Το πρώτο iPad φτιάχτηκε το 1993 αλλά ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος

Η συσκευή με την ονομασία W.A.L.T (Wizzy Active Lifestyle Telephone), ήταν στην ουσία ένα τηλέφωνο και σημειωματάριο μαζί με ένα fax

|
SHARE THIS
0
SHARES

Μόλις ένα χρόνο ύστερα από την λειτουργία του πρώτου κινητού που έβγαλε την Ελλάδα από την …εποχή του Λίθου, η Apple σχεδίαζε ήδη το πρώτο “iPad” χωρίς ακόμα να έχει εφευρεθεί το iPhone.

Η συσκευή WALT που βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο, ήταν ένα προηγμένο Tablet επικοινωνίας που συνδύαζε το τηλέφωνο και το fax αλλά είχε και δυνατότητα να αποθηκεύει σημειώσεις με το χέρι.

Το ALT αποκαλύφθηκε στην εκδήλωση MacWorld στη Βοστώνη το 1993 αλλά δεν έφτασε ποτέ στα ράφια των καταστημάτων. Είχε ενσωματωμένο τηλεφωνικό κατάλογο και δυνατότητα αναγνώρισης κλήσεων, αναγνώριση γραφής, online πρόσβαση σε δίκτυα τραπεζών και προσωποποιημένα ringtones!

 

Το WALT, που είχε δημιουργηθεί από κομμάτια των υπολογιστών Mac της εποχής σε συνεργασία με την εταιρία τηλεπικοινωνιών BellSouth (εξαγοράστηκε από την AT&T) μπορεί τώρα να μοιάζει απηρχαιωμένο, Ωστοσο, στις αρχές των 90s που το fax δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, ακόμα και στις ΗΠΑ, θεωρήθηκε διαστημική τεχνολογία.

Ισως τόσο διαστημική, ώστε δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή.

Ενδειξη πάντως της αξίας του, είναι ότι ένα από τα πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν, πουλήθηκε το 2012 στο ebay για 8.000 δολάρια!

Τώρα πλέον γνωρίζετε και πως αργότερα, ο Steve Jobs εμπνεύστηκε το iPad που σήμερα θεωρείται μία καθημερινή συσκευή.

 

πηγή Engadget

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook