ΥΠΠΟΑ: Ψηφίσαμε μια διαφανή διαδικασία για την επιλογή αρχιφυλάκων

Tο Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε όπως αναφέρει, στην καθιέρωση μιας διαφανούς διαδικασίας για την επιλογή των επικεφαλών γραφείων φύλαξης με αντικειμενικά κριτήρια.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την ψήφιση ρύθμισης «για την αξιοκρατική επιλογή επικεφαλής γραφείων φύλαξης και αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία».

Ρύθμιση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αξιοκρατική επιλογή των επικεφαλής γραφείων φύλαξης και των αρχιφυλάκων στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας υπερψηφίστηκε στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, δεδομένου ότι οι επικεφαλής των γραφείων φύλαξης και οι αρχιφύλακες δεν συνιστούν θέσεις ευθύνης και ως εκ τούτου στην περίπτωσή τους δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο υπαλληλικός κώδικας, το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην καθιέρωση μιας διαφανούς διαδικασίας για την επιλογή τους με αντικειμενικά κριτήρια.

Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται για πρώτη φορά η αξιοκρατία στον κρίσιμο τομέα του συντονισμού και της οργάνωσης της φύλαξης των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Να θυμίσουμε ότι με ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων ζητούν να αποσυρθεί η τροπολογία που κατατέθηκε και που ψηφίζεται αιφνιδιαστικά.


Φωτο: Reuters