«Γιατί να βγεις μ' ένα κορίτσι που ταξιδεύει»

Ηταν σίγουρο ότι δεν θα μείνει αναπάντητη η ανοιχτή επιστολή που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έλεγε γιατί «να μην βγεις μ' ένα κορίτσι που ταξιδεύει». Η απάντηση ήρθε... και είναι ελληνική!

giati-na-bgeis-m-ena-koritsi-pou-taksideuei
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο δημοσιογράφος του «theTOC.gr» Ευθύμης Τσιλιόπουλος με χιούμορ και αφοπλιστικά επιχειρήματα, απαντά στη συγγραφέα της ανοιχτής επιστολής «Γιατί να μη βγεις μ' ένα κορίτσι που ταξιδεύει» Άντι Ζαρσάντιας που τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου. Έτσι, αν πραγματικά μπήκατε έστω και λίγο σε δίλημμα, αν πρέπει ή δεν πρέπει, ο Ευθύμης θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια δεύτερη γνώμη!

«Βγες με ένα κορίτσι που ταξιδεύει. Δεν χρειάζεται να νοιάζεσαι αν την ευχαριστήσεις. Εφόσον, μια έξοδος για φαγητό και σινεμά θα την απογοητεύσει και ούτε θα εντυπωσιαστεί από το καινούριο σου αμάξι ή το ακριβό σου ρολόι, έχεις και τις ανάλογες οικονομίες. Πολύ εύκολα μπορείς να την ικανοποιήσεις με μια εκδρομή σε κάποιο απομονωμένο μέρος. Τα βράχια είναι δωρεάν, άντε να αγοράσεις κάνα ισοτονικό.

Βγες με ένα κορίτσι που ταξιδεύει. Δεν θα δεις ανούσια θεάματα, και θα μπορείς να ξοδέψεις τα λεφτά σου για μια εβδομάδα κάπου πιο συναρπαστικά. Θα δεις πράγματα που δεν έχεις δει, θα γνωρίσεις άλλα μέρη, θα γνωρίσεις ανθρώπους.

Το πιθανότερο είναι ότι δεν μπορεί να κρατήσει μια σταθερή δουλειά. Στις μέρες μας βέβαια, αυτό δείχνει ότι μπορεί να βρει δουλειά. Είναι όμως δημιουργική, έχει κέφι για ζωή και ενέργεια. Μεγάλο προσόν ότι δεν χρειάζεται να της μιλάς για την βαρετή δουλειά σου και αναμοχλεύεις τα όσα δυσάρεστα και αγχωτικά συμβαίνουν εκεί.

Βγες με ένα κορίτσι που ταξιδεύει. Μπορεί να έχει πετάξει το πτυχίο της, να κάνει ζωή μποέμ και να μην ξέρει πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα πληρωθεί, αλλά θα έχει ελεύθερο χρόνο όταν έχεις και εσύ και θα κάνετε ένα σωρό ωραίες τρέλες μαζί.

Βγες με ένα κορίτσι που ταξιδεύει, γιατί έχει επιλέξει μια ζωή αβεβαιότητας. Αυτό θα σε συμπληρώσει αν είσαι από εκείνους που πατάνε σταθερά στη γη, θα σου δώσει λίγη λάμψη και χαρά για την ζωή. Αν δε είσαι και εσύ «ελεύθερη ψυχή» θα βρεις σύντροφο στο μακρινό και αλλόκοτο ταξίδι της ζωής.

Βγες με ένα κορίτσι που ταξιδεύει. Γιατί λέει πάντα αυτό που έχει στο μυαλό της και η αλήθεια είναι πάντα προτιμότερη από υπεκφυγές και δικαιολογίες. Γιατί θα σου πει αυτά που πρέπει και δεν θα σου χαϊδέψει τα αυτιά, γιατί έχει δει και γνωρίσει πολλά και δεν φοβάται να στήσει ολόκληρη συζήτηση για τα παγκόσμια ζητήματα ή τα θέματα κοινωνικής ευθύνης. Και επειδή ξέρει να δείχνει σεβασμό για τη διαφορετικότητα, θα σε δεχτεί γι' αυτό που είσαι.

Ποτέ δεν θα σε χρειαστεί. Τέλεια! Εκτός που δεν θα χρειάζεται συνέχεια να ανοίγεις βαζάκια, να φτιάχνεις τις πρίζες, να κατεβάζεις πράγματα από ψηλά ράφια. Ξέρει πώς να στήσει μια σκηνή ή να κάνει την πιο πολύπλοκη κατασκευή χωρίς τη δική σου βοήθεια. Μαγειρεύει καλά και δεν σε χρειάζεται να της πληρώνεις τα γεύματα. Είναι πολύ ανεξάρτητη και δεν την ενδιαφέρει αν θα την ακολουθήσεις στα ταξίδια της ή όχι. Μιλάει στους ξένους και γνωρίζει πολλούς ενδιαφέροντες ομοϊδεάτες απ' όλο τον κόσμο που μοιράζονται το πάθος και τα όνειρά της και θα σε βαρεθεί, δίνοντας πάμπολλες ευκαιρίες να απαλλαγείς αν βαρέθηκες εσύ.

Γι αυτό βγες μ' ένα κορίτσι που ταξιδεύει. Γιατί εκτός των άλλων, θα λείπει αρκετά, ώστε να κάνεις και εσύ ό,τι θες... ναι, ναι ό,τι θες».

Υπάρχει και μια ακόμα απάντηση, που μπορείτε να δείτε εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook