Αυτά τα 9 ρομπότ «κλέβουν» τις δουλειές μας

Δημοσιογράφοι, αθλητές, οδηγοί ταξί, νοικοκυρές... όλοι κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν από ρομπότ. Δείτε το πως και το γιατί

auta-ta-9-rompot-kleboun-tis-douleies-mas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο πρόεδρος της Google, Ερικ Σμιντ, πιστεύει ότι τα ρομπότ μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους σε πολλές και διάφορες δουλειές, αν και όπως υπογραμμίζει, «οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί και απρόβλεπτοι».

Αλλά μελλοντολόγοι όπως ο Ρέι Κουρτσβάιλ, επισημαίνουν ότι η ύπαρξη των μηχανημάτων, κάποια μέρα θα αντικαταστήσει εκείνη του προτύπου της ανθρώπινης ύπαρξης.

Και ήδη αυτή η τάση έχει αρχίσει... Το Business Insider παρουσιάζει εννέα... ρομπότ που σήμερα κάνουν τις δουλειές που θα έπρεπε να κάνουν οι άνθρωποι.


Τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα της Google θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα ταξί και τους οδηγούς φορτηγών

 


Αυτά τα αυτοκίνητα της Google είναι ήδη νόμιμα σε ορισμένα κράτη. Καθώς συνεχίζουν να τελειοποιούνται, είναι εύλογο να φανταστεί κανείς ότι κάποια στιγμή σύντομα θα καταλήξουν αν αντικαταστήσουν τα οχήματα παράδοσης ή τα ταξί.

 

Τα ρομπότ θα μάχονται σύντομα στο πλάι των στρατιωτών

 


Μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη μπορούν να πετούν ήδη αποστολές με ή χωρίς ανθρώπινο έλεγχο και η ανάπτυξη των ανθρωποειδών ρομπότ με χέρια και πόδια σημειώνει τόσο τεράστια πρόοδο που μπορεί να καταλήξει να «κλέψει» θέσεις εργασίας στρατιωτών.

Τα τηλεκατευθυνόμενα (drones) της Amazon σύντομα μπορεί να αντικαταστήσουν την UPS και άλλες μεταφορικές εταιρείες

 


Η Amazon τεστάρησε το πρόγραμμα των drones και έκανε όλους να μιλάνε για την αυτοματοποιημένη παράδοση. Αυτό που λέγεται είναι πως η Amazon θα μπρεί μια μέρα να αποστείλει την παραγγελία στο σπίτι σας μέσω του GPS σε 30 λεπτά ή λιγότερο, αν ζείτε σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από ένα ναυτιλιακό κέντρο.
 

Τα ρομπότ θα είναι επιστάτες

 


Είτε πρόκειται για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες ή γηραιότερους ανθρώπους, τα ρομπότ θα χρησιμεύσουν τελικά ως επιστάτες πλήρους απασχόλησης. Ήδη χρησιμοποιείται ένα ρομπότ με «κομμάτια» από ένα βιντεοπαιχνίδι για να διδάξει κοινωνικές δεξιότητες σε αυτιστικά παιδιά και μερικοί λένε ότι τα ρομπότ είναι το μέλλον στη φροντίδα των ηλικιωμένων.

Τα ρομπότ-νοικοκυρές

 


Το iRobot έχει μια σειρά από ρομπότ καθαρισμού σπιτιού που ευχαρίστως θα τρίψει και θα σκουπίσει το πάτωμά σας και όπως λένε όσοι το έχουν χρησιμοποιήσει είναι πραγματικά πολύ καλό.

Η δουλειά των ονείρων των παιδιών, αυτή του «αστροναύτη», θα την πάρουν τα ρομοπότ

 


Το Robonaut της NASA μπορεί να πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις εργασίες που ένας ανθρώπινος αστροναύτης θα έκανε στο διάστημα. Είναι ένα πολύ ασφαλέστερο και πιο προσιτό μέσο για να εξερευνηθεί το σύμπαν.

Ρομπότ- αθλητές!

 


Ο Τίμο Μπολ, ο όγδοος καλύτερος παίκτης πινγκ πονγκ στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει ένα ρομπότ ως αντίπαλό του τον επόμενο μήνα. Μένει να δούμε αν ο άνθρωπος ή η μηχανή μπορεί να διεκδικήσει την κυριαρχία στο πινγκ-πονγκ .

Το λογισμικό μπορεί μια μέρα να βαθμολογεί τις εργασίες των μαθητών

 


Το EdX , ένα μη κερδοσκοπικό σύστημα online μαθημάτων που ιδρύθηκε από το Χάρβαρντ και το MIT, έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που αυτόματα θα βαθμολογεί τις εργασίες αυτών που ΄παρακολουθούν μαθήματα.

Ακόμη και οι δημοσιογράφοι δεν είναι... ασφαλείς

 


Η Narative Science είναι μια εταιρεία της οποίας το λογισμικό δημιουργεί γραπτά ρεπορτάζ: τροφοδοτείται με διάφορα δεδομένα, όπως λεπτομέρειες ενός ποδοσφαιρικού παιχνιδιού, και η... πέννα του λογισμικού γράφει μια ιστορία σχετικά με αυτό. Είναι στοχεύουν στο να καταστήσουν την κατανάλωση των δεδομένων όσο το δυνατόν ευκολότερη σε ανθρώπινο επίπεδο .
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook