Αυτά είναι τα 10 πιο σουρεαλιστικά τοπία του κόσμου

Δεν πρόκειται για τα τυπικά -τοπία εξωτικά, με γαλαζοπράσινα νερά, αμμουδιές και φοίνικες. Είναι όμως μαγικά, ακριβώς επειδή είναι «σουρεαλιστικά», σαν έργα pop art.

SHARE THIS
0
SHARES

Έχουν εξάψει τη φαντασία και έχουν προκαλέσει αμηχανία στους επιστήμονες, που επί σειρά ετών έχουν προσπαθήσει, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, να δώσουν μία ικανοποιητική ερμηνεία στα «φαινόμενα».

Η λίμνη Hllier στην Αυστραλία με τα νερά στο χρώμα της βιολέτας. Οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει απάντηση για το φαινόμενο.
Η λίμνη Hllier στην Αυστραλία με τα νερά στο χρώμα της βιολέτας. Οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει απάντηση για το φαινόμενο.

Πρόκειται για σημεία του πλανήτη που αποτελούν σταθερά, πόλο έλξης, όχι μόνο για ερευνητές, αλλά και για όσους δίνουν μία διαφορετική, πέρα από τα προφανή, ερμηνεία στη λέξη «ταξίδι». 

Από την Κίνα μέχρι τη Μαδαγασκάρη και από την Τουρκία μέχρι τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ιδού Τα 10 πιο σουρεαλιστικά τοπία, όπως τα παρουσιάζει ο Independent (μάλιστα, το άρθρο έχει υπότιλο, Ποιός έχει ανάγκη από photoshop;)

 

Dallol, Αιθιοπία

Το ηφαιστιογενές αυτό τοπίο, με το απόκοσμο φως, είναι αποτέλεσμα της συνύπαρξης όξινων ιαματικών πηγών με θερμοπίδακες αερίου και εντυπωσιακούς σχηματισμούς άλατος. Το κλίμα στον κρατήρα του Dallol καταγράφει μία από τις πιο υψηλές θερμοκρασίες στη Γη, με μέσο όρο το καλοκαίρι τους 46C. Οι πολύχρωμες λίμνες είναι δε τόσο τοξικές, ώστε οι θειούχοι ατμοί δυσκολεύουν την αναπνοή, συνεπώς και την παραμονή σε αυτές. 

 

Salar de Uyuni, Βολιβία

Η μεγαλύτερη αλμυρή λίμνη της Γης, βρίσκεται κοντά στην κορυφή των Άνδεων, στη νοτιοδυτική Βολιβία και δίνει στον επισκέπτη την ψευδαίσθηση ότι περπατά στον αέρα.

Η επιφάνεια της, μια κρούστα άλατος έκτασης 10.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων μοιάζει με τεράστιο καθρέφτη. Σύμφωνα με το μύθο φυλής Aymara των Άνδεων, η Salar σχηματίστηκε από τα δάκρυα του θεάς του βουνού Tunupa όταν εγκαταλείφθηκε από τον σύζυγό της Kusku.

 

Λίμνη Natron, Τανζανία

Αυτή η λίμνη από αλάτι και σόδα στην περιοχή Αρούσα της βόρειας Τανζανίας εξατμίζεται εντελώς το καλοκαίρι, φέρνοντας στην επιφάνεια τον εκπληκτικό κόκκινο σαν αίμα βυθό της, όπου βασιλεύουν μικροοργανισμοί και φύκια που λατρεύουν το αλάτι. 

Η λίμνη Natron το καλοκαίρι, όταν τα νερά της έχουν εξατμιστεί
Η λίμνη Natron το καλοκαίρι, όταν τα νερά της έχουν εξατμιστεί

Αρχιπέλαγος Socotra, Υεμένη

Το Σοκότρα είναι ένα αρχιπέλαγος τεσσάρων νησιών που βρίσκονται περίπου 200 μίλια νότια της Αραβικής Χερσονήσου. Απομονωμένο, είναι ενδεικτικό της βιοποικιλότητας του Ινδικού Ωκεανού, αφού σχεδόν το 40 % του συνόλου της χλωρίδας στα νησιά δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη Γη.

Μεταξύ τωνπλέον διάσημων είναι το δέντρο που ονομάζεται «αίμα δράκου» που μοιάζει με γιγάντιο πράσινο μανιτάρι. Η ρητίνη του χρησιμοποιείται αιώνες τώρα από τους ντόπιους ως φάρμακο για τη θεραπεία ασθενειών. 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook