Τρία βραβεία πήρε στη Σαγκάη η «Μικρά Αγγλία»

Με το Golden Goblet καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την Πηνελόπη Τσιλίκα βραβεύτηκε η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

tria-brabeia-pire-sti-sagkai-i-mikra-agglia
SHARE THIS
0
SHARES

Η τελευταία ταινία του Παντελή Βούλγαρη -που γυρίστηκε στην Ανδρο και βασίστηκε στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Ιωάννας Καρυστιάνη- διαγωνίστηκε μαζί με άλλες 14 ταινίες στο 17ο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Σαγκάης, που διεξήχθη από τις 14 ώς τις 22 Ιουνίου.

 

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν η διεθνούς φήμης Κινέζα ηθοποιός Γκονγκ Λι, και μέλη της επιτροπής ήταν η Βρετανίδα σκηνοθέτρια Σάλι Πότερ, ο Κορεάτης σκηνοθέτης Ιμ Σανγκ Σου, η Δανέζα σκηνοθέτρια Λόνε Σέρφιγκ, ο Κινέζος σκηνοθέτης Λιου Γιέ, ο Ιάπωνας σκηνοθέτης Σουνζι Ιβάι και ο Ιρανός ηθοποιός Πεϊμάν Μοαντί.

 

Τα υπόλοιπα βραβεία του 17ου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ

Το «δεύτερο» Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής απονεμήθηκε στο «The Uncle Victory» του Ζανγκ Μενγκ, τη μοναδική κινεζική ταινία που συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ. Το βραβείο σεναρίου απονεμήθηκε στους Σιρίλ Ζελί και Φόλκερ Σλέντορφ για την ταινία «Diplomacy», το ανδρικής ερμηνείας στον Ταϊλανδό Βιθάγια Πανσινγκάρμ για την ταινία «The Last Executioner», ενώ το βραβείο φωτογραφίας απέσπασε ο Λούο Παν για την ταινία «The Sacred Arrow».

  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook