X

Αξίζει τελικά να δεις το Φιορδ, μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς;

Όλοι μιλούν για την ταινία του Κριστιάν Μουνγκίου, με την οποία, μεταξύ άλλων, κέρδισε τον δεύτερό του Χρυσό Φοίνικα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών

Γράφει: TheToc team

Έχοντας κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα του φεστιβάλ Καννών του 2007 με το "4 Μήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες", ο Κριστιάν Μουνγκίου θεωρείται ο δημιουργός ο οποίος άνοιξε τα διεθνή σύνορα στο νέο ρουμάνικο σινεμά, ανανεώνοντας την αισθητική του κινηματογραφικού κοινωνικού ρεαλισμού στον 21ο αιώνα.

Παράλληλα, με μια σειρά βραβευμένων δραμάτων ("Πίσω από τους Λόφους", "Αποφοίτηση", "R.M.N.") έθεσε καίριες, επίπονες ερωτήσεις πάνω στην έννοια της συνύπαρξης στη σύγχρονη Ευρώπη, με τις πολιτισμικές διαφορές να δημιουργούν συλλογικές εντάσεις, αλλά και προσωπικά, ηθικά και ψυχολογικά αδιέξοδα.

Διαβάστε περισσότερα στο Athinorama.gr

Διαβάστε Επίσης