
Και τώρα που τα blues του Δεκαπενταύγουστου πέρασαν, ήρθε σιγά-σιγά η ώρα και πάλι για γευστικές εξορμήσεις. Κι αν δεν θες να χαλάσεις πολλά, μην αγχώνεσαι: οι 4 προτάσεις μας παρακάτω προσφέρουν την καλύτερη ισορροπία γεύσης, ποιότητας και τιμής*, καθώς για να απολαύσεις τις λιχουδιές τους σου είναι αρκετό ένα εικοσάρικο στην τσέπη.
"Σουρτούκω"

Μας συστήνεται ως γυρίστρα, μπελαλού και μεζεκλού, και, όντως, η γραφική ταβέρνα-μεζεδοπωλείο του Βύρωνα ξέρει από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυθεντική διασκέδαση. Φιλόξενη, μερακλού και ανοιχτόκαρδη, η "Σουρτούκω" τώρα το καλοκαίρι μάς στρώνει στην πίσω αυλίτσα και στα μαρμάρινα τραπέζια μπροστά στο μαγαζί, ακούει ρεμπέτικα, τις Κυριακές το απόγευμα και ζωντανά, και μας σερβίρει εκλεκτό κρασί, μπίρες, ρακή και τσίπουρο.
Της αρέσουν οι ελληνικές και πολίτικες λιχουδιές και γυρίζει την Ελλάδα φέρνοντας στο πιάτο μας καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες σε νόστιμα μαγειρέματα, ό,τι πρέπει για μοιρασιά με την παρέα σε χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές. Η χωριάτικη έρχεται με λουκουμάδες φέτας, ντομάτα, αγγούρι, φρέσκο κρεμμύδι, ελιές και κάππαρη, στην πράσινη σαλάτα προσθέτει φράουλα και καρύδι, το ταμπουλέ το φτιάχνει με κινόα και πλιγούρι, ενώ οι κυδωνάτες πατάτες αρωματίζονται με φρέσκα μυρωδικά και νοστιμίζουν με τσαλαφούτι Καρπενησίου.
Οι μεζέδες της έχουν μαμαδίστικο άγγιγμα κι αυτό το κάτι που κάνει τη διαφορά, όπως η πολύ δημοφιλής τυρόπιτα κανταΐφι με μπεσαμέλ τυριών, ξιδάτη μαρμελάδα ντομάτας και μαύρο σουσάμι, οι μανιάτικες τσουχτές με παστό Καλαμάτας, μυζήθρα και αβγό, το μοσχαρίσιο συκώτι με λεμονάτη σάλτσα μυρωδικών και σκορδάκι, το βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης με ψητή πατάτα, τυρί κρέμα και βινεγκρέτ μουστάρδας και τα μπριζολάκια μαύρου χοίρου στη σχάρα.
Αξίζει μια δοκιμή: Το πεϊνιρλί, γιατί σου έρχεται με κόκορα κρασάτο.
"Κουτσή Κατσίκα Street food"

Η ιστορία της "Κουτσής Κατσίκας" ξεκίνησε από το μητρικό gastro-meat bar στο γραφικό λιμάνι του Λαυρίου το 2022, που απέκτησε κι ένα "αδελφάκι" στην Καλλιθέα ("Κουτσή Κατσίκα Street food"). Το νέο concept του σεφ Ηλία Σιτινά μπήκε με φόρα και φρέσκες ιδέες στη street food σκηνή της Αθήνας, με σημαία την ποιότητα της πρώτης ύλης και μια σχέση ποιότητας-τιμής που το έκαναν γρήγορα στέκι των φίλων του μπιφτεκόψωμου. Το Mushroom Melt με διπλό τσένταρ και μανιτάρια και το Truffle με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια, truffle mayo είναι για να λιώνεις...
Εκτός από τα λιμπιστικά smashed burgers, το "Κουτσή Κατσίκα Street food" παίζει το ίδιο δυνατή μπάλα στα Crispy chicken burgers και στις No beef (vegan και vegetarian) επιλογές, όπως το Tex-Mex με μπιφτέκι αβοκάντο, γκουακαμόλε, τηγανητά κρεμμύδια και sweet chilli sauce. Μια πλούσια γκάμα ορεκτικών –από onion rings, διαφορετικά στιλ πατάτας μέχρι mozzarella sticks και φτερούγες κοτόπουλου–, πληθωρικά hot dogs και οχτώ διαφορετικά grilled cheese sandwiches συμπληρώνουν έναν κατάλογο που ανανεώνει δημιουργικά το pop street food με τις πιο value τιμές. Α, και τα τραγανά churros με πραλίνα είναι το απόλυτο must!
Αξίζει μια δοκιμή: Το Jack Daniel’s Bourbon burger, γιατί τα μανιτάρια μαζί με τη σάλτσα με το ουίσκι απογειώνουν.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr