Το χαμένο πορτραίτο του Ντίκενς επιστρέφει στο «σπίτι του»

Μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων.

to-xameno-portraito-tou-ntikens-epistrefei-sto-spiti-tou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το μουσείο του Ντίκενς αγόρασε ένα σπάνιο πορτραίτο του νεαρού Ντίκενς που ήταν χαμένο για 133 χρόνια. Φιλοτεχνημένο από την Margaret Gillies το χαμένο πορτρέτο του νέου συγγραφέα που βρέθηκε στη δημοπρασία της Νότιας Αφρικής και το μουσείο του Λονδίνου το αγόρασε για 180.000 στερλίνες.

 Το πορτρέτο εμφανίστηκε στη θερινή έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας του 1844, αλλά η Gillies δήλωσε το 1886 ότι είχε εξαφανιστεί. 

Το μουσείο του Charles Dickens στην  Doughty Street του Λονδίνου δήλωσε ότι ο στόχος τους ήταν η συγκέντρωση των 180. 000 για να αποκτήσουν ξανά το έργο που απεικονίζει τον συγγραφέα σε ηλικία 31 ετών.

Ο πίνακας χάθηκε και καλύφθηκε με μούχλα ταξίδεψε ως την άκρη της γης και εντοπίστηκε σε χαρτόκουτο με μπιχλιμπίδια σε δημοπρασία στη Νότια Αφρική.

Το μουσείο δήλωσε ότι η ανταπόκριση του κόσμου στην εκστρατεία συγκέντωσης χρημάτων είναι μια θαυμάσια επιβεβαίωση του διαρκούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη γραφή του Ντίκενς.

Ο Ντίκενς ήταν ήδη ένα αναδυόμενο λογοτεχνικό αστέρι όταν ο Γκίλις τον ζωγράφισε. Αγοράστηκε για 27 λίρες σε πλειστηριασμό στο Pietermaritzburg και όταν συνειδητοποίησε ότι ο πίνακας είχε την εμφάνιση του Dickens και επικοινώνησε με τον έμπορο τέχνης Philip Mold.

Το πορτρέτο του Ντίκενς θα εμφανιστεί στο κοινό από τις 24 Οκτωβρίου 2019. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook