Γιατί δεν έχει το Facebook dislike;

Αναρωτιέσαι κι εσύ γιατί το Facebook δεν έχει dislike button για να «στολίσεις» τους «εχθρούς» σου; Δες παρακάτω τι απαντά ο εφευρέτης του like.

giati-den-exei-to-facebook-dislike
SHARE THIS
0
SHARES

Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να πατήσεις dislike στις selfie της ψωνάρας του σχολείου; Ή μήπως ακόμα καλύτερα στην καινούρια photo με το νέο αμόρε του πρώην; Δυστυχώς, για όλους εσάς που ξυπνάτε και κοιμάστε με αυτό το μαράζι τα νέα είναι αποθαρρυντικά.

Ο εφευρέτης του like Μπρετ Τέιλορ, απαντά πως ο λόγος που δεν έχει ενσωματωθεί το dislike στο λειτουργικό σύστημα του Facebook είναι οι «αρνητικές συνέπειες» που θα επέφερε μια τέτοια κίνηση.

Μιλώντας στο Tech Radar, ο Τέιλορ αποκαλύπτει πως σε αρχικό επίπεδο είχε συζητηθεί η λειτουργία του dislike, αλλά το μακροπρόθεσμα αρνητικό του αντίκτυπο απέτρεψε μια τέτοια προσθήκη.

«Ο λόγος που θέσαμε σε λειτουργία το like αρχικά, ήταν ότι πολλές φορές ο κόσμος ήθελε να δείξει πως είδε κάτι που κάποιος έκανε, αλλά δεν είχε κάτι να σχολιάσει. Το like μετρίασε τα σχόλια τύπου [cool] και [wow]»

Στη συνέχεια, εξηγεί πως το dislike δε θα λειτουργούσε ποτέ με τον ίδιο τρόπο κι ότι οι χρήστες θα το χρησιμοποιούσαν μόνο για «εχθρικό» σκοπό.

«Είναι πιο δύσκολο να γράψεις ένα μοχθηρό σχόλιο από το να πατήσεις απλά ένα unlike και τα σχόλια δίνουν και περισσότερο χώρο στην κακεντρέχεια».

Τώρα σε όσους από εσάς ξεχειλίζει το φαρμάκι κι έχετε έρθει στο «αμήν», ο Τέιλορ προτείνει: «Αν δεν σ' αρέσει κάτι άφησε ένα σχόλιο, γιατί σίγουρα θα υπάρχει μια λέξη να το περιγράψεις»!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook