απλώνοντας" στους πιο απρόσμενους χώρους 16 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις στα όρια των τεχνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (21-30/11).

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 13 Νοε 2025 | 20:40

Πρεμιέρα για την παράσταση "Το Όνομα" : Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρουσιάζεται στο Αθηνά μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες που έχουν γραφτεί στο παγκόσμιο θέατρο.

13 Νοε 2025 | 06:01

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 12:56

Ολγα Κεφαλογιάννη: Κομψή με total black, στην πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί ο Μαρκουλάκης

Στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Το όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 12 Νοε 2025 | 12:33

Ελλη Στάη: Απόλυτα σικ σε βραδινή έξοδο, με λευκό κοστούμι και πουκάμισο στο χρώμα του χειμώνα

Η Ελλη Στάη αγαπά το λευκό στα ρούχα της και το έχει αποδείξει σε πολλές εμφανίσεις της.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 10:36

Γερονικολού - Τσιμιτσέλης: Θεατρική έξοδος για το ζευγάρι - Με off shoulder φόρεμα σε ζεστή απόχρωση η ηθοποιός

Στην πρεμιέρα της παράστασης "Το Όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, βρέθηκαν η Κατερίνα Γερονικολού και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, πραγματοποιώντας μια χειμερινή βραδινή έξοδο.

ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΙΝ 12 Νοε 2025 | 09:43

"Cleansed" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά - Sold out ο πρώτος μήνας παραστάσεων, άνοιξαν νέες ημερομηνίες

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, έχουν ήδη ανοίξει νέες ημερομηνίες στην προπώληση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 11 Νοε 2025 | 08:10

Η εβδομάδα στις σκηνές της Αθήνας - Ολες οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δείτε

Οι θεατρόφιλοι της πόλης έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα γεμάτη επιλογές και αρκετές εκπλήξεις.

ΘΕΑΤΡΟ 08 Νοε 2025 | 11:57

Η Σία Κοσιώνη στο σανίδι: Η πρεμιέρα της ως ηθοποιός σε θεατρική παράσταση - Συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη [εικόνες - βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη υποδύεται τον εαυτό της στην παράσταση "Παραδοσιακώς Ακατάλληλο" στο Κολλέγιο Αθηνών - Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από την ερμηνεία της

ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2025 07 Νοε 2025 | 11:44

Κάτια Δανδουλάκη: Η μεγάλη κυρία του θεάτρου σε μία super stylish εμφάνιση - Συνδύασε τη διαφάνεια με το βελούδο

Η Κάτια Δανδουλάκη ξεχωρίζει σε κάθε της εμφάνιση με το στιλ της και τη διαχρονική γοητεία της

ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ 07 Νοε 2025 | 11:33

Μαριλίτα Λαμπροπούλου - Δημήτρης Λάλος: Η νέα δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου εμφανίστηκαν μαζί στην εντυπωσιακή τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2025 από το "Αθηνόραμα"

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ EMBASSY 05 Νοε 2025 | 06:17

Η Όλγα Τρέμη super chic σε θεατρική πρεμιέρα

Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Κόμισσα της Φάμπρικας"

ΑΠΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 12:25

Ο κορυφαίος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Ιψεν, με τον Αρη Λεμπεσόπουλο στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Στον εμβληματικό ρόλο του Σόλνες ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός Άρης Λεμπεσόπουλος, σε ένα επταμελή εξαιρετικό θίασο.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ 03 Νοε 2025 | 11:17

Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα και είναι sold out από... τις πρόβες

Η πολυαναμενόμενη παράσταση που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, είναι ήδη... sold out, από πάρα πολύ νωρίς μέχρι το τέλος Ιανουαρίου!

ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ 31 Οκτ 2025 | 17:14

Πλήθος επωνύμων στην πρεμιέρα της παράστασης "Η μητέρα του σκύλου" με την Υρώ Μανέ

Εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, δημοσιογραφικού και πολιτικού χώρου έδωσαν το παρών στην πρεμιέρα της παράστασης στο θέατρο Ακροπόλ

ΣΤΟ "ΘΗΣΕΙΟΝ" 31 Οκτ 2025 | 11:36

Η ζωή μιας γυναίκας, ο καθρέφτης της Ιστορίας - "Τα Χρόνια" της Νομπελίστριας Αννί Ερνώ

Το εμβληματικό έργο της Αννί Ερνώ, βραβευμένης με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022, μεταφέρεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή από τους Ακύλλα Καραζήση και Νίκο Χατζόπουλο.

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ 31 Οκτ 2025 | 11:30

H Κατερίνα Παπουτσάκη στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της με τον σύντροφό της - Στην πρεμιέρα του VANYA

Το ερωτευμένο ζευγάρι απόλαυσε την παράσταση "VANYA" με τον Γιώργο Καραμίχο και φωτογραφήθηκε στον φακό.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 09:12

Θεατρική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Η παράσταση που παρακολούθησε [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από την παράσταση στο instagram

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 31 Οκτ 2025 | 07:40

Ολοι μιλούν για αυτή την παράσταση - Εξαφανίζονται τα εισιτήρια "εν ριπή οφθαλμού", δεν πρέπει να τη χάσετε

Τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια είναι για τις παραστάσεις του Φεβρουαρίου 2026.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ 30 Οκτ 2025 | 16:03

"Καπούτ": Μια υπέροχη παραβολή για τα γηρατειά - Για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Αλκμήνη

Mε διεισδυτική ματιά φωτίζει κόσμο των ηλικιωμένων, ένα κόσμο φαινομενικά απλό και ανέμελο, που όμως είναι γεμάτος μελαγχολία, βίαια πάθη, αδύνατες προσδοκίες, βαθιές απογοητεύσεις, φόβους και ανασφάλειες.

ΣΤΟ ΑΝΕΣΙΣ 30 Οκτ 2025 | 13:25

Κατερίνα Διδασκάλου: Με ανδρόγυνο look σε θεατρική πρεμιέρα

Η 64χρονη ηθοποιός εντυπωσίασε με την κομψότητά της και διαχρονική ομορφιά της σε θεατρική πρεμιέρα

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ 30 Οκτ 2025 | 11:24

Super chic η Κατερίνα Λέχου σε θεατρική πρεμιέρα

Η Κατερίνα Λέχου εντυπωσίασε με την εμφάνισή της στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ "

ΘΕΑΤΡΟ 30 Οκτ 2025 | 10:24

Οι 10 παραστάσεις που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις φέτος - Απανωτά sold out, κορυφαία έργα

Οι σκηνές γεμίζουν νύχτα με τη νύχτα, τα sold out διαδέχονται το ένα το άλλο, και τα εισιτήρια εξαφανίζονται προτού... προλάβεις να αποφασίσεις τι θες να δεις!

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ 29 Οκτ 2025 | 13:52
29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ! 27 Οκτ 2025 | 12:20

Πάμε θέατρο: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας - Δυνατές επιστροφές, παραστάσεις sold out και νέα έργα

Η θεατρική Αθήνα ανοίγει ακόμα μια εβδομάδα αυλαία, με πρεμιέρες της φετινής φθινοπωρινής σεζόν.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 22:29

Στράτος Τζώρτζογλου: Μου έλεγαν, "θα μου κάτσεις, αλλιώς δεν έχει δουλειά - Με μερικά τηλέφωνα μπορεί να μην ξαναβρείς" [βίντεο]

"Τέτοιες καταστάσεις είναι συχνές", εξομολογήθηκε ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο οποίος μίλησε για "ένα μεγάλο κρεβάτι" στον καλλιτεχνικό χώρο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 24/10 21 Οκτ 2025 | 13:07

"Μετά την τελευταία σελίδα" στο Gallery Theater στο Κολωνάκι

Πέντε ήρωες -από μνημειώδη θεατρικά έργα που έγραψαν ιστορία- μάς αφηγούνται τι απέγιναν αμέσως μετά το τέλος του έργου!

ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ 21 Οκτ 2025 | 12:58

Ο Ορφέας Αυγουστίδης "εγκατέλειψε τα πάντα" όταν γνώρισε την Ευγενία Σαμαρά

Η νέα αυτή ανάγνωση αξιοποιεί τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην εφιαλτική κωμωδία και το υπαρξιακό δράμα.

ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ 21 Οκτ 2025 | 12:47

"Μπλε Υγρό": Μία παράσταση με "street" διάθεση, hip pop ρυθμό και νεανική ενέργεια

Το βιβλίο "Μπλε Υγρό" της Βίβιαν Στεργίου ζωντανεύει στη σκηνή σε σκηνοθεσία και δραματοποίηση του Κώστα Κουτρούλη.

21 Οκτ 2025 | 10:21

Η "Λήθη" του Δημήτρη Δημητριάδη στο BIOS

Μια σωματική και ψυχική κατάβαση, εμπνευσμένη από το έργο ΛΗΘΗ του Δημήτρη Δημητριάδη, που μεταμορφώνεται σε μια χοροθεατρική εμπειρία.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΙΤΙΚΩΝ 21 Οκτ 2025 | 06:38

Σπουδαία διάκριση για μια σπουδαία ηθοποιό: Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη παρέλαβε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου

Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη έχει ενσαρκώσει εμβληματικούς ρόλους, από την αρχαία τραγωδία έως τη σύγχρονη δραματουργία.

ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ 21 Οκτ 2025 | 06:30

Πιατάς, Καραμπέτη, Χουβαρδάς, οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου από την Ενωση Κριτικών - Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν

Η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών απένειμε τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, για τρίτη χρονιά, τα Βραβεία Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 20 Οκτ 2025 | 10:00

Κλασικά και νέα έργα, μονόλογοι, μιούζικαλ, κωμωδίες - Οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Κλασικά έργα που συναντούν το σήμερα, μονόλογοι, μιούζικαλ και σύγχρονες δημιουργίες. Ολες οι θεατρικές πρεμιέρες της εβδομάδας.

19 Οκτ 2025 | 09:00

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

30 & 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 1 & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 17 Οκτ 2025 | 15:13

Οι ερωτευμένοι του Σαμ Σέπαρντ στο BIOS

Η Έλενα Πέγκα στους "Ερωτευμένους" συνδυάζει το μελό με τη φάρσα, τον ρεαλισμό με τον συμβολισμό, και σκηνοθετεί μία παράσταση που μιλά για τη βαριά κληρονομιά των οικογενειακών προτύπων

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 17 Οκτ 2025 | 12:22

Η συγκλονιστική "Ράβδος" επιστρέφει για 3η χρονιά - Με Λεμπεσόπουλο, Παπαμόσχου, Μεθενίτη

Η συνταρακτική παράσταση που καθήλωσε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 16 Οκτ 2025 | 10:19

Αμερικάνικος Βούβαλος: Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τη σκοτεινή καρδιά του αμερικανικού ονείρου

Ένα έργο-ορόσημο της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, που φέρνει στο φως τη γυμνή αλήθεια ενός κόσμου σε ηθική κατάρρευση· την αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου, τη μοναξιά, την ανάγκη για αγάπη και τη σκληρότητα μιας κοινωνίας που τα μετρά όλα με όρους κέρδους.

16 Οκτ 2025 | 09:00

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

15 Οκτ 2025 | 09:00

Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών πατάνε σανίδι: Σε ποιες παραστάσεις και θέατρα θα τους δεις φέτος

Φέτος η θεατρική και τηλεοπτική σκηνή γεμίζει με αγαπημένους πρωταγωνιστές: ανακαλύπτουμε ποιοι λάμπουν σε νέες παραστάσεις και ταυτόχρονα ξεχωρίζουν σε τέσσερα σίριαλ. Θέατρο & TV, οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές σε δύο ρόλους.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ 14 Οκτ 2025 | 11:00

Οι θεατρικές πρεμιέρες αυτής της εβδομάδας - Επιστροφές και νέα έργα, όλες οι παραστάσεις που ξεχωρίσαμε

Νέες παραγωγές έρχονται με φρέσκες ιδέες και σύγχρονη ματιά, ενώ παραστάσεις που ξεχώρισαν επιστρέφουν.

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ 14 Οκτ 2025 | 10:51

"IRЯINA" στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης - Ενα έργο εμπνευσμένο από τις "Τρεις αδελφές" του Τσέχωφ

Ένας μήνας αφιερωμένος στη σύγχρονη δραματουργία που βασίζεται και εμπνέεται από τον Τσέχωφ μέσα από τη ματιά νέων δημιουργών, έρχεται στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

11 Οκτ 2025 | 09:00

Murmuration στο Ηρώδειο: είδαμε τα σώματα να γίνονται ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 09 Οκτ 2025 | 12:01

"Σε βλέπω": Αθερίδης, Βολιώτη, Τρικαλιώτη σε ένα έργο που μιλάει για εκείνα που φοβόμαστε να συζητήσουμε

Το σύγχρονο έργο "Σε βλέπω" της Αμερικανίδας συγγραφέως Meghan Kennedy, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Βίκυς Βολιώτη, στο θέατρο Μικρό Παλλάς.

ΣΠΕΥΣΑΤΕ 08 Οκτ 2025 | 12:11

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" έρχεται στο Θέατρο Τέχνης - Οι πρώτες φωτό από τις πρόβες

Το εμβληματικό "Τρίτο Στεφάνι" του Κώστα Ταχτσή, που σημάδεψε την ελληνική μεταπολεμική λογοτεχνία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης με την υπογραφή του Στάθη Λιβαθινού.

08 Οκτ 2025 | 10:43

Ο Μπισμπίκης επιστρέφει με το "Ανθρωποι και ποντίκια" στο νέο Cartel

Η Ομάδα Cartel μεταφέρει το εμβληματικό έργο του Στάινμπεκ από τη Μεγάλη Ύφεση της Αμερικής στη σύγχρονη Αθήνα του περιθωρίου, του μεροκάματου και του αγώνα για επιβίωση.

ΘΕΑΤΡΟ ΣΗΜΕΙΟ 07 Οκτ 2025 | 11:53
PARAGA 03 Οκτ 2025 | 12:33

Εκπληξη: Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Ο "Μίλτος" της σηκώνει αυλαία στις 19 Οκτωβρίου από το ΚουκλοΘέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, με το τραγούδι της παράστασης να υπογράφεται από την Ηρώ!

ΣΤΟ ΣΟΤΑ 01 Οκτ 2025 | 10:52

"Αίθουσα Αναμονής": Τρίτη χρονιά παραστάσεων μετά τα συνεχόμενα sold out

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού και τις sold out παραστάσεις το συλλογικό έργο "Αίθουσα Αναμονής" σε σκηνοθεσία Δήμητρας Τάμπαση, επιστρέφει για τρίτη χρονιά.

ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 01 Οκτ 2025 | 10:19

"Χούγια ή Θάνατος": Η ξεκαρδιστική stand-up comedy παράσταση της Σοφίας Μουτίδου

Η Σοφία Μουτίδου σε μία ακόμη καταιγιστική σόλο εμφάνιση, υπογράφει τη σκηνοθεσία και ανεβαίνει στη σκηνή με το γνωστό της εκρηκτικό ταμπεραμέντο, για να ξεγυμνώσει – με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και τρυφερή σκληρότητα – όλα εκείνα τα χούγια που μας καθορίζουν ως Έλληνες.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 01 Οκτ 2025 | 09:56

Ο Μπινιάρης σκηνοθετεί τον Παπασπηλιόπουλο στη "Δίκη" του Κάφκα - Δείτε τις πρώτες εικόνες

Ο Αρης Μπινιάρης επιστρέφει τώρα στο Θέατρο ARK με τη "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, ένα από τα εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα.

01 Οκτ 2025 | 09:22

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Άλφα

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό και φαντασία.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ 30 Σεπ 2025 | 12:10

FESTEN: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά

Συνεχίζει την επιτυχημένη της πορεία για 2η χρονιά, μετά από μια θριαμβευτική σεζόν με περισσότερους από 30.000 θεατές σε 120 sold- out παραστάσεις!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 30 Σεπ 2025 | 12:03

"Γουονανγκάτα": Μια ιστορία γουέστερν στο Αγγέλων Βήμα

Το "Wonnangatta - Γουονανγκάτα" του Άνγκους Τσερίνι διαδραματίζεται στα ορεινά της Αυστραλιανής Victoria στις αρχές του 1918. Είναι η αφήγηση ενός ανεξιχνίαστου εγκλήματος στις αχανείς ερημιές της χώρας μέσα από ένα γουέστερν, ένα επικό ποίημα και ένα μυητικό ταξίδι.

ΣΤΙΣ 28/9 26 Σεπ 2025 | 10:30

Η θρυλική κωμωδία "Ποια Ελένη;" των Ρέππα - Παπαθανασίου, στο Βεάκειο με ελεύθερη είσοδο

Πρόκειται για μια αλλιώτικη εκδοχή του Τρωϊκού Πολέμου - αστεία και συγκινητική - όπως παρουσιάζεται στο έργο "Ποια Ελένη;" των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, με μουσική της Αφροδίτης Μάνου.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ 26 Σεπ 2025 | 09:58

Το "Κέικ" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία για τα μικρά δράματα της καθημερινότητας

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το "ΚΕΪΚ" με την υπογραφή του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και τη σκηνοθετική ματιά του Θανάση Ζερίτη, στο θέατρο Εμπορικόν.

ΦΟΥΑΓΙΕ 25 Σεπ 2025 | 11:00

Η "Στρίγγλα" για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μια σύγχρονη, εκρηκτική σκηνική ανάγνωση, για δυο ηθοποιούς, βασισμένη στο κλασικό έργο "Το Ημέρωμα της Στρίγγλας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.

54 ΛΕΠΤΑ "ΩΜΗΣ" ΑΛΗΘΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:13

Αντέχετε τις "σκληρές αλήθειες"; Η stand up κωμωδία που σου λύνει απορίες για… όλα

Ένας συνδυασμός stand up και sit down, θεατρικού μονολόγου και κωμωδίας.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 24 Σεπ 2025 | 11:11

Λεβεντογιάννης και Σκιάδη ενώνονται στο ερωτικό θρίλερ "Barcelona"

Το ερωτικό θρίλερ Barcelona, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της περασμένης σεζόν στο Λονδίνο, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα