Το αληθινό Game of Thrones γραμμένο σε βασιλικά συμβόλαια

Προγαμιαία συμβόλαια, μηχανοραφίες και αίμα για το στέμμα σε δημοπρασία στο Λονδίνο.

to-alithino-game-of-thrones-grammeno-se-basilika-sumbolaia
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα προγαμιαίο συμβόλαιο του 1326 μεταξύ του Εδουάρδου Γ’ και της Φιλίπα του Αινώ βγαίνει σε δημοπρασία στο Λονδίνο με τιμή εκτίμησης 100.000 – 150.000 λίρες. Το συμβόλαιο είναι γραμμένο σε λεπτό δέρμα και αποτελεί ένα τεκμήριο που θα καθορίσει τα ιστορικά γεγονότα που ακολούθησαν και την απομάκρυνση από το θρόνο του Εδουάρδου Β΄. 

Βασικό ρόλο σε αυτή τη γαμήλια πράξη έχει παίξει η Ισαβέλα, σύζυγος του Εδουάρδου Β΄, που σχεδίαζε να ανατρέψει τον σύζυγό της και να τον αντικαταστήσει με τον 13χρονο γιο του στο θρόνο της Αγγλίας. 

 

Το συμβόλαιο έγινε όταν η Φιλίππα ήταν 11 ετών και η προίκα της θα ήτα χρήσιμη για την ανατροπή του βασιλιά της Αγγλίας. Η Ισαβέλα, με τη συνδρομή του εραστή της Ρότζερ Μόρτιμερ κατόρθωσαν να φυλακίσουν τον εν ενεργεία βασιλιά. Την εξουσία ανέλαβε η Ισαβέλλα της Γαλλίας μαζί με τον εραστή της και ενώ ο μικρός Εδουάρδος Γ ήταν τυπικά βασιλιάς, η θέση του ήταν αβέβαιη. 

 

Ο γάμος του Εδουάρδου Γ΄και της Φιλίππα κράτησε μέχρι το θάνατο της βασίλισσας το 1369 και ήταν ευτυχισμένος ενώ το βασιλικό ζεύγος έκανε 13 παιδιά. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook