Μία φωτογραφία από κινητό φτάνει για να αντιγράψει κάποιος τα κλειδιά σας!

Την επόμενη φορά που θα φτάσετε στο καφέ της γειτονιάς σας, πριν ακουμπήσετε πάνω στο τραπέζι το κινητό, τα τσιγάρα και τα κλειδιά σας, σκεφτείτε το διπλά. Τουλάχιστον για τα κλειδιά σας

mia-fwtografia-apo-kinito-ftanei-gia-na-antigrapsei-kapoios-ta-kleidia-sas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Την επόμενη φορά που θα φτάσετε στο καφέ της γειτονιάς σας πριν ακουμπήσετε πάνω στο τραπέζι το κινητό, τα τσιγάρα και τα κλειδιά σας, σκεφτείτε το διπλά. Τουλάχιστον για τα κλειδιά σας!

Η τεχνολογία δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Οσοι εντυπωσιάζονται ακόμα από ταινίες όπου οι κακοποιοί αντιγράφουν κλειδιά απλά πιέζοντας τα σε πλαστελίνη, έχουν, μείνει πολύ πίσω. Τα κλειδιά μας τώρα αντιγράφονται με μία απλή φωτογραφία τους από κινητό! Στις ΗΠΑ, η εταιρία Keys Duplicated, προσφέρει ήδη online την υπηρεσία και αφού ο ...νόμιμος κάτοχος φωτογραφίαση του κλειδί του, του στέλνει το αντίγραφο όπου θέλει και με δωρεάν μεταφορικά την ίδια ημέρα!

Η λύση είναι όντως εντυπωσιακή και μπορεί να απλοποιήσει την καθημερινότητά μας. Φανταστείτε όμως πόσο εύκολο είναι και για κάποιους άλλους να εκμεταλλευτούν την ίδια τεχνολογία. Με τους εκτυπωτές 3D να είναι πλέον διαθέσιμοι και στο ευρύ κοινό κάθε κλειδί που είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα, μπορεί να αποτελέσει στόχο!

Η συγκεκριμένη Αμερικανική εταιρία βρέθηκε ήδη στο στόχαστρο ερευνών. Υστερα από ρεπορτάζ τηλεοπτικού δικτύου το οποίο κατάφερε να αποκτήσει αντίγραφα από κλειδιά αγνώστων που απλά φωτογράφισε σε κάποιο εστιατόριο, η Keys Duplicated ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις διαβεβαιώσεις που ζητά από τους πελάτες της.

Εσείς πάντως πρέπει απλά να θυμάστε ότι από εδώ και στο εξής δεν αφήνουμε τα κλειδιά μας οπουδήποτε...

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook