Το ελληνικό καλοκαίρι γίνεται έκθεση στην Παροικιά της Πάρου

Εικόνες συνυφασμένες με το ελληνικό καλοκαίρι αποδοσμένες με τον ιδιαίτερο ζωγραφικό τρόπο του Δημήτρη Κουτσιαύτη συνθέτουν νέα έκθεση στο Κυκλαδίτικο νησί.

to-elliniko-kalokairi-ginetai-ekthesi-stin-paroikia-tis-parou
SHARE THIS
0
SHARES

Θάλασσα και βράχος. Κυκλάδες. Εικόνες συνυφασμένες με το ελληνικό καλοκαίρι αποδοσμένες με τον ιδιαίτερο ζωγραφικό τρόπο του Δημήτρη Κουτσιαύτη συνθέτουν τη νέα καλοκαιρινή έκθεση που εγκαινιάστηκε προσφάτως στην Παροικιά της Πάρου και διαρκεί έως τις 9 Αυγούστου.

 

«Στις Κυκλάδες, υπάρχει μια απόλυτη ομορφιά, μια ομορφιά απλή. Αιώνες σκληρής δουλειάς σ’ αυτό το άγονο τοπίο και η προσπάθεια επιβίωσης με τα ελάχιστα μέσα, σμίλεψε αυτό που σήμερα θαυμάζουμε στα Κυκλαδονήσια. Μια σκληρή και λιτή ζωή, με μοναδική διέξοδο προς τον έξω κόσμο, τη θάλασσα…».

Με τα λόγια αυτά ο μάστορας του χρώματος, Δημήτρης Κουτσιαύτης, περιγράφει την απλότητα, την ομορφιά και την αλήθεια που εκπέμπει το τοπίο των Κυκλάδων. Tοπίο το οποίο αποδίδει με μινιμαλιστική διάθεση και σχεδόν αφηρημένο ύφος στα έργα που θα εκθέσει στους φιλόξενους χώρους της Achillea Gallery.

 

Ο Δημήτρης Κουτσιαύτης, μαθητής των Νίκου Κεσσανλή και Δημοσθένη Κοκκινίδη, έχει παρουσιάσει τη δουλειά του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Γερμανία και σε δημόσια συλλογή στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών στο Μόναχο.

Η Achillea Gallery μετά από ένα σύντομο πέρασμα, το προηγούμενο καλοκαίρι, στην Αντίπαρο, δημιουργεί τη μόνιμη έδρα της στην Πάρο, στον πεζόδρομο που οδηγεί από το λιμάνι προς την Παροικιά. Το όνομά της συνδέεται με το επουλωτικό φυτό αχιλλέα, το οποίο σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία έδωσε ο κένταυρος Χείρων στον ήρωα Αχιλλέα για να γιατρεύει με τα φύλλα του τις πληγές των Μυρμιδόνων. Η Achillea Gallery στην Πάρο αποτελεί παράρτημα της αντίστοιχης γκαλερί στο Παρίσι που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Anne Bateson εδώ και τρία χρόνια.

 

 

Το πρόγραμμα της Achillea Gallery για το υπόλοιπο του καλοκαιριού του 2019 έχει ως εξής:

Ατομική έκθεση της Βάσως Τρίγκα από 10 έως 30 Αυγούστου

Τον Σεπτέμβριο θα επαναληφθεί η ομαδική έκθεση Summertime με την οποία ξεκίνησε η σεζόν

ΙΝFO:

Achillea Gallery, οδός Μαρινοπούλου, Παλιά Πόλη, Παροικιά.Πάρου, τηλ. +336 13 108293

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.30 -13.30 και 18.0 -23.30, εκτός Δευτέρας.

 

 


 

 


 


 


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook