Το ρομπότ της Honda, Asimo, μιλάει με τον πρόεδρο Ομπάμα

Ο Asimo έσπασε τη “γυάλινη οροφή” των ανθρωποειδών και υποδέχθηκε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο Μουσείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Ιαπωνία

|
SHARE THIS
0
SHARES

Το ανθρωποειδές της Honda, Asimo έχει ανέβει πολύ τόσο τεχνολογικά όσο και κοινωνικά και η τελευταία του γνωριμία ήταν η ανώτερη που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, πόσο μάλλον ένα ρομπότ/ανθρωποειδές, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Asimo όμως έσπασε τη “γυάλινη οροφή” των ανθρωποειδών και γνώρισε τον Πρόεδρο Ομπάμα τον οποίο υποδέχθηκε στο Μουσείο Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Ιαπωνία.

“Κύριε Πρόεδρε είμαι ο Asimo ένα ανθρωποειδές ρομπότ. Χαίρομαι που σας γνωρίζω. Προπονούμαι κάθε ημέρα ώστε κάποτε να μπορέσω να βοηθώ τους ανθρώπους στα σπίτια του” είπε το δίποδο στον Πρόεδρο και μετά το έκανε μία επίδειξη των δυνατοτήτων του.

Ο Asimo, πρωτοπαρουσιάστηκε το 2000 και από τότε έχει εξελιχθεί σημαντικά και παράλληλα έχει γνωρίσει σημαντικές προσωπικότητες από πολλές χώρες. Ηταν όμως πρώτη φορά που χαιρέτισε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ και αυτό από μόνο του έχει τη σημασία του!

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook