Apple Watch: Τι είναι και πόσο θα αλλάξει τη ζωή μας

Οσο παράξενο και αν ακούγεται με το Apple Watch θα χρησιμοποιούμε λιγότερο το iPhone κινητό μας, αυξάνοντας την αυτονομία του

|
SHARE THIS
0
SHARES

Η χθεσινή παρουσίαση της Apple με έδωσε το iPhone 6 μαζί με το μεγάλο του αδελφάκι το 6 Plus και οι πελάτες της εταιρίας είναι ικανοποιημένοι. Ωστόσο, μεγαλύτερη σημασία ίσως έχει η παρουσίαση του πρώτου wearable της apple , το Apple Watch.

 

Με αυτό το προϊόν η εταιρία από το Κουπερτίνο, ανοίγει το κοινό της, και δείχνει ότι, έστω και με καθυστέρηση, αποφασίζει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό σε όλα τα μέτωπα.
Το Apple Watch είναι εδώ, ή μάλλον θα είναι από το 2015, και με εντυπωσιακή τεχνολογία, σχεδιασμό που θα κριθεί υποκειμενικά και δεκάδες εφαρμογές, θέλει να μας αναγκάσει από εδώ και στο εξής να έχουμε άλλη μία συσκευή που θα χρειάζεται φόρτιση!

 


Διαβάζοντας όμως όλες τις πληροφορίες θα αντιληφθείτε και κάτι άλλο. Το Apple Watch μας δίνει τόσο μεγάλη πρόσβαση στις λειτουργίες του κινητού μας και στην επικοινωνία μας χωρίς καν να ακουμπάμε το iPhone και χωρίς να ενεργοποιούμε τη μεγάλη οθόνη του, ώστε εξελικτικά θα μας προσφέρει σημαντικά αυξημένη αυτονομία   στο κινητό. Και αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό!

 

Τι είναι

Το Apple Watch είναι ένα ρολόι σε τρεις εκδοχές, Basic, Sport και Eidition που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, ηλικιακό φάσμα και σχεδιαστική τάση. Προσφέρεται επίσης και σε δύο διαστάσεις, 38mm και 42mm για να ταιριάξει σε κάθε καρπό, γυναικείο ή ανδρικό.
Το βασικό Apple Watch έχει κάσα από ατσάλι σε ασημί και μαύρο χρώμα, κρύσταλλο από ζαφείρι και μπρασελέ σε πολλά στιλ.
Το Apple Watch Sport, έχει κάσα από αλουμίνιο σε ασημί και γκρι, οθόνη με ανθεκτικό γυαλί ion-X και πολλά πολύχρωμα και διαφόρων ειδών λουράκια.
Το Apple Watch Edition, είναι το βαρύ πυροβολικό των δεξιώσεων, με κάσα από χρυσό 18 καρατίων, γυαλί από ζαφείρι και λουριά διαφόρων υλικών και χρωμάτων για κάθε περίσταση.

 

Πως λειτουργεί
Το Apple Watch δεν χρειάζεται απαραίτητα ένα iPhone για να λειτουργήσει, αλλά μόνο σε συνεργασία μαζί του μπορεί να δώσει όλα έχει σχεδιαστεί να προσφέρει.
Το ρολόι ελέγχεται στην ουσία από την οθόνη αφής αλλά και από την κλασσική κορώνα που υπάρχει στα ρολόγια από τη ιστορική γέννησή τους μέχρι και σήμερα. Φυσικά η Apple δεν θα μπορούσε να μην οικειοποιηθεί ακόμα και την κορώνα, την οποία για την περίσταση ονόμασε Ψηφιακή κορώνα και της έχει δώσει λειτουργικότητα η οποία θυμίζει το ρολεράκι των iPod.

 


Λέει την ώρα!
Θα περίμενε κάποιος ότι αυτό είναι αυτονόητο. Ωστόσο, η Apple βρήκε τον τρόπο να επέμβει και σε αυτό και έτσι το Watch είναι πάντα συνδεδεμένο ώστε να μην χρειάζεται ποτέ ρύθμιση.

 


Προσωποποίηση και εφαρμογές

Το Apple Watch έχει δεκάδες επιφάνειες εργασίας, από διαφορετικά ρολόγια μέχρι φωτογραφίες ώστε το καντράν του να είναι ακριβώς όπως το θέλουμε.
Φυσικά, συνεργάζεται με το κινητό για να μας δώσει πρόσβαση στα sms και τα mms που λαμβάνουμε, μας επιτρέπει να απαντήσουμε από την οθόνη και προσφέρει ακόμα και emoticons στα οποία μπορούμε ακόμα και να επεμβαίνουμε γραφιστικά, π.χ για να μεγαλώσουμε το χαμόγελο!
Ακόμα πιο εντυπωσιακά, με το Apple Watch θα μπορούμε να κάνουμε και μικρά σκίτσα με το δάκτυλό μας για μία νέα μορφή επικοινωνίας. Με τη λειτουργία walkie-talkie θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα με φίλους ενώ με τη λειτουργία tap θα μπορούμε απλά να στέλνουμε ένα «συναίσθημα» στους φίλους μας το οποίο θα φτάσει σε αυτούς ως ένα απαλό τράνταγμα στον καρπό.
Στο Apple Watch μας είναι συνδεδεμένες όλες οι επαφές μας. Μπορούμε να τις ανακαλούμε, να στέλνουμε μηνύματα ή και να τηλεφωνούμε. Υπαρχουν έτοιμα μικρά μηνύματα, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε και τα δικά μας. Τα email μας απεικονίζονται φυσικά και αυτά στην οθόνη.
Το Apple Watch έχει όμως και ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεγάφωνο για σύντομα τηλεφωνήματα! Αν η κουβέντα τραβάει σε μάκρος τη μεταφέρουμε στο κινητό και συνεχίζουμε.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, το Apple Watch με ενημερώνει με ένα μικρό τρέμουλο στον καρπό μας ότι κάτι καινούργιο συμβαίνει.

 

Αισθητήρες-Υγεία

Το Apple Watch είναι φορτωμένο με αισθητήρες. 
Η πιο απλή λειτουργία που μας προσφέρουν είναι με ότι το άγγιγμα δύο δακτύλων στην οθόνη, το τηλέφωνο θα μας παρουσιάζει αμέσως τον καρδιακό μας παλμό.
Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι αισθητήρες θα μετρούν τα πάντα! Πότε είμαστε όρθιο, πότε καθόμαστε, πότε στεκόμαστε, πόσα χιλιόμετρα κάναμε περπατώντας, τρέχοντας ή ποδηλατώντας. Ολες οι παραπάνω πληροφορίες είναι ανεκτίμητες και φυσικά μεταβιβάζονται για περαιτέρω ανάλυση στις σχετικές εφαρμογές υγείας για την δημιουργία της πραγματικής εικόνας της δραστηριότητάς μας

 

Αγορές-Πληρωμές

Πολύ ευχάριστα, το Apple Watch συμμετέχει στο ηλεκτρονικό πορτοφόλι της Apple. Αφού έχουμε φωτογραφήσει τις κάρτες μας το κινητό, το Apple Watch μπορεί αυτόνομα να προβαίνει σε αγορές! Επιλέγοντας ποια κάρτα θα χρησιμοποιήσουμε και αφού σταθούμε κοντά στον ασύρματο αναγνώστη του καταστήματος, με ένα πάτημα της κορώνας έχουμε πληρώσει!
Μαζί με τα παραπάνω, το ρολόι σε συνεργασία με το Passbook που ήδη γνωρίζουμε, αποθηκεύει, τα εισιτήριά μας για το αεροπλάνο, το θέατρο ή ότι άλλο έχουμε και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε παντού.

 

Λοιπές εφαρμογές

Με όλα τα παραπάνω να είναι ήδη εντυπωσιακά, το Apple Watch έχει να προσφέρει και άλλα:
Χρονόμετρο, αντίστροφη μέτρηση, ξυπνητήρια, πρόσβαση στο χρηματιστήριο, πρόσβαση στοδελτίο καιρού, στις φωτογραφίες του κινητού και έλεγχο ακόμα και των ρυθμίσεων του κινητού όπως του Bleutooth, της σίγασης και ακόμα και της ενεργοποίησης του airplane mode. Ακόμα,  δορυφορική πλοήγηση με εντολές στροφής, φυσικά ημερολόγιο και με νέες συναντήσεις να δίνονται ως εντολή Siri στο ίδιο το ρολόι, μουσική από το iPhone αλλά και από την εσωτερική μνήμη του ρολογιού, έλεγχο του Apple TV αλλά και της μουσικής μας βιβλιοθήκης και τέλος χρήση της οθόνης του ρολογιού ως απομακρυσμένου viewfinder για την κάμερα του κινητού μας!
Οι τιμές θα ξεκινούν από τα 349 δολάρια στις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook