Το παιδικό βιβλίο βρίσκει φιλόξενο τόπο στην Αστυπάλαια

Για 2η χρονιά το Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στην Αστυπάλαια «μεγαλώνει, επεκτείνεται και σε άλλα μέρη του νησιού και γίνεται εφαλτήριο εκπαίδευσης και δημιουργίας

to-paidiko-biblio-briskei-filokseno-topo-stin-astupalaia
SHARE THIS
0
SHARES

Από τις 5 έως τις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου στην Αστυπάλαια, το οποίο, φέτος, «μεγαλώνει, επεκτείνεται και σε άλλα μέρη του νησιού και γίνεται εφαλτήριο εκπαίδευσης και δημιουργίας», όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, εκ των συνδιοργανωτών του φεστιβάλ, μαζί με τον Δήμο Αστυπάλαιας και τη δράση «Τα βιβλία παίζει».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «με όχημα και αυτή τη φορά τη λογοτεχνία και τις τέχνες σε όλες τους τις εκφράσεις, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, να δουλέψουν με το σώμα και τη φωνή, να μιμηθούν, να αυτοσχεδιάσουν, να απομνημονεύσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν».

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η HELMEPA - Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, υποστηρίζοντας το φετινό Φεστιβάλ και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας Καθαρισμού «Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη», θα συντονίσει με στέλεχός της τον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών Πέρα Γιαλός και Λιβάδι με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και κατοίκων του νησιού. Ενώ ο εκπαιδευτικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός SciCo - Επιστήμη Επικοινωνία, στις 5 και 6 Ιουνίου, θα πραγματοποιήσει βιωματικές δράσεις για όλες τις ηλικίες με έντονο οικολογικό χαρακτήρα.

Από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου, το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, workshops, βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις.

Φέτος, οι διοργανωτές θα φιλοξενήσουν και 15 παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού. «Αν δίνουμε στα παιδιά αγάπη απλόχερη, τότε, θα μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Η είσοδος και συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ είναι δωρεάν.

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook