Το νερό της Κολωνίας και η άλλη ζωή στο Εθνικό Θέατρο

Η Αργυρώ Χιώτη αναλαμβάνει να φέρει επί σκηνής έναν υπερβατικό κόσμο που πηγάζει από το ανεξάντλητο συγγραφικό σύμπαν του Ευθύμη Φιλίππου.

to-nero-tis-kolwnias-kai-i-alli-zwi-sto-ethniko-theatro
SHARE THIS
0
SHARES

Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται την Αργυρώ Χιώτη με την ομάδα της, τους VASISTAS, και τον επί χρόνια συνεργάτη της Ευθύμη Φιλίππου (υποψ. για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου 2017), και παρουσιάζει το νέο έργο τους με τίτλο Νερό της Κολωνίας. Στο επίκεντρο του ιδιότυπου κόσμου τους βρίσκεται ένας Χορός γυναικών και ένας άντρας έτοιμος για ένα προσωπικό, μεταφυσικό ταξίδι.

 

Η σκηνή μετατρέπεται σε έναν υπερβατικό χώρο, όπου ένα «κέντρο διαχείρισης» εξυπηρετεί την επικοινωνία με τους νεκρούς. Μία ομάδα από γυναικείες φιγούρες που κατοικούν στον χώρο, ορίζει τη διαδικασία και χειρίζεται τη μηχανή αποτύπωσης – μοναδικό όργανο επικοινωνίας με τον κόσμο των νεκρών. Η μηχανή αυτή, σαν άλλο διυλιστήριο, μετατρέπει τις λέξεις σε κολόνια… Ένας άντρας έρχεται για να στείλει ένα γράμμα στην –εδώ και σαράντα χρόνια– νεκρή μητέρα του. Οι γυναίκες θέτουν σε λειτουργία τη μηχανή και καθοδηγούν βήμα-βήμα τον άντρα σ’ αυτή τη μεταφυσική εμπειρία, τραγουδώντας επίμονα παραλλαγές τραγουδιών. Η αποστολή τους ολοκληρώνεται όταν το γράμμα πάρει τον δρόμο για τον προορισμό του.

 

 

 

[Από 29 Νοεμβρίου | Θέατρο Rex - Σκηνή «Κατίνα Παξινού»]

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου
Συνεργάτες Δραματουργοί: Ευθύμης Θέου – Αργυρώ Χιώτη
Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Σκηνικός χώρος – Εικαστικός Συνεργάτης: Βασίλης Μαρματάκης
Κοστούμια: Ευθύμης Φιλίππου
Σχεδιασμός ήχου: Jan Van de Engel
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Γιώτη
Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Αριάν Λαμπέντ

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Ελένη Βεργέτη, Κατερίνα Παπανδρέου, Σοφία Πριόβολου, Καλλιόπη Σίμου, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Αργυρώ Χιώτη, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook