Πανέξυπνο ρομπότ από Lego λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 3''

Ένα ρομπότ από Lego που δημιούργησαν παιδιά, ένα σύγχρονο κινητό και ένας πανέξυπνος προγραμματισμός ήταν αρκετά για να λύσουν τον κύβο του Ρούμπικ μέσα σε 3,2 δευτερόλεπτα! (βίντεο)

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα μικρό ρομπότ από Lego και ένα σύγχρονο κινητό υπό την καθοδήγηση έξυπνου προγραμματισμού ήταν αρκετά για να λύσουν τόσο γρήγορα τον κύβο του Ρούμπικ που κέρδισαν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. Το όνομα του ρομπότ είναι «Cubestormer 3» και ήταν μια έμπνευση των Ντέιβιντ Γκίλντεϋ και Μάικ Ντόμπσον. Χρειάστηκαν 18 μήνες σκληρής δουλειάς για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησαν ένα ρομπότ φτιαγμένο από παιδιά με τουβλάκια Lego και ένα κινητό τηλέφωνο Samsung Galaxy S4.

Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, ο οποίος δεν ήταν εύκολη υπόθεση, κατάφεραν να κάνουν το ρομπότ να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 3,2 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.

Δείτε στο βίντεο το πολύχρωμο ρομπότ να λύνει με απίστευτη ευκολία τον πολύχρωμο κύβο. Και πριν προλάβετε να σκεφτείτε ότι τα ρομπότ τα καταφέρνουν καλύτερα από τους ανθρώπους, τίποτα δεν θα είχε καταφέρει αν οι προγραμματιστές δεν είχαν δημιουργήσει το κατάλληλο πρόγραμμα δίνοντας τις σωστές εντολές στο ρομπότ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook