Χορεύονται τα μαθηματικά;

Μπορώ να ταξιδέψω στο χρόνο; Τα μάτια μου γιατί ανοιγοκλείνουν; Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική; Είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος από αστερόσκονη;

SHARE THIS
0
SHARES

«Τα Μαθηματικά των ζόμπι», «Βρες τί σκέφτονται οι συμμαθητές σου»  και «Ελάτε να δημιουργήσουμε σύννεφα, να φτιάξουμε το δικό μας ανεμοστρόβιλο, ανεμοδείκτες και να παίξουμε στο Μετεω-παιχνίδι, όπου τα σύννεφα καθορίζουν τον νικητή!». 

Για έξι ημέρες, από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης με πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.

Το Athens Science Festival, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

 

Με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία: Από τη θεωρία στην πράξη», το 2ο Athens Science Festival περιλαμβάνει δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και στο ευρύ κοινό : Εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες (νομπελίστες και διεθνείς επιστημονικές προσωπικότητες).

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

 

Η πρώτη φορά

Τον Απρίλιο του 2014, ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo» και το British Council διοργάνωσαν το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Επρόκειτο για μια εξαιρετικά φιλόδοξη διοργάνωση, την οποία υποστήριξε θερμά με τη συμμετοχή της μια πλειάδα επιστημονικών και ερευνητικών φορέων.

 

Ο ενθουσιασμός των παιδιών

Στόχος του Athens Science Festival ήταν να αναδείξει, με εύληπτο τρόπο, τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, και να επικοινωνήσει τη σημασία της επιστήμης στο ευρύ κοινό. Η παρουσία χιλιάδων μαθητών και ενός σημαντικότατου αριθμού επισκεπτών, τα θετικά τους σχόλια και ο ενθουσιασμός με τον οποίο περιέβαλαν τις εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ έπεισαν τους διοργανωτές του όχι μόνο να επαναλάβουν τη διοργάνωση μέσα στο 2015 αλλά και να ξεκινήσουν μια προσπάθεια καθιέρωσής του ως ετήσιο θεσμό.

 

Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι στο Φεστιβάλ συμμετείχαν 60 ερευνητικοί, ακαδημαϊκοί και εκπαιδευτικοί φορείς με 700 συνολικά διοργανωτές ανάμεσα στους οποίους 75 ομιλητές και 45 καλλιτέχνες

info: 2ο Athens Science Festival 17 - 22 Mαρτίου 2015 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548. Είσοδος ελεύθερη. 

 
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook