Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών

Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι χορογράφοι, σε δέκα έργα που παρουσιάζονται στο φεστιβάλ Αθηνών

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών

Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, ανερχόμενοι και καταξιωμένοι χορογράφοι, σε δέκα έργα που παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών

«UNTITLED_I will be there when you die»: Στην πρώτη του εμφάνιση στη διοργάνωση, ο ιταλός χορογράφος και περφόρμερ Αλεσσάντρο Σαρρόνι παρουσιάζει μια παράσταση - μελέτη πάνω στο χρόνο που περνά. Τέσσερις χορευτές επιδίδονται σε ατελείωτα ζογκλερικά παιχνίδια με κορίνες και κινησιολογικά μοτίβα που μοιάζουν αέναα. (20-21 Ιουνίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 2

«The dog days are over»: Ο Βέλγος σκηνοθέτης θα κάνει μια μελέτη πάνω στην ανθρώπινη αντοχή, με βασικό σκοπό του να αποκαλύψει τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τον χορευτή. Θα οδηγήσει τους χορευτές του σε μια χορογραφία που αποτελείται αποκλειστικά από «πηδήματα, δύναμη και γεωμετρία». (22-23 Ιουνίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Η)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 3

«New Narratives»: Η χορογράφος Γεωργία Βαρδαρού δημιουργεί μια παράσταση για την ανάγκη του ανθρώπου να φτιάχνει ιστορίες ζωής μες στην καθημερινότητά του, καθώς και για τη διαρκή ροή των εφήμερων κινήσεων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται. (2-3 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Η)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 4

«Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.»: Στη νέα δουλειά της Μαριέλας Νέστορα και της YELP danceco., ο θεατής καλείται να συλλάβει διαρκώς κάτι που του διαφεύγει, βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς νοητικής και ενσυναισθητικής εγρήγορσης. Αλληλεπιδρά με αυτόν τον τρόπο με τους επί σκηνής ερμηνευτές, καθώς δημιουργεί τελικά ο ίδιος το νόημα του έργου που παρακολουθεί. (8-9 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 5

«Σάλος»: Με αφορμή το σκεπτικό ότι «όσα ζούμε σήμερα είναι απόρροια του παρελθόντος και η τωρινή μας δράση θα επηρεάσει το μέλλον», η Σοφία Μαυραγάνη σε συνεργασία με τη Μπέττυ Δραμισιώτη παρουσιάζει μια παράσταση που εντάσσει τη δυνατότητα της κίνησης και της σωματικής εκφραστικότητας σε ένα παιχνίδι δυναμικής και ανατρεπόμενης χορογραφικής σύνθεσης. (4-5 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 6

«Flux»: Χορεύτρια και χορογράφος, η Λία Τσολάκη επιστρέφει στη σκηνή, με τη διττή αυτή ιδιότητά της, και βασισμένη σε υλικό από προγενέστερα έργα της, όπως το parking και το aROUND, διερευνά περαιτέρω την αμφισημία που προκύπτει μέσα από την ανάληψη ρόλων -έμφυλων και μη-, και τη σημασία του παιχνιδιού στο πεδίο της καθημερινής ζωής. (21-22 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 7

«After Party»: Η Ερμίρα Γκόρο χορογραφεί τη σπουδαία Αγγελική Στελλάτου σε μια σόλο περφόρμανς για την κρίση ταυτότητας που φέρνει το πέρασμα του χρόνου κυρίως στη γυναίκα. (12-13 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

«Cold Blood»: Συνδυάζοντας τις τεχνικές και τα μέσα του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, η Μισέλ Αν ντε Με και ο Ζακό Βαν Ντορμέλ αφηγούνται τις ιστορίες επτά περίεργων θανάτων. (23-24 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Δ)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 8

«A Kind of Fierce»: Η Κατερίνα Ανδρέου σε ένα σόλο που προσπαθεί να αποφύγει τη νοσταλγία , το φόβο, το μοιραίο ή την ελπίδα, καθώς όλα είναι σημαντικά και τα πάντα ασήμαντα. (30-31 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

Χορός από όλο τον κόσμο στο φεστιβάλ Αθηνών - εικόνα 9

«and we are not at the same place.»: Δημιουργοί από διαφορετικές χώρες και καλλιτεχνικές διαδρομές -Άρια Μπουμπάκη,Pauline Brun,Noga Golan,Calixto Neto- ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής για να μας παρουσιάσουν ένα έργο με αφετηρία το βήμα. (30-31 Ιουλίου, Πειραιώς 260, Κτίριο Ε)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 29 Νοε 2021 | 12:37

3η Διεθνής Συνάντηση Fest of Fests - Webinar για το μέλλον των Φεστιβάλ του Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων σημαντικών οπτικοακουστικών φεστιβάλ, εκπαιδευτικών φορέων, θεσμών και οργανισμών.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 28 Νοε 2021 | 21:13

Eπιστρέφει στην Ελλάδα θραύσμα της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία

Δρομολογείται η επιστροφή στην Ελλάδα και στο Μουσείο Ακρόπολης θραύσματος της ζωφόρου του Παρθενώνα από την Ιταλία, με τη διαδικασία του μακροχρόνιου δανεισμού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 27 Νοε 2021 | 14:18

Κένι Λόουτς: "Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι κλεμμένα και πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα"

Ο Κεν Λόουτς, ένας από τους διασημότερους Βρετανούς σκηνοθέτες, τάχθηκε ξανά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

ΑΠΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 25 Νοε 2021 | 13:21

Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ, του Εντγκαρ Άλλαν Πόε στο θέατρο Δρόμος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διήγημα αυτό του Πόε "Το Μυστήριο της Μαρί Ροζέ" μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με τους πρωταγωνιστές να βγαίνουν από τα παγωμένα άρθρα των εφημερίδων και να ζωντανεύουν στη σκηνή.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΤΑΘΗ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ 25 Νοε 2021 | 13:09

"Συμφορά από το πολύ μυαλό" στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Οι πρώτες φωτογραφίες της παράστασης

Το Θέατρο της οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, ένα από τα σημαντικότερα και επιδραστικότερα θέατρα της αθηναϊκής σκηνής, περνάει στη νέα του εποχή.

ΤΟΥ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 25 Νοε 2021 | 12:55

Θέατρο Σημείο: Ντον Ζουάν σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Διαμαντή - Πρεμιέρα 9 Δεκεμβρίου

Va! Pour l'amour de l'Humanité" | "Εμπρός! Από αγάπη για την Ανθρωπότητα" -Ντον Ζουάν. Πράξη Γ’. Σκηνή 2.

ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25 Νοε 2021 | 09:55
ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΝ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 25 Νοε 2021 | 07:29

Τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν στο "Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος" - Φώτα, στολισμένα έλατα, παγοδρόμιο

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, τα αμέτρητα γιορτινά φώτα ανάβουν, χαρίζοντας τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 Νοε 2021 | 18:44

Πέθανε ο πασίγνωστος ηθοποιός στη Γερμανία, Κώστας Παπαναστασίου - Ιδιοκτήτης του εμβληματικού εστιατορίου "Terzo Mondo"

Πέθανε στο Βερολίνο στα 84 του χρόνια ο Κώστας Παπαναστασίου, γνωστός στη Γερμανία ως ηθοποιός και ιδιοκτήτης του φημισμένου ελληνικού εστιατορίου Terzo Mondo.

ΑΠΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 24 Νοε 2021 | 12:46

"Εγκάρσιος Προσανατολισμός": Το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου έρχεται στη Στέγη

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 16 Ιανουαρίου, με το νέο του έργο "Εγκάρσιος Προσανατολισμός".

24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1991 24 Νοε 2021 | 07:03

Φρέντι Μέρκιουρι: 30 χρόνια από την ημέρα που έφυγε ένας θρύλος...

"Δεν θα γίνω ένας ροκ σταρ. Θα γίνω θρύλος", έλεγε ο Φρέντι Μέρκιουρι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 23 Νοε 2021 | 20:00

Άρης Σερβετάλης: Τι απαντά σε όσους τον κατηγορούν ότι άφησε άνεργους τους συναδέλφους του

Η πρώτη αντίδραση του Άρη Σερβετάλη μετά τον σάλο για την αποχώρησή του από την παράσταση "Ρινόκερος" - Πότε το ανακοίνωσε στην παραγωγή.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ 23 Νοε 2021 | 18:03

Σάλος με τον ανεμβολίαστο Σερβετάλη που αφήνει άνεργους τους συναδέλφους του- Τον καρφώνουν Καφετζόπουλος, Κοκκινοπούλου

Αν και βαθιά θρησκευόμενος ο Αρης Σερβετάλης δεν έχει πρόβλημα να αφήσει άνεργους τους συναδέλφους του