Τοσκάνη: Σαν το καλό κρασί - Ένα απαράμιλλο ταξίδι σε τέχνη, γεύση, φύση

Τα τοπία της Τοσκάνης μοιάζουν σαν έχουν ξεπηδήσει από πίνακες ζωγραφικής. Ένας τόπος που αν δεν τον επισκεφτείς αξίζει να ταξιδέψεις έστω και νοερά.

SHARE THIS
0
SHARES

Από τους Ετρούσκους στους Ρωμαίους , μέχρι την Αναγέννηση, η Τοσκάνη είναι μία από τις μεγαλύτερες «αποθήκες» τέχνης στον κόσμο. Από μοναδικά έργα ζωγραφικής μέχρι γλυπτά, τοιχογραφίες και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.  

 

 

 

 

Οι επισκέπτες της Τοσκάνης έχουν πολλούς λόγους για να την αγαπήσουν και να γίνει τόπος αναφοράς. Μπορούν να αναζητήσουν αριστουργήματα και να εξερευνήσουν το υπέροχο τοπίο.

 

 

 

 

Οι καλοφαγάδες και οι λάτρεις του οίνου θα εκστασιαστούν. Όσοι αγαπούν την πεζοπορία θα απολαύσουν τα μονοπάτια των βουνών, οι ποδηλάτες τους λόφους και όσοι θέλουν καλοκαιρινές διακοπές τις παραλίες και τα νησάκια. Όσο για τους φοιτητές ή τους εραστές των γραμμάτων; Θα ανακαλύψουν την Ιταλική γλώσσα και την κουλτούρα.  

 

 

 

Υπάρχουν τόσα πολλά να κάνεις και να δεις στην Τοσκάνη που δεν  ξέρεις από πού να αρχίσεις. Φλωρεντία, Σιένα, Πίζα και τόσες πόλεις της τέχνης όπως το Αρέτσο, η Κορτόνα, το Σαν Τζιμινιάνο και η Λούκα- όλα εντυπωσιακά. 

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook