
Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το resataurant-boom αυτής της χρονιάς δεν είχε προηγούμενο στα της πόλης δεδομένεα, με εκατοντάδες νέα μέρη να κάνουν την εμφάνισή τους. Ξεχωρίζουμε 72 εστιατόρια και μπαρ που άνοιξαν τους προηγούμενους 12 μήνες, από εκείνα που απασχόλησαν, απασχολούν και -πιθανότατα- θα συνεχίσουν να απασχολούν.
Τα εστιατόρια
Polpo
Με κορυφαία πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, αυτό το ψαρομάγαζο της Λαχαναγοράς έγινε -από την αφετηρία του 2024- μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) αφίξεις της σεζόν, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.
Μανάρι
Η κρεατοταβέρνα του Άρη Βεζενέ, του Λέλου Γεωργόπουλου και του Σωκράτη Τούλια, το Μανάρι, έκανε αμέσως γκελ και δημιουργεί ένα πολύ γοητευτικό σκηνικό στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων. Η σχάρα παίρνει φωτιά, με κρεάτινα σουξέ.
Ιώδιο
Ως βέρο τέκνο Κολωνακίου το "Iώdio" που γέννησε η συνεργασία του πάντα ευγενούς οικοδεσπότη Χάρη Σπύρου με την πολυβραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη καταφθάνει εδώ και σχεδόν 1,5 μήνα σαν μια redefined ψαροταβέρνα. Η χημεία τους δυνατή και δοκιμασμένη ήδη στο γειτονικό "Zurbaran" και η επιτυχία τους ακολουθεί και στο νέο αυτό εγχείρημα που στεγάζεται στον μικρό χώρο του παλιού "Stinking Bishop" στα ψηλά της Λουκιανού.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr