Το ΕΜΣΤ με μισάνοιχτη πόρτα από το φθινόπωρο

Με τη λειτουργία ολόκληρου του μουσείου να αργεί προγραμματίζεται κύκλος "προλεγόμενων" εκδηλώσεων

to-emst-me-misanoixti-porta-apo-to-fthinopwro
SHARE THIS
0
SHARES

Ο χώρος των περιοδικών εκθέσεων του μουσείου μπαίνει σε τροχιά κανονικής λειτουργίας από το φθινόπωρο. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φαίνεται πως θα αργήσει ακόμα να λειτουργήσει ολόκληρο, αλλά μπαίνει σε τροχιά λειτουργίας με τις πρόδρομες εκδηλώσεις του από τον Οκτώβριο.

Ο νέος κύκλος δράσεων, τα προλεγόμενα ή αλλιώς οι πρόδρομες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τη συνεργασία με το Φλαμανδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (ΜΗΚΑ) με το οποίο θα συνδιοργανωθεί η έκθεση «Το ΕΜΣΤ στον κόσμο» από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, με τα έργα της συλλογής του μουσείου να συνομιλούν με έργα του φιλοξενούμενου ιδρύματος.

 

Η έκθεση θα περιλαμβάνει 70 έργα και θα διαρθρώνεται σε θεματικές των τριών έργων που θα υποστηρίζονται από τρία έργα ενός Έλληνα, ενός Βέλγου και ενός άλλου διεθνούς καλλιτέχνη από τις συλλογές του μουσείου.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί μετά την Αθήνα και στο Βέλγιο τον Απρίλιο του 2017.

Όπως αναφέρει το μουσείο αυτή θα είναι η πρώτη έκθεση του μουσείου στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων.

Σχετικά με την πλήρη λειτουργία του μουσείου, βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα ο εσωτερικός κανονισμός του. Από τη στιγμή που θα υπογραφεί θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία για την οποία απαιτείται το χρονικό διάστημα των 5 με 6 μηνών.

Το ΕΜΣΤ στο πλαίσιο των Προλεγόμενων θα συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (23-25/9/2016) στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ προγραμματίζεται και η εμφάνιση της Τρίσα Μπραουν, της εμβληματικής Αμερικανίδας του σύγχρονου χορού, με ένα ανθολόγιο αποσπασμάτων των έργων της τα τελευταία πενήντα χρόνια σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (1-2/10/2016). 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook