Follow us

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ποιος είναι ο αυτοδίδακτος σκηνοθέτης που συγκλόνισε με τις δηλώσεις του για το #Metoo

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ο σκηνοθέτης που με τις δηλώσεις του για τον καταιγισμό καταγγελιών στον χώρο του Θεάτρου, έκανε όλους να του "βγάλουν το καπέλο".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΣΚΟΥΡΑ

"Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος".

Σε αυτή τη φράση του σκηνοθέτη Σωτήρη Τσαφούλια, συμπεριλήφθηκαν όλα όσα θα έπρεπε να είχαν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα μετά το τσουνάμι καταγγελιών από καλλιτέχνες, για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμούς και περιστατικά ψυχολογικής και λεκτικής βίας στον -κατά τα άλλα μαγευτικό- χώρο του Θεάτρου και της Τέχνης.

Όσοι δεν γνώριζαν τον Σωτήρη Τσαφούλια μέσα από το κινηματογραφικό του έργο, τον γνώρισαν από αυτές τις δηλώσεις του, που ήταν κυριολεκτικά "γροθιά στο στομάχι" για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Μέσα από έναν μοναδικό μονόλογο, με λόγια ψυχής, κατέρριψε σε λίγα μόλις λεπτά όλους τους "γιατί τώρα", τους "καθίστε φρόνημα", τους "στηρίζω ναι μεν τα θύματα, αλλά"...

Ο σκηνοθέτης, ο οποίος παρέδωσε ένα μάθημα ηθικής και ενσυναίσθησης, αποθεώθηκε από τηλεθεατές και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Είπε κάτι το απόλυτα προφανές, που όμως δεν βρήκαν το θάρρος να πουν πολλοί όλο αυτό το διάστημα, ότι είναι η ώρα να ασχοληθούμε μόνο με τα θύματα και τα τραύματά τους. "Θα σταθούμε με αγάπη και απέναντι στους θύτες, γιατί και αυτοί έχουν παράπλευρες απώλειες, αλλά δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς".

"Δεν θα έπρεπε να βγαίνω να μιλάω, αλλά ο λόγος που το κάνω είναι γιατί θέλω να προστατέψω τις φωνές όλων αυτών που βρίσκουν το θάρρος να το κάνουν απέναντι σε φωνές παλαιότερων που δεν αρθρώνουν τον λόγο που πρέπει στην παρούσα κατάσταση".

Σωτήρης Τσαφούλιας: Ποιος είναι ο αυτοδίδακτος σκηνοθέτης που συγκλόνισε με τις δηλώσεις του για το #Metoo

Ποιος είναι ο Σωτήρης Τσαφούλιας

Ποιος είναι όμως ο Σωτήρης Τσαφούλιας; Όλοι όσοι έχουν δει τη γνωστή ταινία, με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, "'Ετερος Εγώ", και τους δύο κύκλους της σειράς "Χαμένες Ψυχές" και "Κάθαρσις", πιθανότητα τον γνωρίζουν, αφού είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά. Σπούδασε Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Ναυτικό Δίκαιο, όμως η μεγάλη του αγάπη ήταν από μικρή ηλικία ο κινηματογράφος. Ετσι, αφού ασχολήθηκε για κάποια χρόνια με επιχειρήσεις, τελικά τον "κέρδισε" - και τον ευχαριστούμε για αυτό - ο κινηματογράφος.

τσαφουλιας

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν έχει σπουδάσει σκηνοθεσία, αλλά είναι αυτοδίδακτος. "Θεωρώ πως όλοι έχουν την δυνατότητα να σκηνοθετήσουν, να αφηγηθούν μια ιστορία. Μερικοί από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου είναι αυτοδίδακτοι όπως ο Ταραντίνο, ο Κάμερον, ο Νόλαν. Επομένως αν έχει κάποιος να αφηγηθεί μια ιστορία ας το κάνει. [...] Το έργο γεννιέται στο μυαλό, πεθαίνει στο χαρτί, ανασταίνεται στο γύρισμα και παίρνει πια τον δρόμο του. Όταν πάτησα στο set, είπαμε το πρώτο 'πάμε' και βρέθηκα πίσω από τα μόνιτορ, ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα ότι τα προηγούμενα χρόνια ζούσα σαν ναρκωμένος. Σαν να μου είχαν κάνει μια ένεση ξυλοκαΐνης στο κούτελο και πήγαινα ρομποτικά. Με τη σκηνοθεσία άλλαξαν οι ισορροπίες μου αυτόματα", έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του στη Lifo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2014 δημιουργεί την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, τον "Κοινό παρονομαστή", μία ιδιαίτερη ταινία με θέμα της, τη σχέση του ζευγαριού και την οπτική που ο καθένας έχει για αυτήν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο Αντώνης Αντωνίου και Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Ο "Κοινός Παρονομαστής" σημειώνει επιτυχία και είναι υποψήφιος σε διεθνή φεστιβάλ. Κερδίζει αρκετά βραβεία, όπως Σεναρίου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας.

ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ

Η μεγαλύτερη επιτυχία όμως, έρχεται το 2016, με την αστυνομική ταινία "Ετερος Εγώ". Σκηνοθέτης είναι ο Σωτήρης Τσαφούλιας, ενώ το σενάριο γράφει ο ίδιος και η Κατερίνα Φιλιώτου. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο οποίος ενσαρκώνει ένα μοναχικό Εγκληματολόγο και ιδιαίτερο άνθρωπο, τον Δημήτρη Λαϊνη.

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Τσαφούλια, αποσπά δύο βραβεία στο 57ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: το Βραβείο Κοινού "Μιχάλης Κακογιάννης" και τo Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης - Καλύτερη Ταινία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το "Ετερος εγώ" λατρεύεται πολύ γρήγορα από τους σινεφίλ - και όχι μόνο- και το καλοκαίρι του 2019 κάνει πρεμιέρα η σειρά sequel της ταινίας, το "Ετερος Εγώ- Χαμένες Ψυχές", από την Cosmote tv. Όπως ήταν φυσικό, και η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία και πριν από μερικούς μήνες προβλήθηκε και ο δεύτερος κύκλος, "Ετερος Εγώ - Κάθαρσις".

ΤΣΑΦΟΥΛΙΑΣ

Ήδη η σειρά έχει πάρει το πράσινο φως και για τον τρίτο κύκλο, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει ο Σωτήρης Τσαφούλας, θα λέγεται "Νέμεσις" και καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2021.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης έχει αποκαλύψει πως δεν αποκλείεται να δούμε τη σειρά και στο Netflix. "Είμαστε σε συζητήσεις αλλά μέσα στο επόμενο διάστημα θα έχουμε ευχάριστα νέα. Μπορώ να πω μόνο ότι είμαστε σε συζητήσεις για να ταξιδέψει το 'Έτερος Εγώ' στο εξωτερικό", έχει πει ο ίδιος.

Οι δηλώσεις του Σωτήρη Τσαφούλια στο Πρωινό:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΚΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:31

"Φαίδρα" του Γιάννη Ρίτσου: Μία υπαρξιακή προσέγγιση στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Φαίδρα του Ρίτσου, προχωρά σε έναν ωμό και ειλικρινή μονόλογο απευθείας προς τον Ιππόλυτο. Δεν προσπαθεί απλώς να τον αποπλανήσει, αλλά χρησιμοποιεί τον λόγο ως μέσο κάθαρσης και αυτογνωσίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΕΛΙΑΡΤ 08 Ιαν 2026 | 12:26

"THE LOOP": Μια σύγχρονη ντραμεντί για τις λούπες που μας κρατούν και εκείνες που μας απελευθερώνουν

Το νέο έργο του Μίμη Καπέρδου "The Loop" συνδυάζει χιούμορ, τρυφερότητα και σκληρές αλήθειες μέσα από τη ζωή μιας νεαρής φοιτήτριας που προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 08 Ιαν 2026 | 12:22

Σαρώνει το "Cleansed": Sold out ο Ιανουάριος - Με ελάχιστες θέσεις ο Φεβρουάριος, άνοιξε η προπώληση για Μάρτιο

Η πολυσυζητημένη παράσταση "Cleansed" της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, συνεχίζει την επιτυχημένη της διαδρομή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΣΕ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΛΙΑΝΗ 08 Ιαν 2026 | 12:20

​"Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης"​ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 08 Ιαν 2026 | 12:17

"Ένα κάποιο κενό" της Βαλέριας Δημητριάδου στο θέατρο Εμπορικόν

Με λιτότητα, χιούμορ και συγκίνηση, οι σκηνές του έργου ισορροπούν ανάμεσα στην καθημερινότητα και την υπαρξιακή αναζήτηση, εστιάζοντας στον σύγχρονο άνθρωπο που πασχίζει να βρει φωνή και νόημα.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΙΚΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ 06 Ιαν 2026 | 15:35

Πέθανε στα 70 του ο εμβληματικός Ούγγρος σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ

"Πέθανε ο πιο ελεύθερος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ", δηλώνει ο δήμαρχος της Βουδαπέστης Γκέργκελι Καρασόνι.

ΘΕΑΤΡΟ 104 05 Ιαν 2026 | 11:37

"Κέλλυ": Αγνή Χιώτη και Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Οι πολυσχιδείς Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις

ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ 03 Ιαν 2026 | 22:00

Στην Αθήνα η Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Απολαμβάνει γεύσεις και στιγμές της πρωτεύουσας στο πλευρό του Ρομέν Γαβρά

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι μοιράστηκε στιγμές από τις γαστρονομικές της επιλογές στην Αθήνα, επιλέγοντας παραδοσιακό εστιατόριο στην Πλάκα, δοκιμάζοντας τοπικά εδέσματα

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ 31 Δεκ 2025 | 16:05

Αρβανίτης κατά πάντων: Δεν θεωρώ την Κωνσταντοπούλου γυναίκα, αλλά κακό αντίτυπο άντρα - Κατάθλιψη ο "Καποδίστριας"

Για τον "Καποδίστρια", ο σκηνοθέτης είπε ότι "πρόκειται για μια φοβερά αποτυχημένη και επικίνδυνα κακή ταινία".

ΡΕΚΟΡ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 30 Δεκ 2025 | 18:50

Σμαραγδής: Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί μόνο ταινίες με woke ατζέντα- Οποια μιλάει για πατρίδα κόβεται

"To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου χρηματοδοτεί όσα έργα αφορούν τη woke agenda. Όποια ταινία μιλά για πατρίδα κόβεται", είπε ο Γιάννης Σμαραγδής

29 Δεκ 2025 | 06:00

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.

"ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ" 28 Δεκ 2025 | 00:36

Δυναμική κινητοποίηση των ηθοποιών που προχώρησαν σε απεργία: "Να ξαναγίνουμε επάγγελμα, δεν είμαστε εθελοντές"

Ηχηρό μήνυμα από το κέντρο της Αθήνας για συλλογικές συμβάσεις έστειλαν οι ηθοποιοί - Δεν άνοιξαν τα θέατρα το Σάββατο 27/12

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΣΕ 27 Δεκ 2025 | 14:35

Θέατρα: Κλειστά το Σάββατο λόγω απεργίας των ηθοποιών - Αντιδράσεις από ΕΝΘΕΠΑ και ΠΕΘ

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 προχωρούν οι ηθοποιοί - Δεν κλείνουν όλα τα θέατρα αναφέρει η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Δεκ 2025 | 15:22

Φλώρινα: Το συγκρότημα Banda Entopica καταγγέλλει τον δήμαρχο για επίθεση - "Ποιος σας άφησε να τραγουδήσετε σλάβικα;"

Σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας, άτομο από το κοινό ανέβηκε στη σκηνή, έσπρωξε τον τρομπετίστα και απειλούσε ότι θα καλέσει το 100.

24 Δεκ 2025 | 09:34

Απονεμήθηκαν τα πρώτα βραβεία του D-Athens Διονύσια Greek 2025

Με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και τη θεατρική κοινότητα ολοκληρώθηκαν με την τελετή απονομής βραβείων και επαίνων την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου τα D-Athens Διονύσια Greek 2025

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ 24 Δεκ 2025 | 09:17

Σμαράγδα Καρύδη – Θοδωρής Αθερίδης: Η κοινή τους πορεία στη ζωή και στη σκηνή, πριν ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους [βίντεο]

Οι κοινές τους συνεργασίες στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, πριν το τέλος της κοινής τους πορείας.

ΔΕΝ "ΜΑΣΗΣΕ" ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 23 Δεκ 2025 | 20:14

Τάσος Χαλκιάς: Οι συνάδελφοί μου που λένε ότι πρέπει να γίνει η Επίδαυρος μιούζικαλ, πρέπει να είναι πάρα πολύ βλάκες

Ακόμη και τώρα με φωνάζουν "Σάκη", σημείωσε ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι στο θέατρο δεν μπαίνουν εύκολα "φορετοί"

22 Δεκ 2025 | 09:00

"Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" είναι μια παράσταση χωρίς φίλτρα που αναμένουμε ανυπόμονα

"Γελάμε λίγο πριν μας πάρει από κάτω" φαίνεται να μας λεει η Φωτεινή Αθερίδου στο νέο της έργο "Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου", που ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, από 24 Ιανουαρίου, με Χειλά-Φαμέλη, Τιτόπουλο και μουσική Σκιαδαρέσες.

ΣΤΙΣ 21/12 20 Δεκ 2025 | 15:06

Μαρία Καρυστιανού: Σε αυτή τη θεατρική παράσταση θα δώσει το "παρών" για να μιλήσει

Η Μαρία Καρυστιανού σε συζήτηση στο θέατρο ανοιχτή για το κοινό.

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ 20 Δεκ 2025 | 11:43

Ολγα Κεφαλογιάννη και Αγάπη Πολίτη, κομψές σε θεατρική πρεμιέρα

Οι δύο κυρίες, κομψές όπως πάντα, πόζαραν χαμογελαστές στον φωτογραφικό φακό.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 19 Δεκ 2025 | 19:25

Αμερικανικό δημοσίευμα: Ο Νικ Ράινερ, που δολοφόνησε τους γονείς του, πάσχει από σχιζοφρένεια

Ο Ράινερ πρόσφατα φέρεται να είχε εισαχθεί σε ένα κέντρο απεξάρτησης, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, με έδρα το Λος Άντζελες που ειδικεύεται στις ψυχικές ασθένειες

19 Δεκ 2025 | 10:14

Πρώτες φωτογραφίες από τον sold out "Αρχιμάστορα Σόλνες" με τον Άρη Λεμεπεσόπουλο

Με συνεχόμενα sold out ξεκίνησε ο πολυαναμενόμενος "Αρχιμάστορας Σόλνες" του Χένρικ Ίψενμε με τον Άρη Λεμπεσόπουλο στον εμβληματικό ρόλο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 09:03

Αποθέωσαν τον Μαζωνάκη στην πρεμιέρα του, παρά τις καταγγελίες: "Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός" [βίντεο]

Το κοινό τον υποδέχθηκε με θερμό χειροκρότημα και τον αποθέωσε από τα πρώτα λεπτά της εμφάνισής του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ 19 Δεκ 2025 | 07:44

Αρωμα Greek Mafia πίσω από τις καταγγελίες για Μαζωνάκη: Γιατί "δείχνει" συγκεκριμένο επιχειρηματία της νύχτας

Από αυτά τα άτομα, εκπορεύονται οι "οργανωμένες" εκβιαστικές επιθέσεις, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ 18 Δεκ 2025 | 11:34

Επίσημη απάντηση Μαζωνάκη για τις καταγγελίες σε βάρος του: "Οργανωμένο σχέδιο εκβίασης με ψευδομάρτυρες"

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη, αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ 17 Δεκ 2025 | 09:01

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ή θανατική ποινή ο Νικ Ράινερ - Κατηγορείται για τη δολοφονία των γονιών του

Ο Νικ Ράινερ παραμένει κρατούμενος χωρίς εγγύηση και ενδέχεται να απολογηθεί σήμερα - Οι αρχές δεν έχουν αναφερθεί σε πιθανό κίνητρο για τη διπλή δολοφονία.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ 17 Δεκ 2025 | 07:53

Αποκάλυψη: Και ένας πρώην παίκτης reality ετοιμάζεται να καταγγείλει τον γνωστό τραγουδιστή

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους δύο άντρες που ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση και ανήθικες προτάσεις.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 16 Δεκ 2025 | 17:15

"Έζησα μόνο 20 χρόνια μαζί του και μου λείπει 45": Συγκινεί η χήρα του Νίκου Ξυλούρη

Στη θεατρική σκηνή η ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα, Νίκου Ξυλούρη

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 16 Δεκ 2025 | 15:43

"Δεν θα φύγεις, δεν θα πας πουθενά": Τι αναφέρει ο ένας καταγγέλλων για τον πασίγνωστο τραγουδιστή

"Ολα αυτά είναι έωλα, δεν έχουν συμβεί ποτέ. Θέλουν να με πλήξουν επικοινωνιακά" απαντά ο τραγουδιστής για τις καταγγελίες

«ΦΕΡΟΤΑΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΑ» 16 Δεκ 2025 | 11:20

Νικ Ράινερ: Βρέθηκαν αίματα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του - Είχε καυγαδίσει με τον πατέρα του πριν τη διπλή δολοφονία

"Ο Νικ είχε τρομάξει τους πάντες, φερόταν αλλοπρόσαλλα και ρωτούσε συνεχώς τους παρευρισκόμενους αν είναι διάσημοι", αναφέρουν πηγές σε ξένα Μέσα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΙΟΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗ 16 Δεκ 2025 | 10:42

50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο με τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου - Με εξαιρετικό καστ, παραστάσεις σε Αθήνα και Λάρισα

Το Θεσσαλικό Θέατρο γιορτάζει 50 χρόνια αδιάλειπτης καλλιτεχνικής παρουσίας και δημιουργικής προσφοράς, παρουσιάζοντας στην Κεντρική Σκηνή 2025-2026 τον "Μισάνθρωπο" του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΒΡΙΑΝΟΥ 16 Δεκ 2025 | 10:11

Τελευταίες παραστάσεις για την "Πύλη της Κόλασης" στο Αμφι-θέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου

Το έργο που καθήλωσε τους θεατές συνεχίζεται για δέκα μοναδικές βραδιές κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 έως τις 6 Ιανουαρίου.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΟΜΒΑ 16 Δεκ 2025 | 09:38

Σπύρος Μπιμπίλας: "Αυτοί που καταγγέλλουν τον γνωστό τραγουδιστή για παρενόχληση θα πρέπει να προχωρήσουν"

"Το διάβασα, αυτοί που καταγγέλλουν τον γνωστό τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση θα πρέπει να προχωρήσουν", δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 15 Δεκ 2025 | 19:38

Γιάννης Σμαραγδής: Δέχθηκα απειλές θανάτου για να μη γυρίσω τον "Καποδίστρια" [βίντεο]

Ο Γιάννης Σμαραγδής αποκάλυψε πως η κυκλοφορία της ταινίας δεν ήταν βέβαιη, αφού "υπήρχαν μέχρι και απειλές για να μην προβληθεί στη μεγάλη οθόνη"

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 15 Δεκ 2025 | 18:32

Ρομπ Ράινερ: Συνελήφθη ο γιος του για τη δολοφονία των γονιών του - 4 εκατ. δολάρια η εγγύηση αποφυλάκισης

Το ζευγάρι βρήκε νεκρό με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, η κόρη τους Ρόμι, μέσα στο σπίτι που βρίσκεται σε προάστιο του Λος Άντζελες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 15 Δεκ 2025 | 17:59

"Δεν έχω καμία σχέση": Ο πασίγνωστος τραγουδιστής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε σεξουαλική κακοποίηση

Ο ένας εκ των δύο καταγγελλόντων υποστηρίζει ότι διαθέτει μάρτυρες που μπορούν να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς του για τον γνωστό τραγουδιστή

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ 15 Δεκ 2025 | 17:57

Απαράδεκτη ανάρτηση Τραμπ για τον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ: "Είχε εμμονή μαζί μου ο πρώην πετυχημένος σκηνοθέτης"

Με μια ανάρτηση στο Truth Social, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στον δολοφονημένο Ρομπ Ράινερ και τον κατηγορεί ότι είχε… εμμονή εναντίον του

ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ 15 Δεκ 2025 | 16:21

"Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες": Πρεμιέρα για την παράσταση στο Πτι Παλαί

Η Ρένη Πιττακή ερμηνεύει και πάλι τη μοναχική Λιλύ, έναν ρόλο για τον οποίο ξεχώρισε και επαινέθηκε ιδιαίτερα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 15 Δεκ 2025 | 16:02

"Μαύρη Γαλότσα": Μία κωμωδία για όλη την οικογένεια

Η "Μαύρη Γαλότσα" της Βάσιας Αργέντη με τους: Ελένη Καστάνη, Μέμο Μπεγνή και Αντιγόνη Νάκα θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥΣ 15 Δεκ 2025 | 12:05

Μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του: Τους βρήκε η κόρη τους, ανακρίνεται ο γιος

Τα άψυχα σώματα του ζευγαριού φέρεται να εντόπισε η κόρη τους, Ρόμι, η οποία ζει ακριβώς απέναντι από το σπίτι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Δεκ 2025 | 09:32

Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι ηθοποιοί τα Χριστούγεννα - Τι απαντά η Πανελλήνια Ένωση Θεάτρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι ηθοποιοί στα θέατρα στις 27 Δεκεμβρίου διεκδικώντας μία σειρά από αιτήματα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 15 Δεκ 2025 | 08:25

Η ηθοποιός Ευσταθία Τσαπαρέλη στο TheTOC: "Το κράτος μας είναι ανάπηρο και όχι οι Κωφοί"

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη μιλά στο TheTOC για την παράσταση "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού", τη νοηματική γλώσσα και την αδυναμία της κοινωνίας να ακούσει τη διαφορετικότητα.

ΔΙΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 15 Δεκ 2025 | 07:12
ΦΙΑΤ 12 Δεκ 2025 | 11:08

12 τελευταίες παραστάσεις για το θεατρικό φαινόμενο με Μαρκουλάκη και Τρικαλιώτη

Δωδεκα τελευταίες παραστάσεις για την ανατρεπτική βιωματική θεατρική εμπειρία "ΟΛΙΚΗ ΑΜΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΓΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ" στον πρώην βιομηχανικό χώρο της ΦΙΑΤ.

ΘΕΑΤΡΟ 104 12 Δεκ 2025 | 11:00

Αγνή Χιώτη και η Βασιλική Βλάχου ενώνουν το 2026 θεατρικά τις δυνάμεις τους

Από τις 12 Ιανουαρίου και μόνο για 10 παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο Θέατρο 104.

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ CLOUD 9 12 Δεκ 2025 | 10:47

Το Nice n Easy Piraeus Tower παρουσιάζει τον Δημήτρη Χριστοφορίδη με τη νέα του παράσταση

Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης επιστρέφει φέτος με τη νέα του stand-up comedy παράσταση "Λέω να πάρω Κάκτο".

ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ 12 Δεκ 2025 | 10:39

"Το Όνειρο Ενός Γελοίου": Παράταση για τη sold out μυσταγωγία της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη

Η θερμή υποδοχή του κοινού στις πρώτες sold out παραστάσεις του "Ονείρου ενός Γελοίου" ανέδειξε εκ νέου τη δυναμική του έργου και τη μυσταγωγική σκηνική του δύναμη.

ΚΥΠΡΟΣ 11 Δεκ 2025 | 18:56

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μιχάλης Ιγνατίου σε ηλικία 50 ετών

Ο σκηνοθέτης έδινε τους τελευταίους μήνες σκληρή μάχη με τον καρκίνο

10 Δεκ 2025 | 11:47

Ξεκίνησε με sold out το "In Motion" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κατάλληλη για παιδιά από 4 ετών και για όλη την οικογένεια

ΘΕΑΤΡΟ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ 10 Δεκ 2025 | 11:42

Ο "Φιλάργυρος" του Μολιέρου, γίνεται η πιο χριστουγεννιάτικη ιστορία

Μια αστεία, διαδραστική, ευφάνταστη και μαγική παράσταση για όλη την οικογένεια.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10 Δεκ 2025 | 11:34

Τα Xριστουγεννιάτικα Ζαμομίνια και η μυστηριώδης εξαφάνιση του Αη Βασίλη, στο θέατρο Πορεία

Τα Ζαμομίνια, αυτή η υπέροχη μουσική ομάδα, έχει βρει τη θεατρική της στέγη στο Πορεία.

ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 09 Δεκ 2025 | 13:41

DW: Ο εμφύλιος στο Πάπιγκο για τις βίλες του εφοπλιστή Λαιμού - "Μου είπαν ότι θα με φάνε οι αρκούδες"

Το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο είναι αναμφισβήτητα δύο από τα ομορφότερα χωριά όχι μόνο του Ζαγορίου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 08 Δεκ 2025 | 16:51

Το ''Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" βασισμένο στο βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά για λίγες ακόμα παραστάσεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές γεμάτες επιτυχίες, εξαιρετικές κριτικές και θερμή ανταπόκριση από το κοινό, το έργο ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Θέατρο Αλκμήνη.

04 Δεκ 2025 | 14:30

"Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα μάς καλεί σε ένα ταξίδι όπου οι ευχές παίρνουν ζωή και το παραμύθι αρχίζει ξανά – εδώ, στο Μέγαρο, από τις 20 Δεκεμβρίου 2025 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2026.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 04 Δεκ 2025 | 10:58

"Το ημερολόγιο ενός τρελού": Η σπουδαία παράσταση του Στάθη Λιβαθινού επιστρέφει για 2η χρονιά

Το συγκλονιστικό πρωτοπρόσωπο αφήγημα του σπουδαίου Ρώσσου λογοτέχνη, παρουσιάζεται για 2η σεζόν και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, σε μια εντελώς νέα θεατρική προσέγγιση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 04 Δεκ 2025 | 10:30
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 03 Δεκ 2025 | 17:57

Κατεβάζουν αυλαία τα θέατρα στις 5 Δεκεμβρίου λόγω απεργίας των ηθοποιών - Ποιες παραστάσεις αναβάλλονται

Οι ηθοποιοί υπογραμμίζουν πως "δεν ανεχόμαστε άλλο να κάνουμε μήνες πρόβες χωρίς να τις πληρωνόμαστε και να βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο όνομα μας"

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΤΡΙΑΡΙΔΗ 02 Δεκ 2025 | 10:02

Επιζών από το ναυάγιο της Πύλου παρέλαβε το βραβείο Δραματουργίας "Κάρολος Κουν" - Το έργο είναι εμπνευσμένο από εκεί

Στο έργο του Θανάση Τριαρίδη με τίτλο "Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου" απονεμήθηκε το βραβείο Δραματουργίας Ελληνικού Έργου των Βραβείων "Κάρολος Κουν".

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ 02 Δεκ 2025 | 07:05

Τα βραβεία "Κάρολος Κουν" και Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής στο εμβληματικό Θέατρο Ολύμπια - Ολοι οι νικητές

Στο εμβληματικό θέατρο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Βραβείων "Κάρολος Κουν", καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής.

ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ 20 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 01 Δεκ 2025 | 17:02

Oι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση "Λόλα"

Η θρυλική ηρωίδα της Τρούμπας που ενσάρκωσε μοναδικά η Τζένη Καρέζη, η Λόλα, ζωντανεύει ξανά με πάθος και ένταση

ΩΡΑ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ! 01 Δεκ 2025 | 11:03

Πάμε θέατρο: 6+1 παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο και δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα

Ο τελευταίος μήνας του χρόνου φέρνει μαζί του όχι μόνο τη γιορτινή ατμόσφαιρα, αλλά και νέες θεατρικές αφίξεις που αξίζει να μπουν στην ατζέντα σου.

ΣΤΟ ΠΤΙ ΠΑΛΑΙ 29 Νοε 2025 | 09:20

"Μια ζωή": Εξαντλούνται τα τελευταία εισιτήρια για τον συγκλονιστικό μονόλογο της Νένας Μεντή

Ο επιτυχημένος θεατρικός μονόλογος "Μια ζωή" του Πέτρου Ζούλια, με τη Νένα Μεντή, συνεχίζει να κατακτά το κοινό στο Πτι Παλαί.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28 Νοε 2025 | 08:12

Black Friday και στο θέατρο: Οι 5 κορυφαίες παραστάσεις με προσφορές, μην τις χάσετε

Οι πέντε παραστάσεις που συμμετέχουν στην προσφορά - Η προσφορά ισχύει μόνο για online αγορές που θα πραγματοποιηθούν από Πέμπτη 27/11 έως Σάββατο 29/11.

«ΕΦΥΓΕ ΣΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΜΗΝΑ» 27 Νοε 2025 | 23:34

Συγκλονίζει η Μαρία Κίτσου: Στην πρεμιέρα της πρώτης μου παράστασης κηδεύτηκε ο πατέρας μου [βίντεο]

"Ήταν μεγάλο σοκ. Έφυγε μέσα σε ενάμιση μήνα από λευχαιμία", εξομολογήθηκε η Μαρία Κίτσου σε συνέντευξή της

ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ 27 Νοε 2025 | 16:40

"Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο" στο Christmas Theater

Η παράσταση σε σκηνοθεσία του Φωκά Ευαγγελινού, ζωντανεύει έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο φως, όνειρα και εντυπωσιακές εικόνες

26 Νοε 2025 | 13:25

"Η Γέφυρα του Ρεμπέτη": Θεατρικό αφήγημα για τη ζωή του Ανέστη Δελιά και της γυναίκας που τον σημάδεψε

Ο Ανέστης, ένα παιδί που βρέθηκε στα λασπόνερα του Πειραιά,μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Έμαθε μπουζούκι κι έσμιξε με τον Μάρκο,τον Μπάτη,και τον Στράτο.

25 Νοε 2025 | 18:32

Ρώμη: Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση ανεβαίνει στο ιστορικό Off/Off Theatre

Για πρώτη φορά ελληνική παράσταση εντάσσεται στο ρεπερτόριο του ιστορικού ιταλικού θεάτρου "OFF/OFF THEATRE" στη διάσημη πλατεία Campo de’ Fiori στο κέντρο της Ρώμης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 25 Νοε 2025 | 17:00

Σημαντική αλλαγή για την παράσταση "CLEANSED" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για την παράσταση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 24 Νοε 2025 | 18:32

Άλιμος: "Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε" - Καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ανδρας φέρεται να έχει επιτεθεί σε ακόμα δύο γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ EMBASSY THEATER 21 Νοε 2025 | 11:59

Νόνη Δούνια - Κυριάκος Μουρατίδης: Θεατρική βραδιά για το ζευγάρι

Φέτος, η Νόνη Δούνια και ο σύζυγός της Κυριάκος Μουρατίδης γιόρτασαν 21 χρόνια έγγαμου βίου

COSMOTE TV 20 Νοε 2025 | 08:23

"ΡΙΦΙΦΙ": Στις 15 Δεκεμβρίου η πρεμιέρα της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Το "ΡΙΦΙΦΙ" είναι νέα σειρά 6 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και σενάριο Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρας Σακαλή.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 19 Νοε 2025 | 10:35

Μοντέρνα και κομψή η Έλλη Στάη σε θεατρική πρεμιέρα

Η Έλλη Στάη εμφανίστηκε χαμογελαστή στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Αλεξάνδρεια", κερδίζοντας για ακόμα μία φορά το στοίχημα του στιλ.

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ 18 Νοε 2025 | 11:35

"Μνήμη | Λήθη": Μια παράσταση για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση "Μνήμη | Λήθη" σε κείμενα του Δημήτρη Δημητριάδη, διερευνά τη σχέση του Ανθρώπου με τον Χρόνο και τα όρια της ύπαρξής του.

18 Νοε 2025 | 10:29

Ο σπουδαίος Tim Crouch στην Αθήνα – Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό μετά την παράσταση "Ολική άμεση συλλογική επικείμενη επίγεια σωτηρία"

Ο κορυφαίος Βρετανός πειραματιστής Tim Crouch έρχεται στην Αθήνα από τον πολιτιστικό οργανισμό "Λυκόφως".

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 16 Νοε 2025 | 11:17

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μιλά για τη νέα σειρά "Ριφιφί": Εμπνέεται από δύο αληθινές ιστορίες

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας βρέθηκε στην εκπομπή "Καλύτερα δεν γίνεται" και μίλησε μεταξύ άλλων για τη νέα του σειρά το "Ριφιφί".

14 Νοε 2025 | 12:16

Παράταση για την υποβολή πρότασης στο Τμήμα PITCHES Σύγχρονης Ελληνικής Δραματουργίας

Στο πλαίσιο του νέου τριετούς προγράμματος "Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Θεάτρου" που ανακοίνωσαν ο Δήμος Αθηναίων και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ 14 Νοε 2025 | 11:45

"Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου: Επιπλέον παραστάσεις για τον Νοέμβριο - Ολο το εορταστικό πρόγραμμα

Μία περιπέτεια για όλη την οικογένεια, που μας προσκαλεί να ακολουθήσουμε τους ήρωες σε μοναδικές περιπλανήσεις, που φτάνουν … ως στο διάστημα!

ΤΟΥ ALEXANDER GELMAN 14 Νοε 2025 | 11:40

"Κόκκινο ρομάντζο": Ενα έργο ευαίσθητο, ανθρώπινο και βαθιά πολιτικό για την ανάγκη του ανθρώπου να συνδεθεί και να αγαπηθεί

Λιμάνι της Οδησσού, Παρασκευή βράδυ. Ένας άνδρας και μια γυναίκα, φαινομενικά άγνωστοι μεταξύ τους, συναντιούνται τυχαία σε ένα παγκάκι.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 14 Νοε 2025 | 09:21

Η Σία Κοσιώνη για τη συμμετοχή της σε παράσταση: "Ο κόσμος είχε πολύ χαμηλές προσδοκίες" [βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη άφησε για λίγο το πλατό των ειδήσεων πριν μερικές ημέρες και ανέβηκε για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι.

14 Νοε 2025 | 09:07

Ευγενία Σαμαρά: Απόλυτα στιλάτη με oversized blazer και μαύρα μποτάκια σε θεατρική πρεμιέρα

Στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Αρωμα Γυναίκας", στο Θέατρο Βρετάνια, βρέθηκε η Ευγενία Σαμαρά.

14 Νοε 2025 | 06:00

Το MIR 2025 εκτινάσσεται "προς το αναπόδραστο μέλλον"

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης επιστρέφει για 17η χρονιά "απλώνοντας" στους πιο απρόσμενους χώρους 16 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις στα όρια των τεχνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (21-30/11).

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ 13 Νοε 2025 | 20:40

Πρεμιέρα για την παράσταση "Το Όνομα" : Όλες οι λαμπερές εμφανίσεις

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, παρουσιάζεται στο Αθηνά μία από τις πιο έξυπνες κωμωδίες που έχουν γραφτεί στο παγκόσμιο θέατρο.

13 Νοε 2025 | 06:01

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 12:56

Ολγα Κεφαλογιάννη: Κομψή με total black, στην πρεμιέρα της παράστασης που σκηνοθετεί ο Μαρκουλάκης

Στη θεατρική πρεμιέρα της παράστασης "Το όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός την Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 12 Νοε 2025 | 12:33

Ελλη Στάη: Απόλυτα σικ σε βραδινή έξοδο, με λευκό κοστούμι και πουκάμισο στο χρώμα του χειμώνα

Η Ελλη Στάη αγαπά το λευκό στα ρούχα της και το έχει αποδείξει σε πολλές εμφανίσεις της.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ" 12 Νοε 2025 | 10:36

Γερονικολού - Τσιμιτσέλης: Θεατρική έξοδος για το ζευγάρι - Με off shoulder φόρεμα σε ζεστή απόχρωση η ηθοποιός

Στην πρεμιέρα της παράστασης "Το Όνομα", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, βρέθηκαν η Κατερίνα Γερονικολού και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, πραγματοποιώντας μια χειμερινή βραδινή έξοδο.

ΤΗΣ ΣΑΡΑ ΚΕΙΝ 12 Νοε 2025 | 09:43

"Cleansed" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά - Sold out ο πρώτος μήνας παραστάσεων, άνοιξαν νέες ημερομηνίες

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, έχουν ήδη ανοίξει νέες ημερομηνίες στην προπώληση για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ 11 Νοε 2025 | 08:10

Η εβδομάδα στις σκηνές της Αθήνας - Ολες οι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα και αξίζει να δείτε

Οι θεατρόφιλοι της πόλης έχουν μπροστά τους μια εβδομάδα γεμάτη επιλογές και αρκετές εκπλήξεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ 10 Νοε 2025 | 12:39

Έφυγε από τη ζωή ο σημαντικός σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Ζερβόπουλος

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Νίκος Ζερβόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

ΘΕΑΤΡΟ 08 Νοε 2025 | 11:57

Η Σία Κοσιώνη στο σανίδι: Η πρεμιέρα της ως ηθοποιός σε θεατρική παράσταση - Συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη [εικόνες - βίντεο]

Η Σία Κοσιώνη υποδύεται τον εαυτό της στην παράσταση "Παραδοσιακώς Ακατάλληλο" στο Κολλέγιο Αθηνών - Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από την ερμηνεία της

ΣΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ 2025 07 Νοε 2025 | 11:44

Κάτια Δανδουλάκη: Η μεγάλη κυρία του θεάτρου σε μία super stylish εμφάνιση - Συνδύασε τη διαφάνεια με το βελούδο

Η Κάτια Δανδουλάκη ξεχωρίζει σε κάθε της εμφάνιση με το στιλ της και τη διαχρονική γοητεία της

ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ 07 Νοε 2025 | 11:33

Μαριλίτα Λαμπροπούλου - Δημήτρης Λάλος: Η νέα δημόσια εμφάνιση του ζευγαριού στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Δημήτρης Λάλος και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου εμφανίστηκαν μαζί στην εντυπωσιακή τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2025 από το "Αθηνόραμα"

ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ 07 Νοε 2025 | 08:50

Πρεμιέρα για την παράσταση "Στην εξοχή" στο Θέατρο Αποθήκη παρουσία πολλών επωνύμων [εικόνες]

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης "Στην εξοχή", σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Αποθήκη.

ΘΕΑΤΡΟ ARK 05 Νοε 2025 | 10:49

Ο Κάφκα μέσα από το βλέμμα του Αρη Μπινιάρη - Πρώτες φωτογραφίες της "Δίκης" με τον Παπασπηλιόπουλο

Πρεμιέρα κάνει απόψε ένα από τα απόλυτα... sold out της φετινής σεζόν, η παράσταση "Δίκη", σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

"ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ" 05 Νοε 2025 | 09:28

Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025: Η παράσταση που σάρωσε - Βαλτινός & Ναυπλιώτου οι καλύτεροι ηθοποιοί, όλοι οι νικητές

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 του "αθηνοράματος" απονεμήθηκαν για 27η συνεχή χρονιά, στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ EMBASSY 05 Νοε 2025 | 06:17

Η Όλγα Τρέμη super chic σε θεατρική πρεμιέρα

Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη πόζαρε χαμογελαστή στον φωτογραφικό φακό στην πρεμιέρα της παράστασης "Η Κόμισσα της Φάμπρικας"

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 04 Νοε 2025 | 09:58

Συγκινητικές στιγμές: Βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Θεσ/νίκης οι σπουδαίοι ηθοποιοί του παλιού κινηματογράφου [εικόνες]

Οι νεότεροι τίμησαν τους θρύλους που τους ενέπνευσαν, απονέμοντάς τους βραβεία και αναγνωρίζοντας τη διαχρονική τους προσφορά στην τέχνη.