Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Google+

Αλλαγές στις υπηρεσίες της Google και αύξηση του ανταγωνισμού, οδήγησαν σε παραίτηση τον επικεφαλής της Google+, Βικ Γκουντόρα

paraitithike-o-epikefalis-tou-google
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το μεγαλοστέλεχος της Google που οδήγησε την προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνιστεί το Facebook, σε ότι αφορά το κομμάτι της κοινωνικής δικτύωσης, αποχωρεί από την εταιρεία, λόγω αλλαγών στις υπηρεσίες.

Ο Βικ Γκουντόρα ξεκίνησε το Google+ τον Ιούνιο του 2011, με στόχο να διορθώσει την υπηρεσία του online sharing, την οποία περιέγραψε ως «προβληματική» και «περίεργη»

Ο Βικ Γκουντόρα, πρώην στέλεχος της Microsoft, ξεκίνησε το Google+ τον Ιούνιο του 2011, με στόχο να διορθώσει την υπηρεσία του online sharing, την οποία περιέγραψε ως «προβληματική» και «περίεργη».

Η Google+ υποστήριξε ότι προσφέρει καλύτερους ελέγχους προσωπικών δεδομένων από το Facebook και εισήγαγε νέα χαρακτηριστικά όπως οι βιντεοκλήσεις μεταξύ ενός γκρουπ ανθρώπων, πριν από τους αντιπάλους της.

Ενώ η υπηρεσία έχει αυξήσει σε 300 εκατομμύρια τους μηνιαίους χρήστες της, δεν έχει καταφέρει να νικήσει το Facebook αλλά ούτε και να επιβραδύνει την ανάπτυξή του.

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι είχε 1,3 δισ. μηνιαίους χρήστες στο τέλος του Μαρτίου, 15% περισσότερους από το προηγούμενο έτος. Επιπλέον ενσωμάτωσε αντίστοιχες υπηρεσίες με εκείνες της Google+ και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία, μέσα σε μόλις 18 μήνες.

Και όμως, μετά τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στην πολιτική απορρήτου στις αρχές του 2012, τα επιπλέον στοιχεία που η Google είχε τη δυνατότητα να συλλέξει από τις υπηρεσίες των social media, συνέβαλαν στην συνεχιζόμενη αύξηση της online διαφήμισης.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να «κρατήσει» τον κ. Γκουντόρα, ο οποίος και ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Google+, χωρίς να εξηγεί εάν θα αναλάβει κάποιον νέο ρόλο στον όμιλο της Google ή εάν αποχωρεί εντελώς από την εταιρεία.

Σύμφωνα με τους FT, η Google σχεδιάζει να επικεντρώσει εκ νέου τις προσπάθειές της στο κομμάτι των social media, με έμφαση στις υπηρεσίες μηνυμάτων και βίντεο-chat, κάτι το οποίο κάνει και το Facebook μετά και την εξαγορά του WhatsApp Messenger.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook