Πάμε για σκι στον Παρνασσό με το Nissan X-Trail - Part 2

Το Nissan X-Trail του TheTOC.gr, έχει πάρει ξανά τους δρόμους. Φτάσαμε μέχρι την Αράχωβα και συνεχίζουμε για το ανανεωμένο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού.

SHARE THIS
0
SHARES

Μετά από ένα χαλαρό και άνετο δίωρο ταξίδι με το Nissan X-Trail– ομολογώ από τα πιο ξεκούραστα που έχουμε κάνει – φτάνουμε στην Αράχωβα, που μοιάζει σαν έτοιμη από καιρό να μας υποδεχθεί.

Χ: Δεν έχεις παράπονο. Μια χαρά ήρθαμε!

Ρ: Αφού το είπα! «Από τα πιο ξεκούραστα»

Χ: Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο X-Trail;

 

Ρ: Η ησυχία στην καμπίνα, η οικονομία και το γεγονός ότι έτρεχες τόσο πολύ (όσο δεν πρέπει να γραφτεί επισήμως) και εγώ δεν το πήρα είδηση. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα αυτοκίνητο 1600 κυβικών πηγαίνει τόσο άνετα στον αυτοκινητόδρομο!

Χ: Νομίζω ότι έχεις πιάσει τα βασικά σημεία. Θες τώρα να μας πεις για την Αράχωβα;

Ρ: Επιτέλους!

 

Η Αράχωβα είναι διαχρονική αξία. Παρ' ότι είναι νωρίς το απόγευμα μιας καθημερινής, η ζωή στη «βασίλισσα» του Παρνασσού κυλά κανονικά, σε ρυθμούς «τουριστικούς».

 

Τα καφέ και τα ταβερνάκια είναι φωτισμένα και στολισμένα, το ίδιο και τα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα που σε προκαλούν να μπεις και να ψωνίσεις με την πολυχρωμία και τα αρώματα τους.

 

Το καλύτερο βέβαια της καθημερινής, είναι ότι ουσιαστικά είναι σαν να έχεις το χωριό όλο δικό σου για να το χαρείς και να το περπατήσεις, όπως του αξίζει!

Χ: Το καλύτερο είναι ότι παρκάρεις το Nissan X-Trail χωρίς κόπο όπου θέλεις!

 

Ρ: Δεν εννοούσα αυτό(!) αλλά ότι χωρίς να σπρώχνεσαι από τον κόσμο, μπορείς να χαθείς στα καλντερίμια που -χωρίς να το καταλάβεις- θα σε ανεβάσουν μέχρι την κορυφή του οικισμού, στην εκκλησία του Άη Γιώργη, για να ξανακατέβεις μετά και να πιεις και

 

ένα παραδοσιακό καφεδάκι ή να τσιμπήσεις λίγα μερακλίδικα μεζεδάκια με τσιπουράκι ντόπιο στο «Πανελλήνιον» (από το 1938), να δροσιστείς με το κρυστάλλινο νερό από την διπλή κρήνη πιο δίπλα, να πάρεις αρωματικά χαρμάνια από βότανα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα στην Αθήνα.

 

Ετσι κι αλλιώς, είναι λίγες οι στιγμές που το χωριό θα μείνει μόνο για σένα – ήδη οι προβλέψεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μιλούν για κρατήσεις που θα αγγίξουν το 90% - και το ανανεωμένο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, έχει βάλει για τα καλά το χεράκι του σ' αυτό.

Χ: Έχουμε φτάσει στη στροφή για το χιονοδρομικό! Να στρίψω;

Ρ: Κάτσε να βγάλουμε μία φωτό! Θα ανέβουμε αμέσως. Δεν κρατιέμαι!

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού φέτος είναι καλύτερο από ποτέ: μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αναβάθμισης του, με την αντικατάσταση και απόσυρση και αποξήλωση τριών αναβατήρων (της Αφροδίτης, του Βάκχου και του Δία) και την εγκατάσταση ενός νέου, υπερσύγχρονου αναβατήρα τύπου combi, δημιουργήθηκε μια νέα πίστα, η Αφροδίτη, με μεγάλο πλάτος, εναλλαγή του τεραίν και ικανοποιητικό βαθμό δυσκολίας για όσους είναι καλοί χιονοδρόμοι και το σημαντικότερο; με τον ίδιο, για έβδομη χρονιά, τιμοκατάλογο, που δεν έχει την παραμικρή αύξηση ενώ ισχύουν όλες οι πολυποίκιλες εκπτώσεις!

 

Οπότε τώρα ξέρεις ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο της χώρας: σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, είναι το πλέον αξιόπιστο σε παροχή υπηρεσιών και το πιο οικονομικό σε σχέση με ό,τι προσφέρει!

 

Ρ: Και ξέρεις Χρήστο μου; Εσύ που είσαι λάτρης του «ζειν επικινδύνως», τώρα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα: μια πρωτοποριακή εγκατάσταση σταθερού διχτυού που τοποθετείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα διασφαλίζει στην πίστα την ασφάλεια σου, στα επικίνδυνα σημεία 100%. Είσαι για μια βόλτα στην κόκκινη πίστα;

 

Χ: Ναι, πως, πότε ανοίγει το χιονοδρομικό;

Ρ: Τα επίσημα εγκαίνια για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι στις 20 Δεκεμβρίου και να ξέρεις μας έχω κλείσει ήδη ημερήσιες κάρτες! Θέλω να βάλω τη σανίδα μου και να δοκιμάσω την υπέρ-πίστα των 2.5000 μέτρων που έχει διαμορφωθεί από τον «Βάκχο» μέχρι την «Αφροδίτη Νο1α» - σ' αυτή την πίστα θα διοργανώνονται διεθνείς αγώνες Υπέρ Γιγαντιαίας κατάβασης – μην το πεις, όχι δεν πρόκειται να πάρω μέρος!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook