Η συγκλονιστική βουτιά που κατέρριψε κάθε όριο

Νέο βίντεο από την αέρινη πτώση του Φέλιξ Μπάουμπγκάρτνερ: Νιώστε την ανάσα του και ακούστε τον να λέει: «Μερικές φορές πρέπει να φτάσεις πολύ ψηλά, για να καταλάβεις πόσο μικρός είσαι»

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ήταν στις 14 Οκτωβρίου του 2012, όταν ο Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ ανέβηκε περισσότερα από 24 μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, στο διάστημα μέσα σε ένα στρατοσφαιρικό μπαλόνι. Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τον παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, όταν ο ίδιος άνοιξε την πόρτα της κάψουλας, βγήκε από την πλατφόρμα, και έσπασε την ταχύτητα του ήχου, ενώ έκανε ελεύθερη πτώση με ασφάλεια πίσω στη Γη.

Ο Φέλιξ μας εμπνέει να τολμήσουμε να φτάσουμε πέρα από τα όρια της δικής μας πραγματικότητας και να ξανασκεφτούμε τις δυνατότητές μας να πετύχουμε το απολύτως απίστευτο

Ο Φέλιξ πέτυχε τρία παγκόσμια ρεκόρ εκείνη την ημέρα και μας ενέπνευσε όλους να τολμήσουμε να φτάσουμε πέρα από τα όρια της δικής μας πραγματικότητας και να ξανασκεφτούμε τις δυνατότητές μας να πετύχουμε το απολύτως απίστευτο.

Η εταιρεία GoPro, έλαβε μέρος σε αυτό το επικό επίτευγμα, με επτά κάμερες HERO2 που αποτυπώνουν καρέ καρέ την απίστευτη πτώση. To βίντεο ξεκινά από την πτώση του Κίτινγκερ 52 χρόνια νωρίτερα, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την υψηλότερη άνοδο από την επιφάνεια της γης προς το διάστημα με μπαλόνι και τη μεγαλύτερη πτώση με αλεξίπτωτο που διήρκεσε τέσσερα λεπτά, το 1960.

52 χρόνια αργότερα, ήρθε ο Φέλιξ να τα αλλάξει όλα. Μόνο που τώρα η τεχνολογία είναι τόσο εξελιγμένη που μπορείς να τον ακούσεις ακόμα και να αναπνέει. Να νιώσεις την ανάσα του, την αγωνία του. Να ακούσεις τα λόγια που λέει την ώρα που κάνει το ακατόρθωτο. Που βουτάει στο κενό και λέει: «Μερικές φορές πρέπει να φτάσεις πολύ ψηλά, για να καταλάβεις πόσο μικρός είσαι». Ακούστε τον να λέει: «Εύχομαι να μπορούσατε να δείτε αυτό που βλέπω».

Δείτε ή μάλλον ζήστε αυτή την πτώση σαν να ήσασταν κι εσείς εκεί μέσα από το συγκλονιστικό βίντεο.

Λίγο πριν τη μεγάλη βουτιά
Εύχομαι να μπορούσατε να δείτε αυτό που βλέπω
Μερικές φορές πρέπει να φτάσεις πολύ ψηλά...
Για να καταλάβεις πόσο μικρός είσαι
Έρχομαι σπίτι

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook