Ταξίδι με την Aegean: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην παραμυθένια Βιέννη

Η Βιέννη, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, είναι πολύ παραπάνω από μία πόλη για τις γιορτές, είναι ένας μαγικός προορισμός για όλο το χρόνο.

taksidi-me-tin-aegean-oloi-oi-dromoi-odigoun-stin-paramuthenia-bienni
SHARE THIS
0
SHARES

Είναι γνωστό πως η Βιέννη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Όμως η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι πολύ παραπάνω από μία πόλη για τις γιορτές, είναι ένας μαγικός προορισμός για όλο το χρόνο. Άλλωστε, είναι πολλοί αυτοί που παρουσιάζουν τη Βιέννη ως μια πόλη βγαλμένη από παραμύθι.

Είναι άφθονα τα στοιχεία που συνθέτουν την ατμόσφαιρα παραμυθιού: τα πλακόστρωτα σοκάκια, οι ιππήλατες άμαξες που κυκλοφορούν στην πόλη, τα χιονισμένα πάρκα τους χειμερινούς μήνες, τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια σε μπαρόκ στυλ, τα παλάτια...Μάλιστα το παλάτι του Hofburg είναι εκείνο που φιλοξενεί το μουσείο της αγαπημένης των Αυστριακών, της Πριγκίπισσας Σίσυ. Όποιος το επισκεφτεί μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τη γυναίκα πίσω από το μύθο, αλλά και να πάρει μια γεύση από τη ζωή των βασιλέων και των αυτοκρατόρων άλλης εποχής.

Κι αν φτιάχνετε τις βαλίτσες σας για την πόλη, μην ξεχάσετε να πακετάρετε τα καλά σας ρούχα! Η περιπλάνηση σε άλλες εποχές συνεχίζεται με μια επίσκεψη στην παγκόσμιας φήμης όπερα της Βιέννης, όπου επιβάλλεται να απολαύσετε ένα έργο του κλασσικού ρεπερτορίου!

Η Aegean φέρνει κοντά μας και αυτό τον προορισμό! Πρόσφατα άλλωστε στη μαγική πόλη «έστειλε» και τον Aegean Traveller, Κίμωνα, ο οποίος γνώρισε τόσο τη Βιέννη του παραμυθιού όσο και τη σύγχρονη πλευρά της πόλης! Τις «περιπέτειες» του μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Εμπνευστείτε, κλείστε εισιτήρια και ζήστε κι εσείς τις πιο παραμυθένιες διακοπές της ζωής σας!


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook