Follow us

Ξεχωριστά προγράμματα από την ΕΡΤ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
34243

Η ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, παρουσιάζει σήμερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, ξεχωριστά προγράμματα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στις ψηφιακές πλατφόρμες, με στόχο την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και την ενίσχυση της συμπερίληψης και της ισότητας.

Το ενημερωτικό κανάλι ΕΡΤnews, όπως και το ενημερωτικό ραδιόφωνο ΕΡΤnews Radio, θα μεταδίδουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναφορές, αφιερώματα και ρεπορτάζ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η ΕΡΤ1, στις 24:00, μεταδίδει την ξένη ταινία "Ένα βήμα τη φορά", σε σκηνοθεσία Γκραν Κορ Μαλάντ και Μεντί Ιντίρ και σε σενάριο Γκραν Κορ Μαλάντ, Φαντέτ Ντρουάρντ. Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Μπεν (Πάμπλο Πολί), ο οποίος έπειτα από ένα σοβαρό αθλητικό ατύχημα σε μια πισίνα, είναι πλέον ατελώς τετραπληγικός. Φτάνοντας σε ένα κέντρο αποκατάστασης, ο Μπεν συναντά άλλους ανάπηρους (τετραπληγικούς, παραπληγικούς, τραυματισμένους κρανίου), όλοι τους θύματα ατυχημάτων, καθώς και έναν ανάπηρο από την παιδική του ηλικία. Ανάμεσα στην ανικανότητα, στην απελπισία και στην παραίτηση, στον καθημερινό αγώνα να μάθουν να κινούν ένα δάχτυλο ή να κρατούν ένα πιρούνι, κάποιοι βρίσκουν σιγά-σιγά μια μικρή κινητικότητα, ενώ άλλοι λαμβάνουν την ετυμηγορία της αναπηρίας για όλη τους τη ζωή. Παρ’ όλα αυτά, η ελπίδα και η φιλία τους βοηθούν να αντέξουν τις δυσκολίες τους.

Η ΕΡΤ3, στις 22:00, μεταδίδει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Λώξη", με υπηρεσίες καθολικής προσβασιμότητας, μια πρωτοβουλία της ΕΡΤ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη γραμμική τηλεόραση στη χώρα μας. Η ταινία θα μεταδοθεί με υποτίτλους SDH για κωφά και βαρήκοα άτομα, καθώς και με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία. Το ντοκιμαντέρ "Λώξη", σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή των Δημήτρη Ζάχου και Θανάση Καφετζή, παρουσιάζει μια ειλικρινή, τρυφερή και χιουμοριστική αφήγηση της ζωής της Λωξάνδρας Λούκας, της πρώτης ηθοποιού με σύνδρομο Down που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας.

Επιπλέον, η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ίση πρόσβαση όλων των πολιτών στο οπτικοακουστικό περιεχόμενο, διαθέτει πλήθος προγραμμάτων στο ERTFLIX με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία και προγράμματα με υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους. Στην ειδική κατηγορία του ERTFLIX "Προσβασιμότητα για Όλους" βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα προγράμματα με ακουστική περιγραφή (σήμανση AD) και με υπότιτλους (σήμανση CC). Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας διαθέτει ήδη περισσότερες από 1.750 ώρες υποτιτλισμένου περιεχομένου on demand, σειρές μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025, στην κεντρική σελίδα του ERT εcho στην κατηγορία Best of, θα είναι διαθέσιμα podcasts και επιλεγμένες συνεντεύξεις μέσα από τα οποία προωθείται η κατανόηση της αναπηρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλεγμένα podcasts θα είναι διαθέσιμα με λειτουργία ελληνικών υποτίτλων.

Αναλυτικά, στο ERT εcho θα είναι διαθέσιμα:

Σε πρώτη ανάρτηση σε πλατφόρμα και με ελληνικούς υπότιτλους, το podcast "Τυφλή Γοητεία" που πήρε την 1η θέση στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Δημιουργοί: Μιχάλης Αγραφιώτης, Στέλλα Κανταρτζή, Ελευθερία Αυγερινού.
Παραγωγή: Δημόσια ΣΑΕΚ Πυλαίας – Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρίες.
Οκτώ άνθρωποι με απώλεια όρασης συζητούν για τις κοινωνικές σχέσεις, το φλερτ και τη γοητεία, σε μια αφήγηση που συγκινεί.

Σινέcast: "Λώξη" | Πρώτη μετάδοση 03.12.2025 και με ελληνικούς υπότιτλους. Η Ντέπυ Βρεττού υποδέχεται στο "Σινέcast" τον Δημήτρη Ζάχο και τον Θανάση Καφετζή με το ντοκιμαντέρ "Λώξη" που είναι συμπαραγωγή της ΕΡΤ και συζητούν για τη Λωξάντρα, την πρωταγωνίστρια της ταινίας, ένα κορίτσι με σύνδρομο Down που καλείται να συμμετάσχει στη νέα παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.

"Future Soundwaves: Teen Talks" – Λουκία Κασαμάκη | Πρώτη μετάδοση 03.12.2025
H 12χρόνη Λουκία Κασαμάκη συνθέτει μουσική για διεθνείς καμπάνιες συμπερίληψης, παίζει μπάλα… με το αφτί, εκπαιδεύει θεατές παγκόσμιων διοργανώσεων… στη σιωπή, είναι πρέσβειρα της δράσης A Ball for all και μοιράζεται μαζί μας πώς βλέπει με τέσσερις αισθήσεις.

"Istorima"
"Μποξέρ με ένα χέρι (και με ελληνικούς υπότιτλους)" | Ο Βαγγέλης Χατζής, ακρωτηριασμένος από την ηλικία των τριών μηνών, ξεφεύγει από τις συμμορίες και το εμπόριο ναρκωτικών στα Λιόσια και εξελίσσεται στον πρώτο επαγγελματία μονόχειρα μποξέρ στον κόσμο.

"Οι κωφοί γονείς μου (και με ελληνικούς υπότιτλους)" | Μεγαλώνοντας ο Κώστας, ο μόνος ακούων σε μια οικογένεια κωφών, αντιμετώπισε πολλές φορές "απορίες" συμμαθητών που δεν ήταν πάντα και τόσο καλοπροαίρετες.

"Πάντα τερματίζω: Από τα ιδρύματα, στους Παραολυμπιακούς" | Η Βιβή Χριστοδουλοπούλου, γεννημένη με σωματική αναπηρία, περιγράφει τα παιδικά της χρόνια στο Π.Ι.Κ.Π.Α. και πώς κατάφερε να γίνει αθλήτρια.

Δεύτερο Πρόγραμμα

Η Ειρήνη Κουρούβανη στο Δεύτερο Πρόγραμμα | Η παραολυμπιονίκης και χορεύτρια Ειρήνη Κουρούβανη, μιλάει στην Ιωάννα Νιαώτη, για το πώς έγινε "βιβλίο", στο πλαίσιο της δράσης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος "Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη".

"Mic@2ο Μαθήματα Γυναικείας Ενδυνάμωσης": Χρυσέλλα Λαγαρία | Η Χρυσέλλα Λαγαρία έχει εκ γενετής τύφλωση. Μιλάει στη Μικαέλα Θεοφίλου για το πώς είναι η ζωή για μια τυφλή γυναίκα σε μια κοινωνία που δυσκολεύεται να αφομοιώσει το γεγονός πώς δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι ίδιοι για να "της χωράμε".

"Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια" | Ο δημοσιογράφος Σπύρος Τσάμης και ο δικηγόρος Βαγγέλης Αυγουλάς συζητούν με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αλεξάνδρα Χριστακάκη, για τη συμπερίληψη και πώς η αναπηρία δεν μπορεί να αναστείλει το δικαίωμα στη ζωή.

95.8fm

"Εικόνες που βλέπω στα τραγούδια": "Γρηγόρης Αργυρόπουλος" | Μια συνεργασία της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) Πυλαίας Χορτιάτη για Άτομα με Αναπηρία και του 9.58fm της ΕΡΤ3.

ΕΡΤnews Radio 105.8

"Αναπηρία: αποθέματα δύναμης απέναντι στα εμπόδια της καθημερινότητας" | Η Έλενα Καραθάνου στη σειρά podcast "Έρευνα στο Πρώτο" μιλάει με παράγοντες και άτομα με αναπηρία για να της μεταφέρουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους

Τρίτο Πρόγραμμα

"10 λεπτά ακόμη" – "Με ένα λευκό φτερό" της Ελένης Μπετεινάκη | Μια ιστορία με θέμα την αναπηρία, τη διαφορετικότητα, τις ίσες ευκαιρίες και τα δικαιώματα στη ζωή για όλους, ανθρώπους και ζώα.

Διαβάστε Επίσης

ΕΡΑ ΣΠΟΡ

"Πρόσωπα" | Ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας και ο οδηγός του Δημήτρης Χρυσάφης μιλούν στην Κατερίνα Αναστασοπούλου.

ΕΡΤ Καλαμάτας

Οι "Φοιτητικές όψεις" υποδέχονται τον Εμμανουήλ Χαλούλο, ο οποίος ασχολείται με το ping-pong, έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες ιστιοπλοΐας με σημαντικές διακρίσεις, είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Hansa 303 και πρόσφατα, κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις με αμαξίδιο.

ΕΡΤ Βόλου

"Αναπηρία: Πέρα από τα σύνορα του σώματος" | Οι φοιτήτριες Ανδριανοπούλου Βασιλική, Μπούτλα Ευαγγελία Κωνσταντίνα, Παπαννικόλα Ζαμπέτα, Τσαβδαρίδου Ιωάννα αναπτύσσουν το θέμα "Αναπηρία: Πέρα από τα σύνορα του σώματος".

ΕΡΤ Πάτρας

"Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας" | Μια εκπομπή του Συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του ΠΓΝ Πατρών που σκοπό έχει να επισημάνει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ΑμεΑ.
Στην εκπομπή, τις ιστορίες τους μοιράστηκαν: η 23χρονη Μαρίνα (τελειόφοιτη του Μαθηματικού Πατρών) που έμεινε ανάπηρη έπειτα από τροχαίο, και η Αθανασία (τελειόφοιτη Κοινωνικών Επιστημών) που νοσηλεύτηκε σε ηλικία 15 ετών στην Κλινική Αποκατάστασης.

Τέλος, το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει το επεισόδιο "Έκτη αίσθηση", από σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μπελίρης και είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο www.ert.gr/ert-arxeio καθώς και στη σελίδα του Αρχείου στο Facebook www.facebook.com/ERTarchive.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η Αθήνα τρώει πια μπριζόλες ψαριών: Ποιοι, πού και τι σερβίρουν

Η νέα εποχή της θαλασσινής γαστρονομίας περιλαμβάνει 'μπριζόλες' τόνου, 'κότσια' ξιφία και αλλαντικά από σφυρίδα.

6Ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 01 Φεβ 2026 | 14:32

"Μεγάλη Χίμαιρα": Το τραγικό φινάλε γράφεται απόψε - Η Μαρίνα στο Ακρωτήρι

"Η μεγάλη χίμαιρα" ολοκληρώνει το ταξίδι της, με το συγκλονιστικό φινάλε στο 6ο και τελευταίο επεισόδιο, που μεταδίδεται απόψε - Τι θα δούμε.

ΕΡΤ 29 Ιαν 2026 | 11:59

"Μεγάλη χίμαιρα": Η νύχτα που αλλάζουν όλα - Το συγκλονιστικό τελευταίο επεισόδιο της σειράς, όσα θα δούμε

Ολα όσα θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο της "Μεγάλης Χίμαιρας" - Πότε θα προβληθεί.

ΤΗΣ ΕΡΤ 28 Ιαν 2026 | 12:12
ΜΙΛΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ 28 Ιαν 2026 | 09:44

Πού οφείλεται η έκρηξη του ελληνικού κιν/φου: Από τον "Κυνόδοντα" ως τον "Καποδίστρια" και το "Χριστός ξανασταυρώνεται"

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται τα τελευταία χρόνια για τον ελληνικό κινηματογράφο επισημαίνουν δημιουργοί.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΘΕΑΣΕΙΣ 27 Ιαν 2026 | 13:37

"Η μεγάλη χίμαιρα": Τι θα δούμε στο φινάλε της σειράς - Πότε θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο

Συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή, που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, "Η μεγάλη χίμαιρα". Με περισσότερες από 3.100.000 θεάσεις.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ 22 Ιαν 2026 | 23:37

Μεγάλη ανατροπή με την πειρατεία ταινιών και σειρών - Μετά από τεράστιο "black out"

Οι διαχειριστές πειρατικών δικτύων ενημερώνουν τους χρήστες ότι τα μπλοκαρίσματα είναι συνεχόμενα και τους καλούν να κάνουν "υπομονή"

ΜΠΑΛΑ 21 Ιαν 2026 | 14:52

H ΕΡΤ θα μεταδώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι- Από 11 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει ζωντανά όλους τους αγώνες της διοργάνωσης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ 19 Ιαν 2026 | 09:29

Μεγάλη Χίμαιρα: "Είμαι ηθοποιός, όχι πολιτικός", απαντά η Φωτεινή Πελούζο για τις ερωτικές σκηνές

Ξεπέρασαν τις 2.100.000 οι θεάσεις της κορυφαίας διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ "Η μεγάλη χίμαιρα" στο ERTFLIX - Οι αντιδράσεις για τις ερωτικές σκηνές.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 17 Ιαν 2026 | 13:59

ΕΡΤ: Αποχώρηση με αιχμές από την εκπομπή "Καλημέρα είπαμε;" - "Κάποια αντίο επιβάλλονται όταν έχεις αξιοπρέπεια"

Η δημοσιογράφος Πέννυ Καβέτσου αποχώρησε από την εκπομπή της ΕΡΤ, με παρουσιαστές τη Ζωή Κρονάκη και τον Τάσο Ιορδανίδη

ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 16 Ιαν 2026 | 20:20

Βαρύ πένθος στην ΕΡΤ: Το τελευταίο αντίο στον σκηνοθέτη Δημήτρη Μητσιώνη [βίντεο]

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συνάδελφοι στον σκηνοθέτη της ΕΡΤ, Δημήτρη Μητσιώνη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ 15 Ιαν 2026 | 09:54

Βαρύ το κλίμα στην ΕΡΤ για τον θάνατο του σκηνοθέτη - "Ηταν μόλις 48 ετών, εξαιρετικό παιδί" [βίντεο]

Συντετριμμένοι είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με τον ξαφνικό θάνατο του σκηνοθέτη Δημήτρη Μητσιώνη.

ΤΑΙΝΙΕΣ 15 Ιαν 2026 | 09:31

Πάμε σινεμά: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ φαβορί για Οσκαρ με το "Marty Supreme" και 5 ακόμα πρεμιέρες

Στην κορυφή του ενδιαφέροντος η δραματική κομεντί εποχής "Marty Supreme", με τον, πιο ώριμο από ποτέ, Τιμοτέ Σαλαμέ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ 14 Ιαν 2026 | 10:43

Πένθος στην ΕΡΤ: Η στιγμή που η παρουσιάστρια με τρεμάμενη φωνή ανακοίνωσε τον θάνατο του σκηνοθέτη της

Συναισθηματικά φορτισμένη, η παρουσιάστρια του καναλιού, Αλεξάνδρα Δουβαρά, ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια τον θάνατο του φίλου και σκηνοθέτη της.

ΕΡΤ 13 Ιαν 2026 | 11:12

Ο εγγονός του ίδιου του Καραγάτση παίζει στη "Μεγάλη Χίμαιρα" - Ποιος είναι και ποιον υποδύεται

Μέρος στη μεγάλη παραγωγή της ΕΡΤ "Μεγάλη Χίμαιρα"- που έχει ταράξει τα τηλεοπτικά νερά- παίρνει ο εγγονός του ίδιου του συγγραφέα του βιβλίου, Μ. Καραγάτση.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 13 Ιαν 2026 | 09:43

Καταγγέλλουν την ΕΡΤ για νέα γκάφα: Πλάνα "Ιράν" με... επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι στιγμής, η ΕΡΤ δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 08 Ιαν 2026 | 14:47

Καβγάς μεταξύ αγροτών: "Δεν ανήκετε στην Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων - Βάζετε ντελίβερι και κάνουν τα μπλόκα"

Ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, και ο Γιάννης Βογιατζής από τα Πράσινα Φανάρια αντιπαρατέθηκαν με φόντο τη στάση των αγροτών

ΣΑΡΩΝΕΙ 07 Ιαν 2026 | 14:18

"Η μεγάλη χίμαιρα" έσπασε το φράγμα του 1.000.000 θεάσεων στο Ertflix- Ανεβαίνει το 3ο επεισόδιο την Παρασκευή

Νέο ρεκόρ θεάσεων στο ERTFLIX σημείωσε η σπουδαία σειρά "Η μεγάλη χίμαιρα", καθώς έσπασε το φράγμα του 1.000.000 views μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την πρεμιέρα των πρώτων δύο επεισοδίων.

ΕΡΤ 05 Ιαν 2026 | 11:00

Η "Μεγάλη Χίμαιρα" σαρώνει - Ρεκόρ θεάσεων στο Ertflix με πάνω από 600.000 views

Η τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, έγινε το βράδυ της Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 22:00, ενώ κάθε Κυριακή, την ίδια ώρα, θα προβάλλεται και ένα νέο επεισόδιο.

ΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΑΝΤΗΡΙΔΕΣ 02 Ιαν 2026 | 14:47

Χανιά: Δολιοφθορά στην κεραία Μεσαίων και Βραχέων Κυμάτων της ΕΡΤ - Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ "άγνωστοι έκοψαν με χρήση εργαλείων τις αντηρίδες του κεραιοσυστήματος, ύψους άνω των 100 μέτρων, το οποίο και κατέρρευσε"

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ 31 Δεκ 2025 | 15:33

"Μεγάλη χίμαιρα": Πρωτοχρονιά με τα πρώτα δύο επεισόδια της νέας τεράστιας παραγωγής της ΕΡΤ

Καλωσορίζουμε τη νέα χρονιά με τη νέα σειρά της ΕΡΤ "Η μεγάλη χίμαιρα", τη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 29 Δεκ 2025 | 14:38

"Εμφύλιος" μεταξύ αγροτών στον αέρα της ΕΡΤ: "Εμένα δεν με πήρε αγκαλιά ο Κουτσούμπας" - "Δεν θα γίνουμε καλικάντζαροι"

Ένταση μεταξύ του προέδρου των αγροτικών συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης από τα Πράσινα Φανάρια, Χρήστου Τσίλια, και του Κώστα Σέφη από τον αγροτικό σύλλογο Κυμίνων-Μαλγάρων

29 Δεκ 2025 | 12:43

Το Αρχείο της ΕΡΤ υποδέχεται τη νέα χρονιά με σπάνια ντοκουμέντα και μοναδικά αφιερώματα

Με σπάνια ντοκουμέντα και εξαιρετικά αφιερώματα υποδέχεται τη νέα χρονιά το Αρχείο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου.

27 Δεκ 2025 | 09:00

Αυτές είναι οι ταινίες που δεν χάνονται

Αυτές είναι οι "μεγαλύτερες" ταινίες που μπορείτε να δείτε τώρα ή σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οργανώνοντας τη διαδρομή σας με την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 Δεκ 2025 | 11:27

Μεγάλη Χίμαιρα: Ολες οι λαμπερές παρουσίες στην avant premiere της νέας σειράς της ΕΡΤ στη Στέγη

Το εμβληματικό σύμπαν του Μ. Καραγάτση ζωντανεύει στη μικρή οθόνη, μέσα από μια παραγωγή της ΕΡΤ που φιλοδοξεί να αποτελέσει το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς.

ΤΟ «ΑΝΤΙΟ» ΤΗΣ ΕΡΤ 21 Δεκ 2025 | 10:59

Πέθανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ξενοφώντας Ζηκίδης

Τα τελευταία χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες στο ΕΡΤnewsradio, ως συντάκτης, αλλά και ως παραγωγός πολιτικών εκπομπών.

ΣΕ ΕΡΤ ΚΑΙ ERTFLIX 20 Δεκ 2025 | 13:29

"Μεγάλη Χίμαιρα": Πότε κάνει πρεμιέρα η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της σεζόν

Η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή της φετινής σεζόν θα κάνει πρεμιέρα μέσα στην εορταστική περίοδο.

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Δεκ 2025 | 10:50

ΕΡΤ: Σε αίθουσα Γιώργου Παπαστεφάνου μετονομάζεται η ταινιοθήκη της ραδιοφωνίας στο Ραδιομέγαρο

Έναν δικό της άνθρωπο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου, τίμησε η ΕΡΤ με αφορμή τη δωρεά του συνόλου της δισκογραφικής του συλλογής και βιβλιοθήκης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

11 Δεκ 2025 | 07:38

Πρεμιέρες στα σινεμά: Μια διαφορετική ματιά στη μητρότητα, στην οικογένεια, στην αγάπη και στα Χριστούγεννα

Φεστιβαλικές δημιουργίες και δυο ταινίες τρόμου, που αναμένεται να τραβήξουν το δικό τους κοινό, κάνουν πρεμιέρα δυο εβδομάδες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡAΣ 10 Δεκ 2025 | 16:05

Μητσοτάκης: Η ευρωπαϊκή κάρτα αναπηρίας για το Μετρό είναι στοιχειώδης κίνηση αξιοπρέπειας

Η πλαστική κάρτα διευκολύνει περαιτέρω την καθημερινότητα των ΑμεΑ και ειδικά το κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες συγκοινωνίες

08 Δεκ 2025 | 06:00

Τι δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο στα σινεμά: Οι κορυφαίες ταινίες του μήνα

Μία από τις πιο σημαντικές ταινίες της χρονιάς, ο νέος Τζέιμς Κάμερον, η ταινία που χάρισε στον Τζιμ Τζάρμους τον πρώτο του Χρυσό Λέοντα και η ιστορία του Ιωάννη Καποδίστρια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ 03 Δεκ 2025 | 18:37

e-ΕΦΚΑ: Πλήρως ψηφιακά θα γίνεται πλέον η πιστοποίηση αναπηρίας στην Ελλάδα [βίντεο]

Η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 03 Δεκ 2025 | 17:41

ΕΡΤ: Πώς θα δοθούν τα μπόνους των 6,5 εκατ. ευρώ - Αφορούν 1.798 εργαζόμενους

Το ποσό του μπόνους στο προσωπικό της ΕΡΤ δεν μπορεί να υπερβαίνει το 15% των ετήσιων αποδοχών

ΔΡΑΣΗ «ΝΙΩΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ» 28 Νοε 2025 | 13:38

Θεσσαλονίκη: Πολίτες και μαθητές θα χρησιμοποιήσουν αναπηρικό αμαξίδιο και θα περπατούν χωρίς να βλέπουν

Με τη βοήθεια εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στον ελάχιστο βαθμό όσα βιώνουν καθημερινά άτομα με αναπηρία.

«ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ» 28 Νοε 2025 | 12:53

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξεκινάει εκπομπή στην ΕΡΤ: Ολες οι πληροφορίες για το πρωτοποριακό project

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες για τη νέα, πρωτοποριακή εκπομπή της ΕΡΤ, την οποία θα παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Νοε 2025 | 09:55

Το ανταποδοτικό τέλος ανέβασε τα κέρδη της ΕΡΤ στα 48,7 εκατ. ευρώ - Πόσα πληρώνουμε κάθε μήνα

Πιο συγκεκριμένα ο συνολικός κύκλος εργασιών της ΕΡΤ πέρυσι έκλεισε στα 243,55 εκατ. ευρώ από 218,29 εκατ. ευρώ το 2023

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 20 Νοε 2025 | 11:10

Μιμή Ντενίση: Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν"

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Αίγινα, Λάρισα, Ελευσίνα, Λαύριο, Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη, εξιστορώντας το ιστορικό ταξίδι των Μαρμάρων του Παρθενώνα — από την Αθήνα του 19ου αιώνα έως τη σύγχρονη συζήτηση για τον επαναπατρισμό τους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Νοε 2025 | 15:33

Παύλος Μαρινάκης: Η αύξηση της προμήθειας των παρόχων ενέργειας για την είσπραξη του τέλους υπέρ της ΕΡΤ δεν είναι δώρο

"Έχουν την υποχρέωση κάθε ευρώ που δεν εισπράττουν να αποδεικνύουν γιατί δεν το εισπράττουν" ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

CHIC ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ 14 Νοε 2025 | 10:54

H Μιμή Ντενίση σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Καλύβια - "Μετά το γύρισμα"

Χαλαρή εξόρμηση για τη Μιμή Ντενίση μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γυρίσματος για το ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" που θα προβληθεί στην ΕΡΤ

ΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 12 Νοε 2025 | 18:42

Τζέιμς Στιούαρτ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ρομπέρτο ​​Μπενίνι: Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του πάπα Λέοντα [βίντεο]

Στο πλαίσιο του "Αγίου Έτους" της Καθολικής Εκκλησίας, ο πάπας θα υποδεχτεί αστέρες του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένων των Μόνικα Μπελούτσι, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρις Πάιν και Βίγκο Μόρτενσεν

«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ» 11 Νοε 2025 | 12:25

H Mιμή Ντενίση σε γύρισμα στο Μουσείο της Ακρόπολης - Κοντά της η κόρη της, Μαριτίνα

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν" σε σενάριο της Μιμής Ντενίση που θα προβληθεί στην ΕΡΤ

ΓΓ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 Νοε 2025 | 21:56

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και των ΜΜΕ που κατατέθηκε στη Βουλή

Ρυθμίσεις με στόχο τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς ενέργειας

AVANT PREMIERE 06 Νοε 2025 | 09:29

Ενθουσιώδης υποδοχή για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ "Αύριο" [εικόνες]

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκε το κοινό την avant première της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ "Αύριο", του Γιώργου Γκικαπέππα, που πραγματοποιήθηκε στο 66ο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσ/νίκης.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ 05 Νοε 2025 | 23:31

Variety: Η Paramount βάζει σε "μαύρη λίστα" ηθοποιούς που υποστήριξαν την Παλαιστίνη όπως η Έμα Στόουν και ο Χαβιέ Μπαρδέμ

Ο Ντέιβιντ Έλισον έχει καταστήσει σαφές ότι η Paramount δεν θα είναι πλέον η συνηθισμένη δουλειά στο Χόλιγουντ - Θα είναι πιο φιλική στο MAGA κοινό

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Γ. ΓΚΙΚΑΠΕΠΠΑ 05 Νοε 2025 | 09:42

"Αύριο": Αvant premiere της νέας δραματικής σειράς της ΕΡΤ με Γουλιώτη και Λούλη, στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης [εικόνες]

Το "Αύριο" αποτελεί την πρώτη ιστορία διάσωσης στην ελληνική τηλεόραση, γυρισμένη κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

ΤΕΛΟΣ! 03 Νοε 2025 | 11:36

EUROVISION 2026: 264 συμμετοχές υποβλήθηκαν για την ανάδειξη του τραγουδιού της Ελλάδας

Η ανάδειξη του τραγουδιού και του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2026 γίνεται μέσα από μια αναβαθμισμένη διαδικασία που θα περιλαμβάνει δύο Ημιτελικούς κι έναν Τελικό.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 02 Νοε 2025 | 12:15

Κατερίνα Λάσπα: "Έχω 3 "καμένα" συμβόλαια. Ενα με την ΕΡΤ... για τρίτη σεζόν δεν έγινε η συνεργασία μας"

"Δε βρίσκω το λόγο ύπαρξης των πρωινών εκπομπών" σχολίασε η Κατερίνα Λάσπα

ΣΤΟ INSTAGRAM 30 Οκτ 2025 | 15:41

Γιορτή του Σινεμά 2025: Η σινεφίλ Μιλένα Αποστολάκη μάς καλεί να το γιορτάσουμε

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, προτρέπει το κοινό να πάει σινεμά απόψε, επιλέγοντας όποια αίθουσα και όποια ταινία θέλει, με μόλις 2 ευρώ

"ΠΥΡΑ" ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ 27 Οκτ 2025 | 19:30

28η Οκτωβρίου: Οργή στη Θεσσαλονίκη για την κάλυψη της παρέλασης από την Αθήνα - Στάση εργασίας στην ΕΡΤ3

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης γίνεται λόγος για απαξίωση του δημοσιογραφικού προσωπικού της ΕΡΤ3 για το πώς καλυφθεί η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ 25 Οκτ 2025 | 09:40

Ο παλιός κινηματογράφος φέτος στο θέατρο - 4 ελληνικές ταινίες που έχουμε αγαπήσει ζωντανεύουν στο σανίδι

Ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος ζωντανεύει αυτή τη σεζόν στο θεατρικό σανίδι.

23 Οκτ 2025 | 12:29

Ο Μάνος Χατζιδάκις στο σινεμά - Μαραθώνιος ταινιών στο Μέγαρο Μουσικής

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτίει φόρο τιμής στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη μέσα από έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο, αφιερωμένο στο έργο του για τη μεγάλη οθόνη.

22 Οκτ 2025 | 06:54

Η ΕΡΤ αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με συναυλίες και αφιερώματα σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ERTFLIX

Ο αγαπημένος "Νιόνιος" είχε συνεργαστεί με τη δημόσια τηλεόραση, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που σφράγισε εποχές και ενέπνευσε γενιές.

ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:54

Δυναμική παρουσία της ΕΡΤ στη Σύνοδο της EBU Mediterranean Leadership και στο συνέδριο MED – Mediterranean Dialogues

Το διεθνές αποτύπωμα και την εξωστρέφεια της ΕΡΤ υπογράμμισε η παρουσία της δημόσιας τηλεόρασης στη Νάπολη της Ιταλίας.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ 16 Οκτ 2025 | 11:26

"Σούζυ τρως, και ψεύδεσαι και τρως" - Το ξεκαρδιστικό βίντεο της Finos Film για την Ημέρα Διατροφής

Η Φίνος Φιλμ δημοσίευσε ένα απολαυστικό αφιέρωμα με σκηνές από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Διατροφής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 16 Οκτ 2025 | 10:37

Πιερρακάκης στη σύνοδο του ΔΝΤ: Η Ελλάδα θα μειώσει το δημόσιο χρέος της από το 210% του ΑΕΠ σε 137,6% το 2026

Όπως ανέφερε ο υπουργός, οι επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναθεωρούν προς τα πάνω τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

10 Οκτ 2025 | 09:00

Ποια είναι τα κορυφαία θρίλερ της δεκαετίας; Τα μυστήρια και οι ανατροπές που δεν θα ξεχάσουμε

Μια αναδρομή στις πιο αγωνιώδεις ταινίες των τελευταίων δέκα ετών.

09 Οκτ 2025 | 09:00

30 Οκτωβρίου μην κανονίσετε - έχει Γιορτή του Σινεμά με είσοδο 2€

Για μία μέρα και μόνο οι κινηματογράφοι έχουν κοινό ελάχιστο εισιτήριο στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης που επιστρέφει.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 07 Οκτ 2025 | 18:16

Απίθανη γκάφα στην ΕΡΤ: Μπέρδεψαν... την Γκρέτα Τούνμπεργκ με την αείμνηστη ηθοποιό Γκρέτα Γκάρμπο [βίντεο]

Η γνωστή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ μετονομάστηκε εκ παραδρομής σε Γκρέτα Γκάρμπο

06 Οκτ 2025 | 10:44

Αληθινές Ιστορίες που έγιναν ταινίες: Νέο αφιέρωμα στο ERTFLIX για τα βράδια του Οκτωβρίου

Μπορείτε να τις απολαύσετε όλες, έως τις 31 Οκτωβρίου, στο νέο αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία, "Αληθινές Ιστορίες", μόνο στο ERTFLIX.

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 05 Οκτ 2025 | 09:27

Μπάστερ Κίτον: Από τον ρόλο "σφουγγαρίστρα" και τις ιδιοφυείς σκηνοθεσίες στο μεγάλο σφάλμα της ζωής του

Ηεμβληματική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, που πανάξια θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στον Τσάρλι Τσάπλιν, έμεινε στην ιστορία ως ο "αγέλαστος κωμικός".

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ» 01 Οκτ 2025 | 11:56

Δείτε το τρέιλερ της "Μεγάλης Χίμαιρας"- Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργήματος του Μ. Καραγάτση

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, που καθόρισε γενιές αναγνωστών, θα ζωντανέψει σύντομα στην ΕΡΤ1 και στο ERTFLIX, μέσα από μια τολμηρή και υψηλής αισθητικής τηλεοπτική μεταφορά έξι επεισοδίων.

30 Σεπ 2025 | 17:11

Η ΕΡΤ παρουσίασε το νέο πρόγραμμά της στο ΚΠIΣΝ: Οι νέες σειρές μυθοπλασίας, οι ψυχαγωγικές εκπομπές και το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ

Παρουσιάστηκε το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης για τη σεζόν 2025-2026- Οι παρουσίες που ξεχώρισαν

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 30 Σεπ 2025 | 12:03

H Κατερίνα Λέχου σε μία stylish φθινοπωρινή εμφάνιση στην παρουσίαση προγράμματος της ΕΡΤ

Η ταλαντούχα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της δημόσιας τηλεόρασης με τίτλο "Οι θάλασσες μας χώρισαν", που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ιφιγένειας Τέκου

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΙΝ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 30 Σεπ 2025 | 11:33

Η Μιμή Ντενίση στην παρουσίαση του νέου προγράμματος της ΕΡΤ

Με σύνθημα "Η ΕΡΤ της νέας εποχής", η παρουσίαση έδωσε το στίγμα ενός σύγχρονου, πολυθεματικού και δυναμικού προγράμματος - Η Μιμή Ντενίση υπογράφει το σενάριο του ντοκιμαντέρ "Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν"

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ 30 Σεπ 2025 | 09:38

Η ΕΡΤ της νέας εποχής: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και ήταν όλοι εκεί - Ενημέρωση και ποιοτική ψυχαγωγία

Το νέο τηλεοπτικό της πρόγραμμα παρουσίασε η ΕΡΤ, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Δείτε φωτογραφίες από τη βραδιά.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ 25 Σεπ 2025 | 06:26

Οι 5+1 σειρές που βλέπουμε φέτος και είναι βασισμένες σε best seller βιβλία - Θα μας καθηλώσουν

Έξι μεγάλες παραγωγές, βασισμένες σε μυθιστορήματα που ξεχώρισαν και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους αναγνώστες, συστήνονται στο τηλεοπτικό κοινό.

17 Σεπ 2025 | 12:16

Ο ΣΚΑΪ αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ με δύο εμβληματικές ταινίες του

Ο ΣΚΑΪ τιμά τον μεγάλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέντφορντ, που έφυγε από τη ζωή, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του δύο αγαπημένες ταινίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ 17 Σεπ 2025 | 10:39

Eurovision 2026: Δύο ημιτελικοί και ένας εθνικός τελικός για την επιλογή του τραγουδιού - Βγήκε η προκήρυξη

Θα διαγωνιστούν συνολικά έως και 28 τραγούδια σε δύο Ημιτελικούς, από τα οποία, τα 14 θα προκριθούν στον Εθνικό Τελικό της Eurovision.

16 Σεπ 2025 | 18:57

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Η ΕΡΤ τον αποχαιρετά με τρεις εμβληματικές ταινίες

Η ΕΡΤ, αποχαιρετά τον σπουδαίο Αμερικανό ηθοποιό Ρόμπερτ Ρέντφορντ

ΘΡΥΛΟΣ 16 Σεπ 2025 | 17:39

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: O ωραίος ξανθός - Ο γιος βιοπαλαιστή που ήθελε να γίνει ζωγράφος αλλά τελικά ξετρέλανε το Χόλιγουντ

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεσουράνησε πρωταγωνιστώντας σε ταινίες σταθμούς ενώ άφησε ισχυρό αποτύπωμα για τον αριστερό ακτιβισμό του

16 Σεπ 2025 | 12:54

"Απαραίτητο φως": Η σειρά που ενθουσίασε το κοινό έρχεται στην ΕΡΤ1

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στο ERTFLIX, η σειρά μυστηρίου "Απαραίτητο φως" έρχεται στην ΕΡΤ1 από την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου και κάθε Πέμπτη, στις 22:45.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ THETOC 16 Σεπ 2025 | 06:39

Η Αδαμαντία Λιόλιου έχει το "μικρόβιο" της δημοσιογραφίας - Από τη Νομική στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων

Η δημοσιογράφος Αδαμαντία Λιόλιου -που βρίσκεται στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΕΡΤnews κάθε Σαβ/κο- μιλά για την ευθύνη του να ενημερώνεις τους πολίτες, για τις προκλήσεις της νέας τηλεοπτικής εποχής και τις στιγμές που τη συγκλόνισαν.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 15 Σεπ 2025 | 09:15

Εβδομάδα με δυνατές πρεμιέρες σειρών στην ΕΡΤ1

Με δυνατές πρεμιέρες στην ψυχαγωγία και τη μυθοπλασία αρχίζει η νέα εβδομάδα στην ΕΡΤ1.

12 Σεπ 2025 | 10:00

"Συμπαραγωγές σε Α’ προβολή": Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο στο ERTFLIX 15-30 Σεπτεμβρίου

Από 15 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου, μη χάσετε το αφιέρωμα και την ειδική κατηγορία με τίτλο "Συμπαραγωγές σε Πρώτη Προβολή" με ελληνικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μόνο στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ 05 Σεπ 2025 | 12:06

"Θάλασσες μάς χώρισαν": Πρώτη ανάγνωση σεναρίου για τη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ - Μοναδικό καστ

Το ταξίδι ξεκινά: μια δυνατή ιστορία για την απώλεια, τον ξεριζωμό και την αστείρευτη δύναμη του ανθρώπου να συνεχίζει, ακόμα και μέσα από τις πιο σκοτεινές θάλασσες.

ΣΤΗΝ ΕΡΤ 03 Σεπ 2025 | 12:16

Ενοχλημένη η Τζένη Μελιτά: "Δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία που απαντά με τέτοια σχόλια, για ποιον λόγο"

Με την ιστορία του Sam Bagshaw ασχολήθηκαν το πρωί της Τετάρτης η Τζένη Μελιτά και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

ΑΠΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 02 Σεπ 2025 | 08:00

Πέντε δυνατές πρεμιέρες στην ΕΡΤ1 που θα καθηλώσουν

Γέλιο, συγκίνηση, μυστήριο, δράση και ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες συναίσθημα επιφυλάσσουν οι σειρές μυθοπλασίας που κάνουν πρεμιέρα σε λίγες ημέρες στην ΕΡΤ1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Αυγ 2025 | 12:40

Δ. Αθηναίων: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές για ένα μήνα στα σχολικά προαύλια - Οι ταινίες

Από την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών στα προαύλια των σχολείων.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 27 Αυγ 2025 | 10:38

Θερινό σινεμά τον Σεπτέμβριο στην αυλή του Επί Κολωνώ - 6 ταινίες με ελεύθερη είσοδο

Μετά την εξαιρετικά θερμή ανταπόκριση του κοινού στις προβολές του Ιουλίου, το Επί Κολωνώ ανακοινώνει νέες προβολές σημαντικών και βραβευμένων ταινιών και για τον Σεπτέμβρη!

20 Αυγ 2025 | 09:00

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς (ως τώρα);

Ο κριτικός του "α" επιλέγει τα σπουδαιότερα φιλμ της σεζόν 2024-2025.

14 Αυγ 2025 | 09:00

Τζέιμς Μποντ, ένα περιπετειώδες θρίλερ και κλασικά έργα από σήμερα στα σινεμά

Ο πρώτος Τζέιμς Μποντ, ένα περιπετειώδες θρίλερ και δύο ακόμα κλασικές επανεκδόσεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

09 Αυγ 2025 | 09:00

Όλα όσα μας μαθαίνει για τις σχέσεις το "Ταιριάζουμε", η πιο χοτ ταινία της εβδομάδας

Η σκηνοθέτρια των σπαρακτικών "Περασμένων Ζωών" επιστρέφει με μια ιστορία που βρίσκει τους Ντακότα Τζόνσον, Πέδρο Πασκάλ και Κρις Έβανς σε ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 29 Ιουλ 2025 | 13:15

"Καλά θα πάει κι αυτό": Η σπαρταριστή κωμωδία που έρχεται στην ΕΡΤ - Με all star cast - Οι πρώτες εικόνες

Η νέα σειρά της ΕΡΤ "Καλά θα πάει κι αυτό" του Δημήτρη Αποστόλου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, έρχεται από τη νέα σεζόν και υπόσχεται να χαρίσει στους τηλεθεατές μία μοναδική τηλεοπτική εμπειρία.

23 Ιουλ 2025 | 10:27

Δωρεάν προβολές παιδικών ταινιών σε προαύλια σχολείων για παιδιά και γονείς από τον Δήμο Αθηναίων

"Η Αθήνα μετατρέπεται σε μία μεγάλη οθόνη γεμάτη περιπέτεια και θέαμα, που κανείς δεν θέλει να χάσει" τόνισε ο Χάρης Δούκας.

ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22 Ιουλ 2025 | 07:18

Ετοιμη η ΕΡΤ για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν - Ολες οι νέες μεγάλες παραγωγές και οι παλιές σειρές που ξεχώρισαν

Με έμφαση στην ποιότητα, στην πολυφωνία και στην ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας, η ΕΡΤ παραμένει σταθερά προσανατολισμένη σε μια μυθοπλασία με περιεχόμενο, χαρακτήρα και σύγχρονη ματιά.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ 28 Ιουν 2025 | 09:20

Η ΕΡΤ κερδίζει ξανά το στοίχημα της μυθοπλασίας - Ολες οι σειρές που έχουν πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν

Εμείς έχουμε την πρώτη λίστα με όλες τις σειρές που έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως και θα τις δούμε στις οθόνες μας από το φθινόπωρο. Δείτε αναλυτικά ποιες είναι.

ATHENS OPEN AIR FILM FESTIVAL 27 Ιουν 2025 | 07:56
20 Ιουν 2025 | 14:00

Η σειρά "Μαμά στα κρυφά" ρίχνει αυλαία - Συγκίνηση και χαμόγελα στο τελευταίο μεγάλο πάρτι [εικόνες]

Τα τελευταία δύο επεισόδια της αγαπημένης σειράς της ΕΡΤ1 "Μαμά στα κρυφά" θα μεταδοθούν αυτό το Σαββατοκύριακο 21 & 22/6, στις 20:00.

ΤΙ ΠΟΣΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 17 Ιουν 2025 | 18:34

Από την ΕΡΤ στον ΣΚΑΪ ο Φώτης Καφαράκης: Μεταγραφή του πρώην διευθυντή ειδήσεων στο κανάλι του Φαλήρου

Ο Όμιλος ΣΚΑΪ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Φώτη Καφαράκη

17 Ιουν 2025 | 10:55

ΕΡΤNEWS: Με 58 ώρες live πρόγραμμα η πολεμική σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν

Η ΕΡΤ προσαρμόστηκε πλήρως στις απαιτήσεις της επικαιρότητας, με ζωντανές συνδέσεις, ανάλυση σε βάθος, και αδιάλειπτη ροή ειδήσεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΛΟ 13 Ιουν 2025 | 06:11

Μία ημέρα με τους πρωταγωνιστές της "Μεγάλης Χίμαιρας" στη Δήλο - Τα τελευταία γυρίσματα της μεγαλεπήβολης σειράς της ΕΡΤ

Στο τελευταίο cut του σκηνοθέτη Βαρδή Μαρινάκη, οι πρωταγωνιστές, ο σεναριογράφος Παναγιώτης Ιωσηφέλης, οι τεχνικοί και οι άνθρωποι της παραγωγής πανηγύρισαν, γνωρίζοντας ότι έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, σε μία δουλειά με πολύ κόπο και μεράκι.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 10 Ιουν 2025 | 11:01

Με νέες ταινίες και ντοκιμαντέρ υποδέχεται το ERTFLIX το καλοκαίρι

Η ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ ανανεώνεται διαρκώς με επιλογές για όλους!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 09 Ιουν 2025 | 13:04

Ζωή Κρονάκη: "Υπάρχει ηλικιακός ρατσισμός και ίσως να μη δίνονται ευκαιρίες"

"Τα χρόνια που κάνω τηλεόραση είναι η καλύτερή μου χρονιά. Δε μας φοβίζει τίποτα"

09 Ιουν 2025 | 09:00

Προτάσεις για σινεμά: Οι τοπ ταινίες της εβδομάδας

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΡΑΝΤΙΝΗ 07 Ιουν 2025 | 12:26

ΕΡΤ για Σίσσυ Χρηστίδου: "Δεν υπήρξε ποτέ σκέψη να μην προβληθεί ή να τροποποιηθεί η εκπομπή Μαμάδες"

Με αφορμή την προειδοποιητική ανακοίνωση στα ΜΜΕ του Θοδωρή Μαραντίνη

06 Ιουν 2025 | 09:00

Η Ballerina, το Karate Kid και τα υπόλοιπα: Τι ταινίες βλέπουμε στα θερινά σινεμά αυτή την εβδομάδα

Η άποψη του "αθηνοράματος" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 5 Ιουνίου.