Το μουντιάλ «τίλταρε» τα έξυπνα ρολόγια των θεατών

Χιλιάδες συσκευές ανά τον κόσμο νόμιζαν ότι οι ιδιοκτήτες τους παθαίναν καρδιακές προσβολές

to-mountial-tiltare-ta-eksupna-rologia-twn-theatwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τα smartwatches είναι πρόσφατη μόδα αλλά έχουν βρει εκατομμύρια ιδιοκτήτες που αρέσκονται στο να παρακολουθούν την άσκησή τους, στο τρέξιμο, το κολύμπι ή και απλά το βάδισμα.

 

Τα έξυπνα ρολόγια όμως, που κατά τα άλλα υπολογίζουν πολύ καλά τις αποστάσεις, τα βήματα και τις απλωτές, δεν είναι φαίνεται και τόσο έξυπνα όταν πρόκειται για το μουντιάλ και οι ιδιοκτήτες τους ανεβάζουν παλμούς ενώ …κάθονται στον καναπέ!

Αυτό ακριβώς συνέβη όμως φέτος κατά τη διάρκεια των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος όπου σε πολλές περιπτώσεις τα ρολόγια έβγαζαν alert για τους καρδιακούς παλμούς οι οποίοι εκτοξεύονταν πριν από ένα παρολίγο γκολ ή ένα πέναλτι.

Οι ιδιοκτήτες ανέβαζαν 120+ παλμούς, τα ρολόγια γνώριζαν από τις ενδείξεις του επιταχυνσιόμετρου, ότι εκείνη τη στιγμή ο άνθρωπος ήταν ακίνητος και μη μπορώντας να εξηγήσουν το φαινόμενο, τον ειδοποιούσαν ότι μπορεί να είναι στα πρόθυρα καρδιακής προσβολής!

Οι φωτογραφίες διαφόρων ρολογιών να παθαίνουν μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του μουντιάλ, γέμισαν το twitter και το facebook, αποδεικνύοντας τελικά ότι η τεχνητή νοημοσύνη έχει ακόμα μπροστά της αρκετά εμπόδια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook