Οι λάτρεις του σκι πάνε στο Χ.Κ. «Βόρας-Καϊμάκτσαλαν»

Το «Βόρας-Καϊμάκτσαλαν» έχει κλέψει τις καρδιές των σκιέρ που αναζητούν τη συγκίνηση και την περιπέτεια στο βουνό και το χιόνι!

oi-latreis-tou-ski-pane-sto-xk-boras-kaimaktsalan
SHARE THIS
0
SHARES

Στον απόηχο της διεξαγωγής των διεθνών αγώνων χιονοδρομίας που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο σαββατοκύριακο, η «ήρεμη δύναμη» των χιονοδρομικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, το «Βόρας-Καϊμάκτσαλαν» έχει κλέψει τις καρδιές των σκιέρ που αναζητούν τη συγκίνηση και την περιπέτεια στο βουνό και το χιόνι!

Στον νομό Πέλλας και το όρος Βόρας, στα 2.090 μέτρα, το τρίτο μεγαλύτερο βουνό της χώρας και στη σκιά του «κλέφτη του Καϊμακιού» - αυτό σημαίνει Καϊμάκτσαλαν - που είναι και η υψηλότερη κορυφή του βουνού στα 2.524, το ανανεωμένο χιονοδρομικό, κέρδισε φέτος το στοίχημα και προσέλκυσε εκ νέου τους χιλιάδες επισκέπτες του, χάρη στις ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες και παροχές του.

Το Κέντρο διαθέτει 13 πίστες, 4 αναβατήρες (η Κρέμαση θα σας πάει λίγο πιο χαμηλά απ' την κορυφή, στα 2.480) που καλύπτουν τις χιονοδρομικές ανησυχίες και των πιο έμπειρων σκιέρ που θέλουν να δοκιμάσουν την ένταση της αδρεναλίνης να χτυπάει «κόκκινο», διασχίζοντας τις πίστες με θέα προς την οροσειρά της Πίνδου και τον Όλυμπο.

Ακόμα, όμως, και για τους πιο «διαλλακτικούς» φίλους του βουνού, η φύση δεν είναι «μακρινό όνειρο». Αντίθετα, ένα snowcat είναι το όχημα που θα σας πάει στην κορυφή... κυριολεκτικά! Μια μοναδική περιήγηση, προς την κορυφή του βουνού, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, είναι η εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Κι αν σας ανοίξει η όρεξη για παραπάνω βόλτες, μπορείτε πάντα να απολαύσετε την πίστα των snowmobile ή, τέλος, να ξεκουραστείτε και να δοκιμάσετε την τοπική παραδοσιακή κουζίνα της Πέλλας στα δύο σαλέ του χιονοδρομικού που βρίσκονται στην είσοδο και τις πίστες.

Το χιονοδρομικό κέντρο φέτος θα λειτουργήσει - εφ’ όσον και ο καιρός το επιτρέψει - μέχρι το τέλος Απριλίου. Σπεύσατε!

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook